Dodaj do ulubionych

Gotowanie na parze

20.02.12, 12:16
Gotujecie tak? potrzebuje podpowiedzi,pomysłów
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Gotowanie na parze 20.02.12, 12:32
      Gotujecie.
      Najczesciej warzywa i rybę, czasem schab.
    • moninia2000 Re: Gotowanie na parze 20.02.12, 12:47
      Czasami gotujemy. Na ogol warzywa, bosko, ze soli, mozna do wody na dole dodac ziola..
      Rowniez rybe na przyklad. Ja przepisow szukalam w necie glownie, ale to naprawde latwe, a smak pozostaje czad
      • hedna Re: Gotowanie na parze 20.02.12, 12:50
        No właśnie,a w czym to gotujecie?
        Ja pożyczyłam od mamy takie naczynie w skład wchodzi ceramiczna misa,2 piętra z dziurkami w dnie i przykrywka. Mama używa czasem do gotowania kalafiora,fasolki,miesa nigdy. Tak się wczoraj zgadałyśmy o tym i pożyczyłam to cudo na próbę.Podeślijcie proszę jakies pomysłysmile
        • olinka20 Re: Gotowanie na parze 20.02.12, 12:55
          Dostalismy od mojej mamy garnek, mozna na 2 poziomach gotowac.
          Z reguły rybe rzucamy gołą, schab chłop zawija w pieluszkęwink ( znaczy serio w tetre) i gotuje sie samo ( wczesniej dosc mocno doprawia, ale my lubimy ostre).
          Z warzyw najczesciej ziemniaki, marchew, brokuł, brukselka, kalafior ( ale jak mnie nie ma, bo nie zjem jak kalafior dotykał reszty warzyw, bleee).
        • zuzanka79 Re: Gotowanie na parze 21.02.12, 19:02
          Kupiłam sobie jakieś cztery, może 5 lat temu takiego Hofnera allegro.pl/garnek-do-gotowania-na-parze-4-el-hoffner-5-l-i2106728572.html . Są też o mniejszej pojemności.
          • olinka20 Re: Gotowanie na parze 21.02.12, 19:12
            Zuza mam taki sam smile
    • marghe_72 Re: Gotowanie na parze 20.02.12, 13:53
      czasami.
      Warzywa, czasami mięso, kiedys nawet jakiś deser popełniłam
      • kiecha3 Re: Gotowanie na parze 20.02.12, 21:24
        ja mam trzy-poziomowe ustrojstwo...
        stały zestaw to pierś z kurczęcia, pokrojona w schabiki, doprawiona przyprawami, w folii aluminiowej, do tego ziemniaczki i brokuł wink
        do smaku trzeba się przyzwyczaić.. jest zupełnie inny.. ale podobno zdrowiej tak..
        ja lubię ten sosik z mięska z folii na ziemniaczki wylać...
    • esofik Re: Gotowanie na parze 20.02.12, 21:55
      na parze gotowałam pierwsze stałe posiłki dla Młodej
      warzywa, ryba, kurczak -
      np. rybę zawijam w folie dodaję koperek i odrobinę masła
      mam takiego tefala, ale z trzema pojemnikami

https://adamsdiscountcentre.co.za/1137-6564-thickbox/tefal-aquatimer-steamer.jpg
      • kaja2002 Re: Gotowanie na parze 21.02.12, 12:50
        Poznańskie pyzy drożdżowe! Takie:
        1.bp.blogspot.com/-3E-qZIlcv_k/TpwxP9rPomI/AAAAAAAACXY/EdCmhWfP2ZY/s1600/a%2Bkluchy%2Bcz-b%2Bnowe.jpg
        albo czeski knedel. Taki:
        4.bp.blogspot.com/-sbdcCpz7iXg/Tk_HtbrxgJI/AAAAAAAAP6U/rhJEn08mgco/s1600/gulasz%2Bi%2Bknedel.jpg
    • marghe_72 Re: Gotowanie na parze 21.02.12, 17:09
      w czym gotuję na parze?
      W lidlowskim garnku z "wkładką" wink
    • carunia00 Re: Gotowanie na parze 24.02.12, 23:15
      Zapraszam na mojego bloga,który poświęcony jest właśnie gotowaniu na parze.Przepisy i trochę praktycznych porad : ekscentrycznyparowar.blogspot.com/.
      Pozdrawiam! smile
      • doral2 Re: Gotowanie na parze 25.02.12, 17:54
        mam parowar, rzadko używam, bo jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego "bosego" smaku potraw z parowaru.
        gotuję mięso, ryby, ryż, warzywa.
        może za sprawą bloga carynki odkurzę sprzęcior i coś upapram smile
    • hedna Re: carunia00 25.02.12, 13:35
      Carunia blog rewelacjasmile Pozdrawiam!
      • carunia00 Re: carunia00 25.02.12, 17:42
        hedna,bardzo dziękuję! smile Mogę tylko namawiać do sukcesywnego odwiedzania mojego bloga smile
        • olinka20 Re: carunia00 26.02.12, 13:02
          Dodalam do ulubionych, fajny blog.
    • paskudek1 Re: Gotowanie na parze 27.02.12, 12:03
      mój mąz ostatnio znowu ma fazę na gotowanie na parze. W zwykłym garnku do tego przeznaczonym, nieduży tylko z jednym "piętrem" do gotowania. Czasami sobie życzy pierś kurczaczą ale ostatnio leci zestaw: ziemniaczek, marcheweczka i czerwony buraczek. Trochę posypane solą i pieprzem. MIODZIO. Ten bureczek zwłaszcza mi podszedł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka