pina_colada88 09.05.09, 13:20 Rażą Was błędy ortograficzne? Np na forum, w smsach czy gdzie indziej Bo mnie czasem cholernie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karra-mia Re: Ort. 09.05.09, 13:23 no trochę mnie dekoncentrują, ale na forum wazniejszy jest sam sens wypowiedzi, rozumiem, że czasem ktoś pisze bardzo szybko, co mu do głowy wpadło i może się jakiś błąd przy tym przytrafić, więc luz. Ale jak ktoś robi nagminnie te same błędy, to o matko... Odpowiedz Link
hellious Re: Ort. 09.05.09, 13:24 zalezy jakie, bo jak ktos pisz "rze" to razi jak cholera, ale "mniejsze" juz tak nie , bo sama wale byki Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: Ort. 09.05.09, 13:26 no to ja z "rze" się jeszcze nie spotkałam , fajnie wygląda aże nie wiadomo o co chodzi Odpowiedz Link
hellious Re: Ort. 09.05.09, 13:29 ja sie spotkalam z "rze" w grze i cos jeszcze bylo takiego... nie pamietam Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Ort. 09.05.09, 13:27 sama staram się nie robić błędów. Z początku raziły mnie błędy- nie potrafiłam się skoncentrować na treści wypowiedzi, teraz już nie. Chyba się przyzwyczaiłam. Odpowiedz Link
socka2 Re: Ort. 09.05.09, 13:30 staram sie nie zwracac na nie uwagi, ale czasem raza bardzo Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: Ort. 09.05.09, 14:35 ortograficzne tak - sama piszę poprawnie i często na pierwszy rzut oka, w wyrazie z błędem,nie wiem o co chodzi. literówki mi nie przeszkadzają (zdarza mi się je popełniać ) Odpowiedz Link
krolowazla Re: Ort. 09.05.09, 15:54 Mnie nie raża. ja mam coś w domowym kompie w ustawieniach popieprzone, ze po prostu pewnych liter pisać nie mogę, bo jak nacisne ALT i a to nie wychodzi Ą (małe) tylko mi się obraz na monitorze przekreca o 45 stopni. I potem musze kombinację innych klawiszy robić, zeby mi wróciło. Więc mnie błedy nie raża, bo w moich postach ich pełno. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Ort. 09.05.09, 21:51 mnie niestety też, ale staram się być wyrozumiała, bo nie dam głowy, że sama NIGDY nie zrobiłam. Nie przeszkadzają mi za to literówki i pisanie bez polskich liter - w ciągu dnia piszę często karmiąc młodego , więc jedną ręką i ciężko mi ten alt naciskać - no i wtedy jest bez polskich. Odpowiedz Link
tomelanka Re: Ort. 09.05.09, 21:55 jesli nie jakies razace, to jedynie dekoncentruja, jak razace to gubie sens Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Ort. 09.05.09, 22:04 Niektóre rażą. Szczególnie jak ich dużo w jednym poście. Ale nienawidzę jak ktoś pisze długi post i nie użyje ani jednego przecinka, czy kropki. Aż się odechciwa czytać taki posta bo i tak nie wiem o co dokładnie autorowi chodzi... Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Ort. 10.05.09, 00:34 mnie nie,jestem rostrzepana jak 100 diabłów i czasem pisze szybko i wale byki ,ze masakra wstyd mi za siebie he he Odpowiedz Link
hs79 Re: Ort. 10.05.09, 00:40 Już nie. Kiedyś, przed erą Worda pisałam całkiem poprawnie, ale teraz bez komputerowego słownika zaczynam powoli się uwsteczniać Odpowiedz Link
aurinko Re: Ort. 10.05.09, 00:51 Rażą. Zwłaszcza "krześni", "krześniacy", "macieżyńskie", "forumką" itp. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Ort. 10.05.09, 09:12 aurinko napisała: > Rażą. Zwłaszcza ... "forumką" itp. Ale ta "forumka" to już raczej taki żargon internetowo-forumowy. Odpowiedz Link
guderianka Re: Ort. 10.05.09, 09:15 Kolejny raz wchodzę w ten wątek i za każdym razem czytam: "Rżną Was.."? Tak, bardzo Odpowiedz Link
anormalia Re: Ort. 10.05.09, 14:59 najbardziej wlasne bo rzadko sie przytrafiaja i bardziej wkurwiaja Odpowiedz Link
madame_edith Re: Ort. 10.05.09, 16:58 Owszem, ortograficzne i hardkory gramatyczne typu mamą zamiast mamom rażą straszliwie, acz się raczej nie czepiam Odpowiedz Link
exotique Re: Ort. 10.05.09, 23:35 raza. ortograficzne ogromnie. najbardziej moje wlasne, bo boje sie, ze zapomne z czasem pewne wyrazy i dziecko glupot naucze. no i wstyd mi nieopisanie jak walne byka np na czacie tam nie moge zerknac i poprawic Odpowiedz Link
natuso Re: Ort. 11.05.09, 08:12 Rażą i to bardzo, nie tylko ortograficzne, ale i gramatyczne (literówek się nie czepiam). Jednak nic nie wkurza mnie bardziej niż odmiana słowa "perfumy", jak widzę gdzieś: "kupiłam sobie perfumę" lub "kupiłam sobie perfum", to normalnie wysypki dostaję Odpowiedz Link
alesio23 Re: Ort. 11.05.09, 08:39 tak często mnie denerwują, choć nie wiem czy ja zawsze piszę zgodnie z zasadami ort. nie komentuje jednak tego faktu nigdy Odpowiedz Link