Dodaj do ulubionych

rozjaśniacz

IP: 81.15.194.* 09.05.07, 13:24
chciałabym rozjaśnić wlosy z ciemnego brązu na jasny brąz lub średni blond,
kupiłam już rozjaśniacz ale pomyłkowo wziełam rozjaśniacz do pasemek czy mogę
go uzyc na cała głowę? czy lepiej kupić drugi do całych włosów?
poza tym czy mogę zaraz w ten sam dzień po rozjasnieniu włosów nalozyć taki
kolor farby jaki chcę uzyskać? czy trzeba poczekać pare dni?
proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Porcella Re: rozjaśniacz IP: *.centertel.pl 10.05.07, 23:31
      Na pewno zgodzi się ze mną opiekunka tego forum, że preparat który się nazywa
      do pasemek, nie powinien być przeznaczany do całosci włosów. To bardzo silne
      rozjaśniacze, niszczące włosy. Dobra fryzjerka aby nie zniszczyc włosów,
      doradzi klientce stopniową zmianę koloru poprzez zrobienie gęstych , drobnych
      pasm, tak, że po wymieszaniu ich z ciemnobrązowymi, uzyska się w miarę
      naturalny jaśniejszy efekt.
      Pozatym odradzałabym stosowanie rozjaśniacza jakiegokolwiek na ciemnobrązowe
      włosy ponieważ efekt będzie inny od oczekiwanego - włosy mogą wyjść w odcieniu
      kamizeli ostrzegawczej czyli w oranzowym pomarańczu. Zależy to jeszcze od
      struktury włosów, ich gęstości, tego jak są podatne na działanie farby, czy są
      długie, porowate, zniszczone, oraz jakie były wcześniej uzywane środki
      farbujące. Generalnie kolor ciemnobrązowy w praktyce wygląda prawie jak czarny,
      bardzo trudno zejść z takiego koloru na jasny za jednym posiedzeniem. To
      rozjasnienie włosów powyżej trzech tonów -naprawdę są od tego fryzjerki,
      fachowe osoby, które zrobia to profesjonalnie. Oszczędność 50-60 zł - albo
      włosy, które mogą nadawać się do ścięcia. Zastanów się czy warto.
      Pozdrawiam.
      • Gość: martta_k Re: rozjaśniacz IP: 81.15.194.* 11.05.07, 08:56
        Gość portalu: Porcella napisał(a):

> Pozatym odradzałabym stosowanie rozjaśniacza jakiegokolwiek na ciemnobrązowe
        > włosy ponieważ efekt będzie inny od oczekiwanego - włosy mogą wyjść w
        odcieniu
        > kamizeli ostrzegawczej czyli w oranzowym pomarańczu. Zależy to jeszcze od
        > struktury włosów, ich gęstości, tego jak są podatne na działanie farby, czy

> długie, porowate, zniszczone, oraz jakie były wcześniej uzywane środki
        > farbujące

lepiej będzie jak pojdę do fryzjera, troche naczytalam sie na innych forach o
        rozjasnianiu samodzielnym włosów z ciemnego brązu na jasny i podejrzewam ze
        potem mialabym pomaranczowe włosy, a włosy mam cienke, delikatne, maja
        tendencje do łamania się więc nie chce ryzykować ich zniszczenia zwłaszcza
        jesli naprawde nie mam o tym pojęcia:)
        dzięki za odpowiedź, pojde do fryzjera:)
        pozdrawiam
        • Gość: Porcella Re: rozjaśniacz IP: *.centertel.pl 11.05.07, 13:08
          Chcę po prostu, żebyś nie płakała nad włosami, tak jak ja kiedyś zanim zostałam
          fryzjerką, nir pytaj mnie co zrobiłam, w efekcie kolor na moich włosach
          był...zielony z odblaskiem takim jak mają muchy takie grube na skrzydełkach....
          wyłam dwa dni, a potem ścięłam włosy na krótko, i ponad pół roku doprowadzałam
          je do stanu używalności publicznej.
          Mało tego, sama nie jesteś w stanie dokładnie rozprowadzić sobie farby na
          włosach, więc tęcza w odcieniach pomarańczu myslę, że cię nie zadowoli.
          Szczególnie jak masz włosy delikatne z tendencją do łamania.
          Dobra fryzjerka jak pisałam, plus dużo pasemek, szczególnie przy buzi, od razu
          bedziesz miałą wrażenie że jest jaśniej, z tyłu może być ich troszkę mniej,
          żeby oszczędzić włosy.
          Pozatym poszukaj w okolicy jakiegoś hutru fryzjerskiego z profesjonalnymi
          preparatami dla fryzjerow, te kupne odżywki i farby są do niczego.
          Wejdź, ładnie się uśmiechnij i poproś jakąś odżywkę, do włosów, ja osobiście
          uzywam mlecznej z firmy serical pt. crema al latte, po której włosy są po
          prostu świetne...wiem, nie powinnam zdradzać takich tajemnic, ale niech mnie
          kule biją profesjonalne preparaty są po prostu...profesjonalne.... zobacz jakie
          masz włosy po wyjsciu od fryzjera. Lśniące gładkie, cześć z tego daje
          modelowanie, ale duża w tym zasługa preparatów.
          czasami u fryzjera można kupic profesjonalne preparaty o kilka procent drożej -
          ale uwierz mi naprawdę jest to tego warte.
          pozdrawiam.
          • Gość: martta_k Re: rozjaśniacz IP: 81.15.194.* 11.05.07, 21:53
            no to ciesze sie ze sama nic z tym nie zrobiłam bo w moim przypadku gdybym
            musiała obciąć włosy na krótko wyglądałabym jak wielkanocny baranek (mam
            naturalnie krecone włosy)
            a można jakos sciagnać kolor fabry nie niszcząc naturalnego koloru wlosów?
            bardzo Ci dziękuje za odpowiedź
            pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: rozjaśniacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:05
      tez tak kiedys zrobiłam ale jedyny problem to to że nie starcza go na całe
      włosy, chyba ze masz krótkie. Ja rozjaśniałam z czarnych i wyszedł mi ceimno
      rudy. TEraz tez mam brąz ciemny a chce tak jak ty. jak zastosujesz to napisz
      jak wyszło na gg:9382628. pozdrawiam;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka