8003poz 14.07.11, 08:42 Ktoś ma informacje na temat tego czy w przyszłym roku też będzie RPE? U mnie w sklepie nie wystawiają już współczynnika tak jak to było robione w ubiegłym roku... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze.fafik Re: RPE 14.07.11, 09:12 Musieliby nam wszystkim zmieniać umowy o pracę, w której mamy zapisaną premię za wynik operacyjny, ale na to mają w sumie czas do końca stycznia - zobaczymy co nam ten rok przyniesie?! Odpowiedz Link
jedenzmiliona Re: RPE 14.07.11, 09:28 Mieli czas do końca stycznia 2011. Teraz mamy nowy rok obrotowy i jako że w umowach mamy premię, to muszą nam ją wypłacić w przyszłym roku. Poza tym jeżeli czytaliście list dotyczący premii specjalnej, to jest tam wyraźnie na końcu zaznaczone, że wszystkie pozostałe premie nie ulegają zmianie. Odpowiedz Link
jedenzmiliona Re: RPE 14.07.11, 09:32 Fakt, że były w planach zmiany dotyczące premii, zarówno RPE jak i grudniowej, ale spójrzmy w prawdzie w oczy. Jeden cel tego forum okazał się skuteczny. Lella i jego świta równie szybko wycofali się z tego idiotycznego pomysłu, jak na niego wpadli. A dlaczego? Ponieważ ostatnie czego im potrzeba to związki zawodowe i bunt wśród pracowników. Jest tu wielu sfrustrowanych pracowników, ale byłoby ich o wielu więcej, gdyby ograniczono czynniki motywacyjne. Odpowiedz Link
8003poz Re: RPE 14.07.11, 10:00 Odnośnie frustracji to pismo w sprawie premii specjalnej wywołało u mnie taką frustrację ,że nie zauważyłem tam wpisu o tym ,iż pozostałe premie pozostają bez zmian . Na dodatek już od prawie miesiąca jest dla mnie pewne ,że 8003 nie zrobi założeń do premii mając już teraz ładny minus... Odpowiedz Link
tonietu Re: RPE 25.07.11, 01:48 a co do premi pazdziernikowej to jak u was z procentami?? na plus czy na minus Odpowiedz Link
robaczekonly Re: RPE 27.07.11, 23:07 Siema wedlug mnie to na temat premi to nie ma sie co wypowiadac bo niektore zalorzenia nie sa realne do zrealizowania , powiesili tablice i co z tego jak to nie dotyczy pracownikow tylko tych co siedza w centrali bo to na nich musiamy zapiedralac zeby oni mieli kase a nie zwykle robale jak my. Dadza pare groszy i sie ciesza jaka to wielka premie dali ,polowa w centralio to sa do spraw niepotrzebnych ale ktos musi na nich zapierdalac i znowu padlo na nas zwyklych pracownikow. Odpowiedz Link
black_and_white_fighter Re: RPE 03.08.11, 14:00 dla 8003 wiadomo bylo ze nie bedzie premii juz w momencie wywieszenia informacji Dla tych ktorzy maja jeszcze zludzenia: na moim dziale w 8003 w losowo wybrany dzien roznica miedzy p2 a p4 byla ok 400zl Przy zalozeniach rzedu 90k to znikomy procent. Widzialem na wlasne oczy Pewnego dnia (info od kierownika, sam tego nie widzialem) dla calej sieci roznica miedzy p2 a p4 wynosila 15k z groszem. Nie bede podawal ile dziennie milionow robi nasza siec ale chyba rozumiecie jaka to paranoja mydlic nam oczy tym ze plan jest dostosowany do trudnych realiow Apropo RPE 8003 mialo przeszlo 2 wpolczynnik czyli zarobil wiecej niz mial kosztow. Zobaczcie na sklepy typu Bytom... Wydatki wieksze 5krotnie niz zarobek. I to ich musimy wlasnie utrzymac... Znow bedzie jak przy P8. Sklepy "lokomotywy" nie zrobia zalozen a te na ktore trzeba robic dostana jeszcze premie Good job mister L. Odpowiedz Link
plk.zuber Re: RPE 11.08.11, 00:07 Niewiem o czym piszą pozostali bo coś im chyba się pojebało, tak w przyszłym roku też będzie taka premia. Odpowiedz Link