Dodaj do ulubionych

Nowe Życie w Casto

21.02.14, 14:12
Witam wszystkich, którzy strasznie narzekają jednak warto zobaczyć że cały czas coś zmienia się na lepsze idzie w dobrym kierunku . Może nowe R.R. i nasze zaangażowanie spowoduje, że każdy z Nas otrzyma TURBO 5%. Pamiętajcie o klientach to oni dają Nam Nasze Pensje i czasami Nas pochwalą za dobrą obsługę.
Pozdrawiam Wszystkie Castoramy i ich pracowników
Obserwuj wątek
    • bateria91 Re: Nowe Życie w Casto 21.02.14, 14:22
      Narzekają bo wymagań jest coraz więcej a pracowników połowę mniej i wynagrodzenie stoi w miejscu od 3 lub 4 lat. Jak tu do cholery nie narzekać??!!!
      • prawda997 Re: Nowe Życie w Casto 21.02.14, 18:51
        Pitolisz dupowłazy systematycznie co roku dostają podwyżki i to jest problem!!
        A nowy przychodzi do roboty i ma więcej od starego pracownika , gdzie tu sprawiedliwość!??
    • mavi2go Re: Nowe Życie w Casto 21.02.14, 22:57
      No w końcu ktoś zaczyna mówić do rzeczy. Ja również uważam, że im lepiej będziemy pokazywać się w oczach klientow tym lepiej bedzie i dla nas jak i dla nich. Nie wiem czy otzymamy TURBO % czy nie, ale liczę, ze cos w tej sytuacji sie w koncu rozwiaze. Wiem jedno, jesli nie zrobimy czegos sami i wokol siebie nic sie nie zmieni... bateria91 nie wiem skąd masz takie informacje, ale nic takiego nie ma miejsca. U mnie jest kierownik jest normalny, ci co chcą to się stresują i wiadomo narzekają. Na TURBO pracujemy zespołowo, wiec jak wiekdzosc się skłuci albo taki ze Związku będzie jatrzyc to nie dziwne ze wszyscy na siebie wilkiem patrzą
      • catom13 Re: Nowe Życie w Casto 21.02.14, 23:37
        NO ja świeży jeszcze jestem ale u nas podobno też ma być dobre TURBO, co pytam to wcale tak zle nie jest choć faktycznie podwyżki może i by się przydały tylko po co wtedy premiewink I zgadzam się z castouzdrowiciel to klienci przedewszystkim decyzdują czy będzie kasa czy nie, wiadomo centrala może zmieniać zasady, ale przecież nie maja interesu żeby ludzi zwalniac tak sobie. A w poprzedeiej robocie to premie były uznaniowe, wolę już te opcję TURBO
        • prawda998 Re: Nowe Życie w Casto 22.02.14, 00:08
          Prawda997 pojebie kapuściany,prosty przykład tego wątku.Ludzie pisza merytorycznie(trudne słowo polecam wikipedięsmile a Ty jak ta wyruchana suka pod klatką, swoje.
          Zamknij pysk i nie wypowiadaj się na temat o którym nie masz zielonego pojęcia.
          Wpadnij na swoje PKP to Ci ryja czymś wypełnią.Tylko nie połykaj please smile
          • bateria91 Re: Nowe Życie w Casto 22.02.14, 16:44
            Byc może mniejsze sklepy zwłaszcza te przerobione z brico cieszą sie z turbo , ale ciekawi mnie ile z turbo miało pierwsze 10 sklepów od góry które ciągną interes bo założenia są gigantyczne i z każdym rokiem rosną. Nikt mi nie powie że ta premia jest sprawiedliwa , zapierdalamy jak poyebani a tu dupa i nie mowcie mi, że widocznie nic nie robimy bo od takich wypowiedzi az sie rzygać chce. Przemądrzałym z małych sklepów polecam spróbować popracować w 'prawdziwym' sklepie takim który zarabia a wtedy wszystko się wyklaruje.
            • michal-r60 Re: Nowe Życie w Casto 24.02.14, 00:44
              pozdrawiam z 8022 sklep oscyluje w okolicach pierwszej 10 a mój dział w okolicach pierwszej 5 .... premia turbo to ok 7,5% wypłaty netto, czyli dla pracownika z podstawą 2190 brutto wychodzi jakieś 120 zł (trochę niewspółmierne do pracy którą trzeba włożyć w osiągnięcie tego wyniku)

ktoś napisał : po co podwyżki jeśli masz TURBO - 120 zł na 3 miesiące to 40 zł do wypłaty i to tylko jak jest progres to nie mów mi że to jest podwyżka

Przy obecnych cenach normalnych rzeczy to 40 zł nie starcza czasem na zakupy na śniadanie ...
              • castouzdrowiciel Re: Nowe Życie w Casto 24.02.14, 09:23
                Z tego co Wiem to ostatni kwartał liczymy inaczej
                ( pensja podstawowa X 12 miesiecy x współczynnik TURBO i minnus to co dostałeś w poprzednich miesiącach ) oczywiście minus podatek dla Państwa smile
                Zgadzam się z Tobą że to mało, ale mogli nie dać Torbo Progresji i też Byś narzekał
                pozdrawiam i proponuje więcej uśmiechu w pracy, a łatwiej będzie Ci się pracowało znam takich Ludzi jak Jestem z Nimi na zmianie to praca jest poezją.
                • bateria91 Re: Nowe Życie w Casto 25.02.14, 22:42
                  castouzdrowicielu ,Ty był byś pewnie uśmiechnięty i pogodny nawet jakby pluli na Ciebie - ale czy oto chodzi?!
                  • castouzdrowiciel Re: Nowe Życie w Casto 26.02.14, 08:17
                    Nie Ja tylko staram się, aby atmosfera na dziale była dla współpracowników przyjazna,bo to My sprzedajemy, to My zarabiamy kasę dla firmy i dla Siebie i to My tworzymy atmosferę na dziale a Jak trzeba to Swoje powiem czasami jestem dobrze odebrany a czasami źle.
                    Pozdrawiam.
                    • michal-r60 Re: Nowe Życie w Casto 28.02.14, 10:33
                      To nie tak, że ja cały czas narzekam i marudzę podczas pracy na dziale. Też staram się pozytywnie podchodzić do codziennej pracy.

Po prostu chciałem skorzystać z tego forum, aby wyżalić się na pewien brak sprawiedliwości w sieci Castorama

my pracujemy dla firmy i dla siebie tylko dlaczego przez prawie 8 lat pracy w firmie tylko raz po ok 5 latach znalazł się budżet na to aby powiedzieć : "widzimy, że dobrze pracujesz i doceniamy to".

przedwczoraj z pomocą kolegów rozłożyliśmy 60 palet kosiarek (taki rzut na start sezonu). Nie pasuje mi tylko, że ktoś z małego sklepu, kto w sezonie dostaje powiedzmy 10 palet kosiarek, będzie miał większą premię TURBO i najczęściej większą wypłatę niż my.

W pracy na co dzień jestem miły i uśmiechnięty pracuję ciężko i uczciwie, ale to nie znaczy, że nie mierzi mnie brak sprawiedliwości.
                    • kiedystobylo Re: Nowe Życie w Casto 01.03.14, 07:48
                      Szacunek dla castouzdrowiciela. Atmosfera na sklepie, na stołówce i nie tylko decyduje czy człowiek chce pracować czy nie, bo wiadomo, że samą kasą człowiek nie żyje, inny mogą cię wręcz zmusić do odejścia z pracy. I właśnie gdy pojawiają się mąciciele to wszyscy na tym tracimy, w kilku robotach to przerabiałem. Rozmawiajcie i trzymajcie się mocno, lepsza premia niż złudne obietnice walki o podwyżki dla wszystkich po równo
                      • castouzdrowiciel Re: Nowe Życie w Casto 01.03.14, 23:00
                        Witam kolejny raz to nie tak jak większość z Was myśli Ja też się z wieloma rzeczami nie zgadzam np. premia Turbo wyrobiona powinna zostać podzielona po równo dla każdego pracownika sklepu, czy to Ja więcej zarabiam czy mniej zarabiam każdy wtedy dbałby o klienta , dbałby o dołożenie towaru, dbałby o odpowiednio w czasie zamówienie towaru tak, żeby go nigdy nie brakowało.
                        pozdrawiam wszystkie Castoramy i ich pracowników Ja wierzę w Lepsze Jutro
                        • castoludy Re: Nowe Życie w Casto 12.03.14, 17:26
                          Czy Ty człowieku wiesz co napisałeś? Pracuję w takich warunkach i tak sumiennymi ludźmi jak napisałeś , wyniki sklep ma bardzo dobre a całej Turbo dostaliśmy marne 100 zł na otarcie łez. Dzięki że pani K nie kazała nam dopłacić sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka