leniwa_lady 23.09.09, 22:11 przyszła, tylko nie wiem po co, a bo to czekał kto na nią? https://www.youtube.com/watch?v=79Lq9NRhS5k&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniwa_lady Re: Jesień 23.09.09, 22:13 kur..ka wodna z tymi linkami www.youtube.com/watch?v=79Lq9NRhS5k Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Jesień 23.09.09, 22:20 www.dailymotion.pl/mychannel/andrzej-bce/video/x7pfrd_42jesien_animals Lubie jesien, Lady L. Odpowiedz Link
insula.incognita Smuty smuty 23.09.09, 22:45 Ale zanim jesień przyjdzie, to jeszcze czas na bab(sk)ie lato będzie! Jako preludium, do... :) www.youtube.com/watch?v=oTLFfRofVcw Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Smuty? smuty? 24.09.09, 00:00 ładne...ale nadal smuty? smuty! smuty... To może cos bardziej jesienno -słoneczno-odpreżającego na dobranoc :) www.youtube.com/watch?v=7ic8KnvrFw8&feature=related Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Smuty? smuty? 24.09.09, 01:22 Nastrój nie ten. strony.aster.pl/mira1/poezja-jesien/jasnorzewska_pawlikowska1.htm Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Smuty? smuty? 24.09.09, 01:29 Oups...no to szkoda. No to nastrojowo w takim razie: www.youtube.com/watch?v=fTn-tUfAK7M&feature=related Dobranoc Panu. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Smuty? smuty? To dla Pani na dobranoc. 24.09.09, 01:35 www.youtube.com/watch?v=5jJvvGqdPVk&hl=pl Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: Jesień 23.09.09, 22:47 a ja KK, więc dzięki a jesien jeśli, to tylko w Bieszczadach wilk88.wrzuta.pl/film/127aHqB75hT/krzysztof_klenczon_-_natalie_-_piekniejszy_swiat Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Jesień 23.09.09, 23:12 Jak Bieszczady to wilki. www.youtube.com/watch?v=cq_VeUMtyzU&feature=related P/S. gepardy => wilki => konie => Odpowiedz Link
pis-da-to_ci Re: Jesień 23.09.09, 23:21 www.youtube.com/watch?v=cq_VeUMtyzU&feature=related ..ładne.. Odpowiedz Link
lackzadek Raz staruszek, spacerując w lesie....... 24.09.09, 21:25 Andrzej Waligórski- "Jesień" Odpowiedz Link
ave.duce Lepiej >>> 07.10.09, 12:29 w lesie spacerować, niż hazardem się zajmować. ps. Jesień w lesie >>> Odpowiedz Link
pis-da-to_ci Mimozami Jesień się zaczyna... 23.09.09, 23:17 ..mimozami jesień się zaczyna.. Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: jesienny-pan... i pani 24.09.09, 01:04 jesien dobra dla poetów a nie dla takiego leniucha jak ja, nie lubie liści sprzątać jesienny-pan.w.interia.pl/ Zboża zżęte, laski gołe, z wód wilgocią i mgłą mżyło. Za niebieskie góry kołem ciche słońce się stoczyło. [Jesienin] Tak żywe niegdyś błękity Cieniami zaszły szaremi, Jakiś duch mgłami spowity Zimną dłoń kładzie na ziemi. [Asnyk] Niech się wszystko odnowi, odmieni... O jesieni, jesieni, jesieni... Niech się nocą do głębi przezroczą nowe gwiazdy urodzą czy stoczą, niech się spełni, co się nieodstanie, choćby krzywda, choćby ból bez miary, niesłychane dla serca ofiary, gniew czy miłość, życie czy skonanie, niech się tylko coś prędko odmieni. O jesieni!... jesieni!... jesieni... [Ilłakowiczówna] Odpowiedz Link
insula.incognita Niby leniwa, a jak sie napracowała :) 24.09.09, 01:14 Oto widzisz, znowu idzie jesień, człowiek tylko leżałby i spal... Założę twój szmaragdowy pierścień: blask zielony będzie milo grał. Lato się tak jak skazaniec kładzie pod jesienny topór krwawy bardzo - a my wiosnę widzimy w szmaragdzie, na pierścieniu, na twym jednym palcu. Ildefons vel mój-ulubiony Gałczyński Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Już za chwilę 24.09.09, 01:15 strony.aster.pl/mira1/poezja-jesien/pawlikowska_paz.htm P/S. Lady wcale nie jest leniwa! Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Już za chwilę 24.09.09, 01:24 blind_as_a_bat napisał: > P/S. Lady wcale nie jest leniwa! Czy ja cos mówiłam? Wyraziłam tylko zdziwienie, ze sie tak nazywa,a nic na to nie wskazuje przecież! :) Na to? Absolutnie nie! :)))))))) www.youtube.com/watch?v=a864etofSHI Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Już za chwilę 24.09.09, 01:32 Posty pisaliśmy do Lady L. prawie równocześnie, nie znałem treści Twojego postu. Chciałbym być taki leniwy jak Lady! P/S. Dobranoc. Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: dzięki, ale jestem i to lubię 24.09.09, 11:30 a, że czasami na FzD sobie popiszę i poklikam to czysta przyjemność - i tak później znikam to lubię i wcale nie muszą być palmy Raz ktoś, oślepłszy, chciał się ludziom zwierzyć Ze swej tęsknoty za kolorem trawy, Agrestu, owsa, szmaragdów jaskrawych, Jezior głębokich. - Nikt nie był ciekawy. [Pawlikowska-Jasnorzewska] Odpowiedz Link
ave.duce Re: dzięki, ale jestem i to lubię 24.09.09, 11:36 Idących w błota zawiodę lub w gaje, Jadącym konia uskubię; A każdy naklnie, nafuka, nałaje, Tyś pierwszy wyrzekł: to lubię. ps. fik i znik? ;) Odpowiedz Link
wanda43 Re: Jesień 25.09.09, 07:24 Wole wiosne, dlatego na parapetach mam jej namiastke. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Jesień 25.09.09, 07:36 Kurde! Zawsze mam problemy z wklejaniem fotek, szlag by to trafił! Wrrr... [img][/img] Odpowiedz Link
gat45 Jestem pełna niekłamanego podziwu ! 25.09.09, 07:58 Że też są ludzie, którym tak rośnie. I zielonym do góry, i kwiatki cudne na swoim miejscu. Niestety sama nie należę do zielonopalczastych, choć roślinki bradzo lubię. Na szczęście Tubylec ma ten dar i jakieś tam chabazie doniczkowe posiadamy. Chociaż teraz mniej niż za czasów apartamentowo-balkonowych, bo teraz jest ogród. A kiedy z mieszkania Tubylec wyjeżdżał na trochę dłużej, to doniczki trzeba było przestawiać pod moim kątem, to znaczy : do podlewania codziennie w jednym miejscu, do podlewania dwa razy w tygodniu w drugim, do podlewania raz na tydzień... I nadziwić się nie mógł, bo podobno dla tych z zieloną ręką sprawa jest oczywista i roślina sama im mówi, czy chce pić i ile. Do mnie nic nie mówi. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesień 25.09.09, 09:06 > Wando, Ty coś kręcisz, to MUSI być sztuczne! ;) :p Odpowiedz Link
wanda43 Re: Jesień 25.09.09, 12:40 Zadne sztuczne! Nie znosze sztucznych roslin. Tak wyglądała 2-3 tygodnie temu [img][/img] Odpowiedz Link
ave.duce Wando! Ja po prostu nie wierzę, że 25.09.09, 14:45 coś tak niesamowicie pięknego można STWORZYĆ, bo określenie "wyhodować" zupełnie tutaj nie pasuje! Chapeau bas i ukłon aż do samej ziemi! :) :p Odpowiedz Link
wanda43 Re: Wando! Ja po prostu nie wierzę, że 25.09.09, 15:11 Ta na fotce wyżej prawie nie pachnie. Biała z tego samego gatunku, też Miltonopsis, przecudnie pachniała. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wando! Ja po prostu nie wierzę, że 25.09.09, 15:15 Może niedługo wymyślą zapachy w necie? ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Jesienne Mazury by Venus99 > 29.09.09, 17:31 https://www.youtube.com/watch?v=Rg5iGT2l79E&hl=pl :p Odpowiedz Link
venus99 Re: Jesienne Mazury by Venus99 > 30.09.09, 07:36 Śnierdwy,widok na Niedźwiedzi Róg.Pieknie wiało. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesienne Mazury by Venus99 > 30.09.09, 08:06 Ha! Nie tylko ja bywa/ła/m na Mazurach! Śniardwy i Wigry(SUWALSZCZYZNA, żebyś nie myślał, Panie V, że nie wiem) to jedyne jeziora, na których przeżyłam sztormy na wodzie > na Śniardwach na motorówce, na Wigrach na łodzi wiosłowej. Na Śniardwach w dzień, na Wigrach w nocy. Tak było. :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesień >>> WoW!!! ;))) 10.10.09, 12:51 To takie Ci tam dają? Przynoszą na tacy? ;) :p Odpowiedz Link