taziuta 22.04.10, 21:58 Przyznacie, że świetnie to Veglie wykoncypował?! ;) forum.gazeta.pl/forum/w,28,110431868,110436617,Re_Ekipa_Komorowskiego.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Jaki marszałek, taka delegacja... 22.04.10, 22:03 Problem w tym że oparł to na zafałszowanym cytacie:) Ale poza tym, owszem nieźle. Odpowiedz Link
gat45 Podejmuję zobowiązanie : 22.04.10, 22:15 Nigdy, kiedy będę chciała dobrze wypaść, nie pójdę na obiad do Głodzia. I to się chyba świetnie składa, bo nie myślę, żeby ów miał zamiar mnie zapraszać. Odpowiedz Link
remez2 Re: Podejmuję zobowiązanie : 22.04.10, 22:20 Nigdy, kiedy będę chciała dobrze wypaść, nie pójdę na obiad do Głodzia. Czyli nigdy nie będziessz na głodziu. Odpowiedz Link
sclavus Re: Podejmuję zobowiązanie : 23.04.10, 12:02 a jak głódeź zapanuje? ... najogólniej? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Podejmuję zobowiązanie : 23.04.10, 17:48 Od obiadu udało mi się swego czasu wykręcić, ale od podwiezienia przez Generała Naprała już nie ... NEVER again! Po tej jeździe, gdyby co, to ja w wydychanym powietrzu miałabym stan upojenia ... :p Odpowiedz Link
sclavus Re: Jaki marszałek, taka delegacja... 23.04.10, 12:04 Bardziej zrozumiałe było: jaki prezydent - taki zamach... Przychylasz się do tezy, że to marszałek ich namówił do wypicia za zdrowie przed ... uwieńczeniem??? Można! Dlaczego nie?! Odpowiedz Link
taziuta Kto mieczem wojuje, od miecza ginie... :) 23.04.10, 15:26 sclavus napisał: > Przychylasz się do tezy, że to marszałek ich namówił do wypicia za > zdrowie przed ... uwieńczeniem??? Nie podoba Ci się ta parafraza? Trudno, jakoś to przeżyjemy. ;) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Kto mieczem wojuje, od miecza ginie... :) 23.04.10, 18:00 Parafraza jest b. celna, cierpka, złośliwa ale celna. To ja się posłużę cytatem dosłownie tak jak on brzmiał w oryginale: "Bardzo się cieszę, że pochodzimy od różnej małpy. " Odpowiedz Link
tw_wielgus Chyba jednak polubiłem... 23.04.10, 18:40 I jeszcze jedna parafraza (zaczynam powoli lubić ten gatunek literacki): -Lepiej być zerem niż z Leszkiem Millerem Odpowiedz Link
sclavus Powiedzmy, 23.04.10, 18:39 że wiem kto tym mieczem.... Dosłowna wypowiedź Komorowskiego brzmiała tak: jaka wizyta, taki zamach..., co było nader adekwatne do sytuacji Przyznaję, że ja używałem tej trawestacji: jaki prezydent, taki zamach i robiłem to najoczywiściej i bez wstydu... To może? jaki sclavus...??? Aaaa? Odpowiedz Link
witekjs Re: Jaki marszałek, taka delegacja... 23.04.10, 13:36 Kolejna partia dowiedziała się, że strach spotykać się z Głodziem, przed oficjalnymi wystąpieniami. Jego zabójcza siła perswazji i życzliwość potrafi wpływać na poważniejsze kariery. I chyba nikt nie powie delegatom, z wyrozumiałością "mordy wy nasze"... Witek Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jaki marszałek, taka delegacja... 23.04.10, 18:47 No proszę... Nie dość że kler deprawuje nieletnich to jeszcze starców rozpija. Odpowiedz Link
ave.duce Jaki HOP, taki SIUP ;) 23.04.10, 18:49 ...Wikowski nie jest pewien, co ustalił Jan Dempc. A powinien. Bo Dempc to dziennikarski pseudonim Wikowskiego. - No tak, to ja byłem świadkiem składania wieńca. Nie mogę wprost powiedzieć, że czułem alkohol. Ale oni sami się przyznali do lampki wina u biskupa... :p Odpowiedz Link
sclavus Re: Jaki HOP, taki SIUP ;) 23.04.10, 19:00 Chamidło jakieś z niego! Biskupa wrabia!! Odpowiedz Link
gat45 Chamidło ????? 23.04.10, 20:04 sclavus napisał: > Chamidło jakieś z niego! > Biskupa wrabia!! Ty się od polskiej rzeczywistości odrywasz. To zbrodnia stanu i obraza majestatu. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Jaki marszałek, taka delegacja... 23.04.10, 21:32 Ach, to pisiackie zamiłowanie do kłamstwa i oczerniania jest nie do pokonania: redaktor Dempc Odpowiedz Link
vargtimmen Re: Jaki marszałek, taka delegacja... 25.04.10, 04:31 No Taziu, niepijący prezydent w Polsce nie ma racji bytu. Sam pomyśl, jakie to musi być frustrujące mieć poparcie większości Polaków. Odpowiedz Link