magdolot 25.11.11, 02:45 Tutaj, w tym wąteczku, moszczę onemu chłopczynie poduszeczkę i kocyk, żeby mięciutko lądował. I czekam aż fpadnie wieść. Gdzie Trusia? Kto wyhaftuje pszepiękne zajączki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna57 Re: Kto wyhaftuje pszepiękne zajączki? 25.11.11, 09:41 Ja bardzo chętnie tylko proszę o namiary od szanownej Babci w sprawie motywu i ma u mnie jak w banku metryczkę dla Franciszka. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Wyłaźże Franciszku! 25.11.11, 09:55 Hej, Franciszku, hej, leniuszku, nie siedź dłużej w mamy brzuszku, wszyscy na Ciebie czekamy, szybko wyłaź z brzuszka mamy! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wyłaźże Franciszku! 25.11.11, 09:57 A u kogo Franio ma się objawić, bom ździebko (?) niekumata? Odpowiedz Link
gat45 Re: Wyłaźże Franciszku! 25.11.11, 10:06 A o : forum.gazeta.pl/forum/w,89075,130826077,130852348,p_s_.html Odpowiedz Link
ploniekocica Francesco 25.11.11, 10:18 Mnie się imię Franciszek kojarzy straszliwie z tą piosenką, która mnie opanowała w wakacje ze cztery lata temu i słuchałam jej na okrągło. Bo optymistyczna taka i o jedynym chyba świętym, którego lubię. Wyłaź Franek niech Ci piękna Teresa zaśpiewa. Jarosław Kaczyński to jedyny polityk, który ma wizję. Fonię niestety też. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wyłaźże Franciszku! 25.11.11, 12:48 Taka mi się piesniczka (z harcerstwa) przypomniała: Franuś, Ty moje kochanie, czemu do mnie nie przychodzisz? Czy Ci się dróżka zmyliła? Czy też do Innej już chodzisz? Hmmm... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wyłaźże Franciszku! 25.11.11, 15:29 Słowo się rzekło, Franciszek u płota. Odpowiedz Link
gat45 Uwaga, wieszczę ! 25.11.11, 17:37 Franciszek urodził się spokojnie dzisiaj w dzień św. Katarzyny. Iza.bella.iza szałem ogarnięta powiadomi nas o tym, jak oprzytomnieje z zachwytu. Odpowiedz Link
sclavus Re: Uwaga, wieszczę ! 25.11.11, 18:24 To ciekawe, że akurat ty masz ... z pierwszej ręki (jeszcze bezwładnej) :P Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Uwaga, wieszczę ! 25.11.11, 19:29 Ale nie kończmy kibicować! JESZCZE JEDEN! JESZCZE JEDEN.... Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Uwaga, wieszczę ! 25.11.11, 20:04 Zostały 4 godziny na spełnienie się proroctwa:) Okaże się wkrótce czy Pani jest prawdziwym medium :P Odpowiedz Link
kaczki_pieprzom.i_spierdalajom Re: Uwaga, wieszczę ! 26.11.11, 14:16 > Okaże się wkrótce czy Pani jest prawdziwym medium :P ..i się (dziś) okazała Pani Gat45?;) Odpowiedz Link
iza.bella.iza Nie chce mu się! 25.11.11, 20:02 Pojechali do szpitala, zostali zbadani i stwierdzono, że można jeszcze poczekać z wywołaniem i kazali im wracać do domu. Córuś teraz przemawia do niego, żeby się wziął i zlitował. No, bo ileż można czekać? Tu już całe Dworum w napięciu, to sobie możecie wyobrazić, co się u nas dzieje. Będę składać następne meldunki. Dzięki Wam za wsparcie:) Odpowiedz Link
gat45 To trzeba go zwabić ! 25.11.11, 20:53 Wśród nadbużańskich włościan i kmieci w podobnej sytuacji podstawiało się pod podbrzusze położnicy in spe smakowicie pachnące dania, jak to : grochówkę na wędzonce, kapuśniak, kiełbasę czosnkową lub kołacz miodowy. Diecko nie mogło się oprzeć takim delicjom i wyłaziło po dobroci. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: To trzeba go zwabić ! 25.11.11, 21:53 A może on nie wie, że Kaczyński przerżnął wybory? Odpowiedz Link
magdolot Wieszczę 2 26.11.11, 17:28 Zły Tusek, jak ogólnie wiadomo, zatrudnia bidne dzieci na umowach śmieciowych i w ogóle nadchodzi powszechne bycie prekariatem. Fięc wieszczę, że Franciszek, niegupi chłopaczek, urodzi się w niedzielę... Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Wieszczę 2 28.11.11, 09:35 Cofam. To wcześniejsze zamówienie na Twoje typowania w Totolotka. Odpowiedz Link
iza.bella.iza Jeeeeeeeestt !!! 28.11.11, 09:14 Zaczęło się o czwartej nad ranem, a o szóstej skończyło. Wszystko poszło zgodnie z planem, u św. Zofii na Żelaznej. Mamcia spisała się wspaniale, a Franek ma 4 kilo z małym ogonkiem:) Zaraz do nich z Dziadkiem jedziemy! Odpowiedz Link
witekjs Re: Jeeeeeeeestt !!! :-) 28.11.11, 09:22 iza.bella.iza napisała: > Zaczęło się o czwartej nad ranem, a o szóstej skończyło. Wszystko poszło zgodni > e z planem, u św. Zofii na Żelaznej. Mamcia spisała się wspaniale, a Franek ma > 4 kilo z małym ogonkiem:) > Zaraz do nich z Dziadkiem jedziemy! > Gratuluję i cieszę się, że wszystko odbyło się bez problemów. Witek }:-})= Odpowiedz Link
ave.duce Huuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa!!! 28.11.11, 09:25 Czekamy na wieści. Pozdr00Fka dla Frania & co. :) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jeeeeeeeestt !!! 28.11.11, 09:33 Gratul! Tylko ta uwaga o małym ogonku mnie lekko zaniepokoiła. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jeeeeeeeestt !!! 28.11.11, 09:34 Też zwróciłam na to uwagę, ale... taktownie(?) przemilczałam ;) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Jeeeeeeeestt !!! 28.11.11, 10:33 UUUFFFFFFFF!!!!!! Ale mi kamień wielki z serca spadł! Całego łykenda zglądałam i zaglądałam i, jako największa panikara w mieście, myślałam ciągle, co to będzie, mysleć strach! To okropne być taką panikarą, ale nagrodą jest WIELKA RADOŚĆ, gdy się wszystko dobrze kończy! Franciszku Wyczekany Czterokilogramowy z Ogonkiem - witaj na tym bożym świecie i niech Ci świat ten da wszystko , co najlepsze, a Ty radość samym sobą przynoś Mamie, Tacie, Babci i Dziadkowi i światu temu całemu. A to Twój imiennik Franio, kiedy sam był dzieckiem - w charakterze maskotki na szczęście: ---------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Odpowiedz Link
inna57 Witaj Franiu 28.11.11, 10:39 życzę Ci wiele szczęścia a Rodzicom i Dziadkom wiele radości z Maluszka. Odpowiedz Link
gat45 Re: Jeeeeeeeestt !!! 28.11.11, 12:23 Franciszki to bardzo fajne i porządne chłopaki som. Niechaj mu się wiedzie w życiu jak najlepiej. Niech na samych dobrych ludzi trafia. Bo że sam będzie dobrym człowiekiem to - patrz wyżej :)i Odpowiedz Link
iza.bella.iza Franuś czyli Pucuś Dzięki Wielkie Wam składa:) 28.11.11, 18:58 Jak mu powiedziałam ilu ludzi na niego czekało, to mu się czknęło, co chyba na tym etapie rozwoju mowy można odczytać jako "dziękuję":) Jest ogromny - wygląda jak dwumiesięczne niemowlę, więc jest szansa, że wyrośnie na kawał chłopa. Ogonek wcale nie jest malutki;) Dostał 10 punktów. Dziadek pęka z dumy i twierdzi, że wnuk podobny do niego jak nie wiem co. Mnie się wydaje, że tylko rozmiar kapelusza mają na razie podobny. Uff, jestem emocjonalnie wykończona. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Franuś czyli Pucuś Dzięki Wielkie Wam składa: 28.11.11, 19:14 Pucu, pucu, chlastu, chlastu - nie mam rączek jedenastu, gdybym tyle rączek miał, to bym nimi prał i prał ;) ... TU składać proszę rady "z okazji" wnucząt&co. ... ps. to se strzel małe co nieco i odsapuj... Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Franuś czyli Pucuś Dzięki Wielkie Wam składa: 28.11.11, 19:26 ave.duce napisała: > Pucu, pucu, chlastu, chlastu - > nie mam rączek jedenastu, ale mam dwie rączki małe do umycia doskonałe:) > ... TU składać proszę rady "z okazji" wnucząt&co. > ... Będę coś radzić, jak się wczuję w moja nową rolę. Póki co znalazłam obrazek patrona: > ps. to se strzel małe co nieco i odsapuj... Odsapuję z... ciiiiiiii, bo Dziadek mi wypije :D Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Franuś czyli Pucuś Dzięki Wielkie Wam składa: 28.11.11, 19:59 Franciszek: Imię to wywodzi się od starogermańskiego słowa oznaczającego "wolny" (frank). Może też oznaczać "należący do plemienia Franków". Charakter: Z pozoru są chłodnymi i pełnymi rezerwy obserwatorami, jednakże pod popiołem kryje się ogień. Okazują dużą pewność siebie i lubią udowadniać innym, że mają rację. Jednak w głębi ducha często miewają wątpliwości, hamuje ich też nieśmiałość. Chcą być kochani, ale nie potrafią okazać swej miłości. Oczekują wielu dowodów oddania, zanim odpowiedzą tym samym, i to z pewnymi oporami. Są bardzo przekorni. Łatwo zniechęcają się niepowodzeniami. Są zwolennikami wygodnego życia, beztroskiego spędzania czasu, obojętnego przyjmowania wszelkich zmian. Pochodzenie:germańskie Odpowiedz Link
ave.duce To mi się podoba > 28.11.11, 20:13 ... Są zwolennikami wygodnego życia, beztroskiego spędzania czasu ... Odpowiedz Link
magdolot Re: To mi się podoba > 28.11.11, 23:20 Mundry chłopaczek, mówiłam - se sprytnie załatwił, że nie dość że chciany, to jeszcze wyczekiwany jak fiks, i nie dał się wykopać z mamy aż mu urosło to Cztery z Ogonkiem i fszyscy popuchli z dumy. I słusznie tak. Gratulacje Dziecięciostopniowe !!! Z pąwiąsząwaniem urodziurodzin, hej! Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Gratki :-))) 29.11.11, 05:19 Gratulacje! Powiedzcie mi proszę, jak to jest być Babcią. Czeka mnie to w przyszłości dość odległej lecz już teraz o tym myślę. Moja mama, babcia jedynego wnuka, kocha go do nieprzytomności. Twierdzi, że wnuczątka kocha się chyba bardziej niż własne dzieci. Intensywniej. Prawda? Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Gratki :-))) 29.11.11, 20:37 Na razie to jest wielka radość i wielkie zdziwienie, że moje dziecko ma dziecko, a więc dzieckiem być przestało. Próbuję się w tym wszystkim odnaleźć. Odpowiedz Link
dupetek Re: Wyłaźże Franciszku! 29.11.11, 12:13 Gratulacje żono Dziadka!! Musisz wpłynąć na młodych żeby o Tobie również pomyśleli:) Najlepszego! Odpowiedz Link
magdolot Re: Wyłaźże Franciszku! 30.11.11, 01:04 Niech Franciszek wraz z Natalią grzecznie dzielą się bakalią, Pod choinką leżąc w sianku jak kochanka przy kochanku. Odpowiedz Link