Dodaj do ulubionych

Mam do oddania zaproszenie

19.12.12, 16:12
Na portalu Filmweb biorę udział w wielu konkursach. Co chwilę coś wygrywam- a to bilet do kina, a to płytę z filmem a ostatnio wygrałam zaproszenie na pokaz filmu "Cztery słońca" w kinie Muranów w Warszawie. Niestety, nie mogę przyjechać z wielu ważnych powodów więc chcę oddać zaproszenie komuś, kto może z niego skorzystać.
Tu opis filmu

Jest to film czeskiego reżysera Bohdana Slamy, który napisał również scenariusz.
A oto szczegóły jakie otrzymałam w mailu:

CytatWitam,

miło mi poinformować, że wygrałe(a)ś podwójne zaproszenie na pokaz filmu "Cztery słońca", który odbędzie się 2 stycznia 2013 roku o godzinie 20:00 w warszawskim kinie Muranów. Zaproszenie na projekcję można odebrać wyłącznie w najbliższy piątek (21.12) między godziną 13:00 a 17:00 w recepcji Filmwebu w budynku Platinium 3 (2 piętro) przy ulicy Wołoskiej 9A (przystanek Konstruktorska). Przy odbiorze biletu należy podać adres mailowy, na który wysłane zostało powiadomienie o wygranej.

Jeśli jest ktoś chętny to poproszę o wiadomość na maila gazetowego.
Obserwuj wątek
    • dzidzia_bojowa Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 17:58
      Poszło:) Bardzo się cieszę. Miłej zabawy:)
      • ave.duce Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 18:20
        Z opisu filmu:

gatunek:

Dramat
        Komedia
        Psychologiczny

Dramatyczna komedia psychologiczna?
        • dzidzia_bojowa Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 18:25
          No cóż, czeski film:))
          • olga_w_ogrodzie Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 18:38
            a ja lubię czeskie filmy i lubię kino Muranów, zatem, raz jeszcze : dziękuję pięknie, Dzidziu.
            mam nadzieję, że trafię do Platinum tego po bileta, a czy film był fajny, to opowiem, gdy obejrzę.
      • olga_w_ogrodzie Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 18:40
        a tu z wczoraj post mój dla Ciebie, Dzidziu :

forum.gazeta.pl/forum/w,243842,141079127,141223720,Dla_Dzidzi_Bojowej_wyobrazni_ku_pomocy.html
        • dzidzia_bojowa Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 18:51
          Już odpisane. No pięknie!:)
        • damakier1 Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 18:52
          Choć dla dzidzi to było, też sobie zajrzałam i ojej,jej, jej! Toż to nie Rachelka, tylko cała Rachela na schwał!
          • ave.duce Re: Mam do oddania zaproszenie 19.12.12, 18:54
            Rachela Komorowska?!
    • olga_w_ogrodzie Re: Mam do oddania zaproszenie 21.12.12, 17:44
      najpierw wysiadłam za wcześnie 1 przystanek.
      potem przeszłam za dużo w przód 3.
      następnie w tył cofnęłam się 2.
      potem nie mogłam znaleźć właściwego budynku.
      ale najgorsze było, że wlazłam do windy na oczach pani z recepcji, a tam nie było żadnego guzika piętrowego.
      więc stałam w tej windzie jak głup, po czym doszukałam się guzika otwierającego drzwi i tam, gdziem wsiadła - na parterze, wyszłam z winy znów na oczach tej pani.
      znalazłam wszelako przejście ewakuacyjne po schodach.
      się wczłapałam, zaproszenie odebrałam i nawet skumałam z powrotem, co z tą windą - otóż guziki piętrowe są na zewnątrz i tam należy wybierać piętro lądowania.
      więc se już zjechałam jakbym od dawna na takich windach znała się.
      ot co.
      tylko wszystko mi pozamarzało.
      zima latoś mrozi snadnie, że ho, ho, ho.
      • damakier1 Re: Mam do oddania zaproszenie 21.12.12, 18:01
        Na te zewnętrzne guziki piętrowe to się zdenerwowałam OKROPNIE!
        • ave.duce Te guziki to idiotyzm do potęgi! 22.12.12, 08:56
          Rozmyślić się albo zmienić piętra nie można w trakcie jazdy do nieba czy co?
          • dzidzia_bojowa Re: Te guziki to idiotyzm do potęgi! 22.12.12, 09:53
            Czegoś takiego w życiu nie widziałam! Guziki na zewnątrz! A jak ktoś lubi dopiero wewnątrz windy jest w stanie podjąć decyzję? To co wtedy? Musi tkwić i czekać zmiłowania? Jakieś niedorzeczności w tym Filmwebie! Bardzo Cię przepraszam Olgo, że naraziłam Cię na takie niedogodności! Nie miałam pojęcia. Mam nadzieję, że chociaż film będzie wart tych wcześniejszych stresów.
            • olga_w_ogrodzie Re: Te guziki to idiotyzm do potęgi! 22.12.12, 11:43
              no coś Ty, Dzidziu - żartobliwie tak opowiedziałam jak dość gapkowata jestem, gdy o nowe idzie, a nie, że o niedogodnościach chcę wielce
              rozprawiać.
              tam jeszcze jakieś były guziki w środku, ale nie wiem do czego, bo tylko alarm był oznaczony.
              można było wyjść i spytać pani na recepcji, ale się wstydziłam.
              zatem śmiesznie postałam se w windzie zamkniętej i dumnie wyszłam na schody pogalopować.
              ale winda w środku wypasiona, jak trza - duża, zatem niepełnosprawni z wozkiem - spoks i z wielkimi lustrami, jak lubię.
              • scoutek Re: Te guziki to idiotyzm do potęgi! 04.01.13, 17:59
                a ja się przyznam, żem ciemniaczka, dopiero niedawno się dowiedziałam, że lustra w windach to nie fanaberia a konieczność
                właśnie dla niepełnosprawnych, jak w wózkach wjeżdżają, żeby widzieli i przyciski i światełka i piętra i wsiadających....
    • ave.duce Coś przegapiłam? 04.01.13, 16:25
      • olga_w_ogrodzie Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 16:37
        ano Dzidzia Wygrywaczka Kinowa se wzięła i dla mnie wygrała zaproszenie.
        a kino Muranów jest teraz super - kafejka fajna z wygodnymi kanapy i krzesełkami reżyserskimi /kto dużo waży, to niech tam nie siada lepiej/
        fajne fotki na ścianie światowych gwiazd, które w kinie gościły tym.
        starodawność i brak popcornu.

fim był dziwny.
        na pewno nie żadna komedia, ale dramat psychologiczny.
        a teraz poznałam jednego Czecha takiego i ów rzecze, że ten film, to najlepszy w 2012 w Czechach.
        i się ucieszył, że lubię kino czeskie, pytał, jakie filmy ichnie lubię najbardziej i pochwalił wybory me - aż z tego wszystkiego propouz padł, bym go uczyła polskiego, a on mię czeskiego, gdyż wyznałam, że lubię czeski.
        ale i tak daje radę on - jakiś ma biznes w Polsce i już nieco polski zna.
        chwali też premiera naszego, m.in. za twittera.
        mówi, że ichniego na taka bezpośredniość nie stać.
        • ave.duce Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 19:08
          No, no, ho, ho:

dobrý večer, Olgo :)

ps. niechaj Dzidzia dalej wygrywa i się dzieli wspaniałomyślnie. W "Muranowie" nie byłam od wieków, ale bardzo lubię okolicę.
          • olga_w_ogrodzie Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 19:31

ale nie wiem co to znaczy "mi lito".
            i mówi, ze jak ja gadam, iż może się KIEDYŚ pouczymy języków, to to znaczy "NIKTY".
            a po co się uczyć wielce, gdy nikty, to jak nigdy i wsio prawie rozumiem.
            • ave.duce Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 19:35
              Gugiel mówi, że "przykro mi".
              To się tak wydaje, ale co innego rozumieć (prawie wszystko), a co innego znać.
              • olga_w_ogrodzie Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 20:11
                tak !
                mię napisał był :
                Mrzí mne=je mi lito

/ mrzi mne się mi skojarzyło z rzygać mi się chce /

fajny jest ten Michal, ale coś za bardzo opowiada, że Kołobrzeg jest piękny, a on się chce języków nawzajem uczyć.
                ja bym chętnie pogadała, bo lubię Czechów, Słowaków, a nie odróżniam - w sensie języka, tożsamości, róznic.
                i naprawdę to miłe, jak się wiele rozumie i jak wiele łatwo nauczyć się.
                co już dawno wiedziałam, bom kiedyś się zaplątała do czeskiego domu i całą noc o polityce gadalim - wszyscy wszystko kumali.
                • dzidzia_bojowa Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 21:37
                  Cieszę się Olgo, że skorzystałaś:) I obiecuję podzielić się następnym zaproszeniem, które wygram. No chyba, że wygrzebię się z niedyspozycji, do szpitala mnie nie wezwą i akurat będę na chodzie to sama się do kina z rozkoszą wybiorę. Nawet jeśli to będzie Muranów, osobę towarzyszącą z naszego foruma chętnie ze sobą zabiorę jeśli będzie chętna.

Co do języka czeskiego, to jak wiecie mieszkam na pograniczu i z Czechami mam do czynienia na co dzień. Na zwykłej antenie odbieram czeskie programy, przynajmniej do niedawna. Lubię skubańców. Widział ktoś film "Czeski sen?" Gdyby na coś takiego wydarzyło się u nas autorów filmu by zlinczowano. Czesi tylko trochę się zdenerwowali ale szybko przeszli nad tym do porządku. Lubię ich i już!
                  • olga_w_ogrodzie Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 22:54
                    do szpitala, jak mus, to trza.
                    byle z dobrym nastawieniem się udało.

a to nie wiedziałam, że tak daleko mieszkasz.
                    to do W-wy do kina daleko...

nie widziałam filmu "Czeski sen".
                    zaraz zagadnę mego rozmówcę.
                    gadam i gadam z Czechem tym - pytał mnie o świetny polski film ... Dekameron.
                    i zgłupłam.
                    on na to, że to ileś części opartych o przykazania.
                    aaaa - Dekalog i Kieślowski.
                    to sie cieszy, bo szukał i szukał ulubionego 6. odcinka, no ale pod " Dekameron" to nie udawało się mu raczej.
                    się bardzo zaciekawiłam czemu Czesi się tym filmem wkurzyli.
                    ciekawość co mi on odpowie.
                    • olga_w_ogrodzie Re: Coś przegapiłam? 04.01.13, 23:12

Zaslal jsem Ti to na mail. To taka odvracena strona czechu.nechali se nachytat, ze jakys nowy market prodawa ve slewe a to blond. A vsecko

to idę obejrzeć w czym rzecz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka