scoutek 01.07.14, 12:52 już o tym pisałam ale NIKT nie zauważył więc jeszcze raz: święto psiaków dzisiaj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 13:18 Hip hip hurra! Dla Psa. GAWĘDA "Bo ja mam psa" W aproposie: żadne tam Gąski Balbiny z Ptysiamy, Polinezje Papugi ani Kozioły Matoły - onlyyyy youuu can do make the darkness bright: Piesek w kratkę - Piesek w kratkę - odc 01 Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 13:36 Żeby każdy pies miał przyjazny dom z pełną michą... ps. NIKT zauważył, tylko zaległości forumowe gonią NIKTA w piętkę ;) pps. zbliżają się wakacje - pora wyjazdów (czyt.: pozbywania się psów) :((( Odpowiedz Link
scoutek Re: Dzień Psa 01.07.14, 14:01 ave.duce napisała: > Żeby każdy pies miał przyjazny dom z pełną michą... > > ps. NIKT zauważył, tylko zaległości forumowe gonią NIKTA w piętkę ;) oki doki > pps. zbliżają się wakacje - pora wyjazdów (czyt.: pozbywania się psów) :((( na mnie nie licz, JA SIĘ NIE POZBĘDĘ ;))) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 15:44 Dzięki wielkie, Scoutku, bo bym przegapiła i dopiero by Wrona z Szopkiem mi naszczekali... ! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 17:35 Tycia Podkołdernik - takie maleństwo, a zWrok zadziorny! :) i Fruzia, co mieszka królykiem, no ba! Odpowiedz Link
scoutek Re: Dzień Psa 01.07.14, 17:50 Fruzia ma mordkę zbliżoną do hovka, hovawarta, nawet orzeszki nad oczami takie :)) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:19 tak umaszczone mordki z orzeszkami nad oczami to bardzo wiele piesków ma. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:25 damakier1 napisała: > tak umaszczone mordki z orzeszkami nad oczami to [b]bardzo wiele piesków ma.[ > /b] A bo Ty Damo nie wiesz, że Szopek jest to zachodniopomorski miniaturowy hovawart niskopienny? Ha! Jarosław Kaczyński to jedyny polityk, który ma wizję. Fonię niestety też. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:32 Nie, Kociczko - już dawno postanowione zostało, że Szopek jest zachodniopomorskim owczarkiem podwórkowym. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:37 damakier1 napisała: > Nie, Kociczko - już dawno postanowione zostało, że Szopek jest zachodniopomorsk > im owczarkiem podwórkowym. Skoro tak to tak. Aczkolwiek ową niskopienność uwzględniłabym w rasie Szopeńka, bo czyni to ją unikatową i ze wszech miar pożądaną przez hodowców. Wszak większość owczarków podwórzowych nawet zachodniopomorskich nie ma takich wyjątkowych proporcji. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 19:59 Nie napisałam, że jest on zachodniopomorskim owczarkiem podwórkowym niskopiennym? Już sama nie wiem, czy mam większą sklerozę, czy demencję? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:45 Moja osoba posiada wiedzę, że PANU Szopku żadnej rasy nie potrzeba określać, bo jaki jest PAN Szopek - każdy widzi. Ale jeżeli ktoś się upiera - to jest to rasa panaszopkowa - Procyon dominus. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:50 ave.duce napisała: rasa panaszopkowa - Procyon dominus SzopeN Dominator? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:49 trusiaa napisała: > A hovków wiele orzeszków rudych nie posiada :) > > Bowiem to jest hovka królicza ;) Odpowiedz Link
scoutek Re: Dzień Psa 01.07.14, 19:30 cudne są te Wasze pieski :) a moja biegała przed chwilką za piłą i doszłyśmy do wniosku (wspólneg0!!!), że ma dzień psa przez cały rok, a nie tylko dzisiaj o! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 21:39 Drapanie pod bródką dla Majki :) To był mój dywanik pierwotnie, miałam też kiedyś kanapy, fotele. Kora korzysta z nich namiętnie, kiedy nikt nie patrzy, jednak zdradzają ją ślady łap i naniesiony piach. Kiedyś wróciłam po coś do domu (a miało mnie nie być przecież! ;) i zobaczyłam Korę w pozie śfinksa - na kanapie właśnie. Ani drgnęła, pewnie w nadziei, że czarnego na czarnym nie zauważę. Na moje pełne grozy: iiiiiii?! rzuciła mi powłóczyste, pełne urazy spojrzenie i zeszła niespiesznie, z godnością (wiadomo, że tylko na chwilę), myśląc przy tym: i po co tyle fatygi - przecież zaraz od nowa będę się gramolić? Odpowiedz Link
scoutek Re: Dzień Psa 02.07.14, 08:19 aaaa dzięki Trusiuu i takież dla Koreczki :) Majka nie gramoli się na fotele i kanapy, tak ma od zawsze, a nikt jej tego nie zabraniał natomiast ma słabość do opuszczonego i samotnego łóżka w sypialni jak nikogo tam nie ma jak ją tęsknota weźmie to wtedy udepta sobie kołderkę i zalegnie udajemy, że nie wiemy, że tam jest, niech ma chwilkę dla siebie w końcu każdy ma prawo do swoich słabostek Odpowiedz Link