Dodaj do ulubionych

Dzień Psa

01.07.14, 12:52
już o tym pisałam ale NIKT nie zauważył
więc jeszcze raz: święto psiaków dzisiaj
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 13:36
      Żeby każdy pies miał przyjazny dom z pełną michą...

ps. NIKT zauważył, tylko zaległości forumowe gonią NIKTA w piętkę ;)
      pps. zbliżają się wakacje - pora wyjazdów (czyt.: pozbywania się psów) :(((
      • scoutek Re: Dzień Psa 01.07.14, 14:01
        ave.duce napisała:

> Żeby każdy pies miał przyjazny dom z pełną michą...
        >
        > ps. NIKT zauważył, tylko zaległości forumowe gonią NIKTA w piętkę ;)

oki doki

> pps. zbliżają się wakacje - pora wyjazdów (czyt.: pozbywania się psów) :(((

na mnie nie licz, JA SIĘ NIE POZBĘDĘ
        ;)))
    • damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 15:44
      Dzięki wielkie, Scoutku, bo bym przegapiła i dopiero by Wrona z Szopkiem mi naszczekali... !
    • trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 17:35
      Tycia Podkołdernik - takie maleństwo, a zWrok zadziorny! :) i Fruzia, co mieszka królykiem, no ba!
      • scoutek Re: Dzień Psa 01.07.14, 17:50
        Fruzia ma mordkę zbliżoną do hovka, hovawarta, nawet orzeszki nad oczami takie :))
        • damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:19
          tak umaszczone mordki z orzeszkami nad oczami to bardzo wiele piesków ma.
          • ploniekocica Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:25
            damakier1 napisała:

> tak umaszczone mordki z orzeszkami nad oczami to [b]bardzo wiele piesków ma.[
            > /b]

A bo Ty Damo nie wiesz, że Szopek jest to zachodniopomorski miniaturowy hovawart niskopienny? Ha!

Jarosław Kaczyński to jedyny polityk, który ma wizję.
            Fonię niestety też.
            • damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:32
              Nie, Kociczko - już dawno postanowione zostało, że Szopek jest zachodniopomorskim owczarkiem podwórkowym.
              • ploniekocica Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:37
                damakier1 napisała:

> Nie, Kociczko - już dawno postanowione zostało, że Szopek jest zachodniopomorsk
                > im owczarkiem podwórkowym.

Skoro tak to tak. Aczkolwiek ową niskopienność uwzględniłabym w rasie Szopeńka, bo czyni to ją unikatową i ze wszech miar pożądaną przez hodowców. Wszak większość owczarków podwórzowych nawet zachodniopomorskich nie ma takich wyjątkowych proporcji.
                • damakier1 Re: Dzień Psa 01.07.14, 19:59
                  Nie napisałam, że jest on zachodniopomorskim owczarkiem podwórkowym niskopiennym? Już sama nie wiem, czy mam większą sklerozę, czy demencję?
              • ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:45
                Moja osoba posiada wiedzę, że PANU Szopku żadnej rasy nie potrzeba określać, bo jaki jest PAN Szopek - każdy widzi.
                Ale jeżeli ktoś się upiera - to jest to rasa panaszopkowa - Procyon dominus.
                • trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:50
                  ave.duce napisała: rasa panaszopkowa - Procyon dominus

SzopeN Dominator?
                  • ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 22:17
                    Zgadłaś!
                    • trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 22:31
                      Aż się siebie boję!
                      • ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 22:55
                        Strrrach rany boskie!
          • trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:41
            A hovków wiele orzeszków rudych nie posiada :)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/ha/kemb/uOEUyZ0bD3WNSLLYQB.jpg
            • ave.duce Re: Dzień Psa 01.07.14, 18:49
              trusiaa napisała:

> A hovków wiele orzeszków rudych nie posiada :)
              >
              > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/ha/kemb/uOEUyZ0bD3WNSLLYQB.jpg

Bowiem to jest hovka królicza ;)
              • trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 19:04
                Bądźmy precyzyjne: trusioska.
                • scoutek Re: Dzień Psa 01.07.14, 19:30
                  cudne są te Wasze pieski :)
                  a moja biegała przed chwilką za piłą i doszłyśmy do wniosku (wspólneg0!!!), że ma dzień psa przez cały rok, a nie tylko dzisiaj
                  o!
            • scoutek Re: Dzień Psa 01.07.14, 19:31
              a! Majka też ma taki dywanik
              o!

;)
              • trusiaa Re: Dzień Psa 01.07.14, 21:39
                Drapanie pod bródką dla Majki :)

To był mój dywanik pierwotnie, miałam też kiedyś kanapy, fotele. Kora korzysta z nich namiętnie, kiedy nikt nie patrzy, jednak zdradzają ją ślady łap i naniesiony piach.

Kiedyś wróciłam po coś do domu (a miało mnie nie być przecież! ;) i zobaczyłam Korę w pozie śfinksa - na kanapie właśnie. Ani drgnęła, pewnie w nadziei, że czarnego na czarnym nie zauważę.
                Na moje pełne grozy: iiiiiii?! rzuciła mi powłóczyste, pełne urazy spojrzenie i zeszła niespiesznie, z godnością (wiadomo, że tylko na chwilę), myśląc przy tym: i po co tyle fatygi - przecież zaraz od nowa będę się gramolić?
                • scoutek Re: Dzień Psa 02.07.14, 08:19
                  aaaa dzięki Trusiuu
                  i takież dla Koreczki :)

Majka nie gramoli się na fotele i kanapy, tak ma od zawsze, a nikt jej tego nie zabraniał
                  natomiast ma słabość do opuszczonego i samotnego łóżka w sypialni jak nikogo tam nie ma
                  jak ją tęsknota weźmie to wtedy udepta sobie kołderkę i zalegnie
                  udajemy, że nie wiemy, że tam jest, niech ma chwilkę dla siebie
                  w końcu każdy ma prawo do swoich słabostek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka