Dodaj do ulubionych

Policzkowanie

13.07.14, 18:57
jako metoda kontaktu między politykami zyskuje poklask u niektórych jako zachowanie wielce honorowe, godne podziwu. Oczywiście, dotyczy to akcji wśród panów.
Dla pań płeć przeciwna rezerwuje poklepywanie po pośladkach.
Co na to urząd Pełnomocnika Rządu do Spraw Równego Traktowania?!
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Policzkowanie 13.07.14, 19:35
      OK. Od dzisiaj, jak mi facet podpadnie, to będę go szczypać w tyłek. Chociaż właściwie.... Właściwie to fuj i także przedtem nigdy nikomu w pysk nie dałam, choc kilka okazji było jak złoto. Strasznie bezdotykowa osóbka ze mnie. A rękawiczek w pysk też rzucać nie będę, bo wybredna jestem pod tym względem i rękawiczki akurat kupuję drożej niż resztę ubrań. Już taniej by mi wyszło rzucić zwyczajową moją balerinką (po 6 w porywach do 9 euro para u Chińczyka), ale co, pól boso będę wracać do chałupy ?
      Strasznie trudny ten kodeks honorowy. Chyba się nie nadaję do wyższych sfer.
      • gat45 Re: Policzkowanie 13.07.14, 19:51
        .... tylko mnie nie poprawiajcie, że rękawiczką w pysk to wyzwanie na pojedynek. Również, ale ja o tej rękawiczce Marty i rzucie Emroda.
    • damakier1 Re: Policzkowanie 13.07.14, 20:01
      Przyznam się, że już mi się o tym wszystkim ani na poważnie, ani żartobliwie pisać, czytać ani nawet myśleć nie chce. Chyba się na emigrację wewnętrzną na czas jakiś udać muszę...
      • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 09:50
        damakier1 napisała:

> Chyba się na emigrację wewnętrzną na czas jakiś udać muszę...

Emigracja na blog? To ja poproszę po starej znajomości o jeszcze więcej Pana Szopka!
    • 99venus Re: Policzkowanie 13.07.14, 20:39
      Polska chamieje.
      • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:28
        Jako "ukraińska gnida" mam "zamknąć ryj", więc Ci nie odpowiem.
        • 99venus Re: Policzkowanie 14.07.14, 12:54
          ??????
          mogę się zdobyć tylko na taki komentarz i poprosić o udokumentowanie zarzutu.
          czegoś takiego się nie spodziewałem.
          • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 13:03
            Zostaw. Kiedy pisze to ktoś taki, można to uznać za komplement ;)
            • magdolot Re: Policzkowanie 14.07.14, 13:59
              Pig się do gościa zwraca per "le chuju noszo". Adekfatnie. Jam damą, fięc lecę: "nieudolna podróbo sarmaty". Putińskie ścierwo po 30 groszy, a może nawet po 15?
    • mariner4 Dla kogo honorowe? 14.07.14, 07:51
      JKM to błazen. Ciekawe czy odważyłby się uderzyć np Kłopotka?
      Co do związku honor-płeć, to przypominam panienki-wielbicielki krążące wokół JKM.
      Dla mnie niezrozumiałe biorąc pod uwagę jego stosunek do kobiet.
      M.
    • magdolot Re: Policzkowanie 14.07.14, 07:58
      ave.duce napisała:

> jako metoda kontaktu między politykami zyskuje poklask u niektórych jako zachow
      > anie wielce honorowe, godne podziwu. Oczywiście, dotyczy to akcji wśród panów.
      > Dla pań płeć przeciwna rezerwuje poklepywanie po pośladkach.
      > Co na to urząd Pełnomocnika Rządu do Spraw Równego Traktowania?!

Trza sprawdzić dietozależność zjawiska zanim się rzuci kamieniem, czyli co jadł rzeczony Korwin przed akcją. Oni dopiero niedawno się zaczęli obżerać tymi policzkami, no.
      • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:10
        magdolot napisała:

> Trza sprawdzić dietozależność zjawiska zanim się rzuci kamieniem, czyli co jadł
        > rzeczony Korwin przed akcją. Oni dopiero niedawno się zaczęli obżerać tymi pol
        > iczkami, no.

O mamuniu Marysiu, Ty masz rację Magdolotu, Po policzkach policzkują, po szynce parmeńskiej klepią po pośladkach, po ośmiorniczkach się obejmują i plotą głupoty....
        Cza natentychmiast wprowadzić do jadłospisów płetwy rekina, to się zeżrą na śmierć i będzie spokój,no!
        • gat45 Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:23
          To chyba nie tak. Powinni zeżreć zęby rekina. Najwyraźniej według teorii Magdolota liczy się kawałek pochodzący z rozbioru tuszy jedzonego zwierzęcia.

PS Po szynce parmeńskiej mogą także zacząć pachnąć jak fiołki - zdecydowanie Teoria Magdolota wymaga szeregu badań eksperymentalnych.
          • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:31
            Czy dla policzkujących/pośladkujących wegetarian nada się parmezan?
            • gat45 Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:33
              Do czego ? Do wydzielania woni fiołków parmeńskich ?
              Nie to widmo olfaktyczne.
              • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:40
                Nie, do rękoczynów. Twardy jest.
                • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:47
                  ave.duce napisała:

> Nie, do rękoczynów. Twardy jest.

No, twardy, ale zakładając, że jest jakiś polityk polski wegetarianin to przeca go nie bęą żarli w kawałkach całych?
                  • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 09:47
                    Najsampierw zetrą go na proszek - będzie dopalaczem.
              • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:40
                Zaszłyście chyba jednak za daleko koleżanki. Jednakowoż. Polscy aktualni politycy i wegetarianizm oraz fiołki parmeńskie??? Sajens fikszyn bez sajens albo raczej dark fantasy.
                • gat45 Re: Policzkowanie 14.07.14, 08:51
                  Jak dla mnie - haft pure nonsens'em na kanwie Kafki.
                  • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 09:10
                    Aczkolwiek jedno jest pewne, że czegokolwiek by oni nie jedli to na pewno to coś jest obficie sosem szalejowym.
                    • magdolot Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:48
                      ploniekocica napisała:

> Aczkolwiek jedno jest pewne, że czegokolwiek by oni nie jedli to na pewno to co
                      > ś jest obficie sosem szalejowym.

Czy jagły mogą pomóc na to? Czy jeno zdrowaśki?
    • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:21
      Niektóre źródła głoszą, że dziś jest Dzień Łapania za Pupę . No!
      • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:35
        ave.duce napisała:

> Niektóre źródła głoszą, że dziś jest Dzień Łapania za Pupę . No!

Parmeńską, serrano czy niedajbuk Świętego Daniela?
        • gat45 Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:42
          Bo za westfalską nikt się łapać nie ośmieli.
          • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:44
            gat45 napisała:

> Bo za westfalską nikt się łapać nie ośmieli.

a za szwarcwaldzką to nawet pewnie nie zechce.
            • magdolot Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:50
              jeszcze jest pupa bauera [mild raucherowana], żeby nie było za prosciuttko...
              • magdolot Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:55
                o japie! wytłumaczył mnie gugiel lachsschinken... Kafka na Kafce haftowana Kafką!

"Lachsschinken
                Linki paryski łosoś szynka, łosoś z ziołami wyleczyć prawo

Jak łosoś jest łatwo szynka wyleczyć i wędzone centralny kawałek kotlet z świni nazwie. On jest bardzo chude i łagodny smak. Znane jest Paryż Lachsschinken w którym mięso z cienką warstwą tłuszczu jest zawinięty do ochrony mięsa przed wysychaniem.

Lachsschinken jest ani szynki , ani z łososia produkowane - " łosoś "odnosi się do centralnego kawałka schab, stąd nazwa. Preparat jest podobna do surowej szynki.
                Produkcja łososia paryskim szynki

Być stosowane tylko starannie dopasowane, smary i pragną-wolne części kręgosłupa świń stek bez kości filet. Ten kawałek mięsa poddawany jest łagodnej wytrawiania, często z dodatkiem specjalnego "Hauswürzungen".

Gdy schab przyjęła jasny kolor czerwony utwardzania po około 4-6 dni, przemywa i suszy, powierzchnię do wyschnięcia. Następnie porcje są łososia i owinięte cienkiej płyty bekonu grubości około 4 mm.

Łosoś szynka puste w cienkie, giętkie w ciepłej wodzie wykonany błonie surowiczej jelit ( Goldschlager skóry ) z bydła Butte (jelito ślepe bydła) wykonanych, mocno ściśnięte i zawinięte w czerwony napis na równych obrotów. W dzisiejszych czasach jest używana do kształtowania tego węża siatki stretch.

Do teraz generowane Lachsschinken wykroje w zimnym dymie przyniósł dostać złoty żółty kolor. Zaletą tego sposobu jest to, aby zachować soczystość, wydłużenie okresu przechowywania i optymalizacji wyglądu. Dziś używany (o ile w ogóle), kolagen - lub folii z tworzyw sztucznych, ponieważ wydobycie skóry złota jest bardzo kosztowne.
                Kategoria : Szynka "
        • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 10:54
          Więcej patriotyssmu!
          • gat45 Re: Policzkowanie 14.07.14, 11:39
            Babunię chcesz szczypać w tyłek ? No wiesz... !
            • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 11:46
              gat45 napisała:

> Babunię chcesz szczypać w tyłek ? No wiesz... !

Też mnie to klepanie babuni wstrzonsło nieco, ale np. łysych łaj not?
              https://dajerade.com/media/thumbnail/3a/6a/3a6a86710d37dbad434e11df3732df4d.jpg
            • ave.duce Re: Policzkowanie 14.07.14, 12:12
              Nie, to dla prawdziwych patriotów. Taka empatyczna jestem.
              • ploniekocica Re: Policzkowanie 14.07.14, 12:22
                ave.duce napisała:

> Nie, to dla prawdziwych patriotów. Taka empatyczna jestem.

Masz na myśli babcię Józię z Plebanii?
    • instant.crush Gwoli przypomnienia 14.07.14, 12:37
      Policzkował już Frasyniuk kilka lat temu, więc JKM nic nowego tu nie zrobił.
      • gat45 Właśnie. Możesz przypomnieć okoliczności ? 14.07.14, 12:47
        Bo czytam o tym na FK, ale sama nie pamiętam. Bywają długie okresy, kiedy nie mam styczności z polską prasą.
        • gat45 Re: Właśnie. Możesz przypomnieć okoliczności ? 14.07.14, 12:48
          Aha : niezależnie od okoliczności - potępiam.
          • ploniekocica Re: Właśnie. Możesz przypomnieć okoliczności ? 14.07.14, 12:49
            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Frasyniuk-w-ojcowskim-kontakcie-ze-Stryjewskim,wid,264745,wiadomosc.html?ticaid=11311a
            • gat45 Re: Właśnie. Możesz przypomnieć okoliczności ? 14.07.14, 12:58
              Nie znoszę ludzi, którzy nie umieją panować nad sobą. Boję się ich. Nie ufam im. Ale na szczęście nigdy nie miałam do czynienia z takimi, którzy swoje nieukontentowanie wyrażali manualnie. Co najwyżej straszliwym (i straszliwie głupim) wrzeszczando.
      • ave.duce JKM li tylko (pamiętliwym) naśladowcą zatem ... 14.07.14, 12:55
        No to Frasyniuk dał plamę :(

Postępowanie Stryjewskiego po incydencie też uznałeś za żałosne?

Godna odnotowania jest wypowiedź zaatakowanego eLPeeRowca: "Polska była w 1989 r. wśród 10 krajów najlepiej rozwiniętych i wtedy mogłaby być łatwo przyjęta do Unii, a 12 lat zmian doprowadziło
        do obniżenia poziomu gospodarczego, poziomu bezpieczeństwa itd."

ps. odróżniasz działanie w afekcie od działania z premedytacją?
        • instant.crush Re: JKM li tylko (pamiętliwym) naśladowcą zatem . 14.07.14, 13:04
          ave.duce napisała:

> No to Frasyniuk dał plamę :(
          >
          > Postępowanie Stryjewskiego po incydencie też uznałeś za żałosne?

Stryjewski sam w sobie był postacią dosyć żałosną, z tego co pamiętam.

> Godna odnotowania jest wypowiedź zaatakowanego eLPeeRowca: "Polska była w 19
          > 89 r. wśród 10 krajów najlepiej rozwiniętych i wtedy mogłaby być łatwo przyjęta
          > do Unii, a 12 lat zmian doprowadziło
          > do obniżenia poziomu gospodarczego, poziomu bezpieczeństwa itd."

>
          > ps. odróżniasz działanie w afekcie od działania z premedytacją?

Mnie sprawa Korwin-Mikkego irytuje, bo są to Himalaje hipokryzji i wręcz ordynarne kłamstwa, powtarzane w mediach, że niby to JKM przekroczył pierwszy granicę nietykalności cielesnej. Powtórzę to, co napisałem na FK - chciałbym zobaczyć zestawienie relacji z obu tych wydarzeń w Faktach TVNu i w GW. Głowy nie dam, ale z tego mi się coś tam kojarzy, to sprawę Frasyniuka potraktowano dosyć lekko(bo był swój, a w dodatku uderzył gościa z nielubianej Ligi Polskich Rodzin), a przy JKMie rozdziera się szaty. Całkowita obłuda i zakłamanie. Bez względu na to, jak wielkim chamem nie byłby JKM, to nie zwalnia to mediów z rzetelności i sprawiedliwej oceny WSZYSTKICH, a nie tylko tych, których się nie lubi.
          • ave.duce Re: JKM li tylko (pamiętliwym) naśladowcą zatem . 14.07.14, 13:10
            instant.crush napisał:

> Bez względu na
            > to, jak wielkim chamem nie byłby JKM, to nie zwalnia to mediów z rzetelności i
            > sprawiedliwej oceny WSZYSTKICH, a nie tylko tych, których się nie lubi.
            >

Pełna zgoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka