Dodaj do ulubionych

Mgła, chłód i fffffffffffffftorek

28.10.14, 08:27
Ja się tak nie bawię.
Nie było w "ogłoszeniach drobnych" czegoś o poprawiaczu nastroju, skutecznie i bezboleśnie ?
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Mgła, chłód i fffffffffffffftorek 28.10.14, 10:02
      I jeszcze polska radiofonia wciska mi reklamowo - na poprawę urody !!! - specyfik o nazwie merde special w drażetkach. Oraz z okazji jubileuszu (czyjego ????) także merde special mus, do wcierania w buzię.

Buueeee....
      • gat45 Re: Mgła, chłód i fffffffffffffftorek 28.10.14, 11:09
        gat45 napisała:

> I jeszcze polska radiofonia wciska mi reklamowo - na poprawę urody !!! - specyf
        > ik o nazwie merde special w drażetkach. Oraz z okazji jubileuszu (czyjego ????
        > ) także merde special mus, do wcierania w buzię.
        >
        > Buueeee....

Przepraszam, zachęcają do merde speszjal, nie żadne special
    • ave.duce Re: Mgła, chłód i fffffffffffffftorek 28.10.14, 11:06
      Może to?

https://4.bp.blogspot.com/-yc7dyvUsba8/U7wZMjhyP1I/AAAAAAAAMOc/YmqkZBLX2as/s1600/vinho+de+merda.jpg

www.levindemerde.com/
    • damakier1 Ach, jaki cuuuuudny ffffffftorrrrek!!!!!!! 28.10.14, 14:38
      Cieplusieńko. Słonko świeci. Na cmentarzu, gdzie trochę porządku na grobie Rodziców robiłam, kolorowo i tak pięknie, że nawet perspektywa złożenia tam swej doczesności miła mi się wydała.
      A gdy do domu wróciłam, na biurku czekało TO - od kogóż, ach od kogóż, jak nie od Pani Prezydent Najmiłościwszej?
      Gatu Kochany! Dzięki Ci składamy i niechaj Ci we wszystkie fffftorki, a także poniedziałki, środy, czwartki, piątki i niedziele płatki różane do stóp się ścielą, ptacy śpiewają, miód na serce kapie i wszystkiego najlepszego!
      • gat45 Re: Ach, jaki cuuuuudny ffffffftorrrrek!!!!!!! 28.10.14, 14:55
        Czyli pilnować się muszę tylko w soboty :(

Damo, nie pokazuj tej księgi swoim Kotom, tak na wszelki wypadek. Wprawdzie nie wątpię w ich własną pomysłowość, ale niektóre zaprezentowane tam sztuczki mogłyby im dać do myślenia i potem będzie na mnie
        • damakier1 Re: Ach, jaki cuuuuudny ffffffftorrrrek!!!!!!! 28.10.14, 15:07
          Zapomniałam o sobocie?????!!!! :(((( To z wielkiej ekscytacji! W SOBOTĘ NIECH CI SIĘ SZCZĘŚCI JESZCZE BARDZIEJ!

A myślisz, że co nasze koty teraz robią? Franio czyta na głos, a pozostała czwórka turla się z uciechy, jak ta trójka na okładce.
          • gat45 Re: Ach, jaki cuuuuudny ffffffftorrrrek!!!!!!! 28.10.14, 15:19
            Czyli - przepadło :(
            Sprawdź, czy macie gaśnicę, czy ogólny zawór hydrantu działa skutecznie i w ogóle przedsięweź (???) wszelkie środki ostrożnościowe.
            Odwagi !
            • ewa9717 Re: Ach, jaki cuuuuudny ffffffftorrrrek!!!!!!! 29.10.14, 09:33
              ...mij. Chyba.
              Franio w czytaniu najlepszy?
              No i już się Gatu spełniło, bo lata z PT i pogodę chwali ;)
              • tojajurek Goście, goście... 29.10.14, 15:14
                Może być tak, ze czasem wpadnie ktoś sympatyczny z jesienną wizytą.
                Dziś właśnie wziąłem się do wywlekania na płachcie, do lasu, liści, których Kiciuś zgromadził trzy dni temu sporą kupkę pod starą akacją na hacjendzie. A tu znienacka odsłania się wśród liści gość, który zwiniety w kulkę chrapie tam już sobie w najlepsze. Pan Jeż. Nawet nie otworzył oka, choć proponowałem mu przenosiny w lepsze miejsce. W końcu wturlałem go delikatnie do miski i umościłem mu gniazdo w ogromnej stercie liści w naszym lesie. Nie podziękował, ale mam nadzieję, że zrobi to wiosną. To bardzo krzepiące, gdy ktoś wpadnie do ciebie z przyjacielską wizytą, aby pospać w spokoju i bezpiecznie.
                • gat45 Re: Goście, goście... 03.11.14, 12:51
                  ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
                  A u mnie w kupie listowia śpią dwa jeże. Osobno śpią i głęboko.
                  • ave.duce Re: Goście, goście... 03.11.14, 14:46
                    A u mnie wcale nie śpią, ino się wciąż krzątają.
    • 99venus Re: Mgła, chłód i fffffffffffffftorek 29.10.14, 16:35
      moje drogie Panie,
      pogoda wczoraj(podobnie dzisiaj) jest nadzwyczaj znakomita.rano oszronione trawy i krzaczki,słońce przebija się przez mgłę i mam coś takiego jak słoneczne zorze mgliste.koło 10 mgła niknie,robi się ciepło,wiatru prawie nie ma.liście we wszystkich kolorach.
      rosołek robi bul,bul.
      dereniówkę i wiśniówkę rozlałem do butelek i opisałem je.postawiłem na stole i patrzyłem na butelki pod słońce-kolory boskie!smak też.
      na co ja mam narzekać jak nie mam na co?więcej optymizmu!!!
    • gat45 Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 03.11.14, 09:18
      :(

Pies Tobiasz nie lubi wiatru. Kicha i prycha na niego z nieskrywaną złością.
      A ja mam kurtkę z kapturem.
      • inna57 Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 03.11.14, 12:15
        A ja zmieniam klimat na zdecydowanie cieplejszy ;)
        • gat45 Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 03.11.14, 12:45
          Aż tak ciepło to ja nie chcę. Ale Ty chcesz, więc świetnie się składa, że to Ty jedziesz :)
          Ja tam lubię to, co mało ludzi lubi : słotę i jesienną szarugę. Nie lubię tylko dwóch rzeczy : kiedy jest naprawdę za gorąco oraz odwrotnie, kiedy mi zimno w nogi, a paluszki grabieją. Z tym pierwszym gorzej, bo z tym drugim łatwo sobie poradzić (nie ma zbytniego zimna, są tylko nieodpowiednie przyodziewki).

Miłego prażenia się w słońcu Ci życzę !
          • 99venus Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 03.11.14, 12:55
            miłe Panie,jest cudnie.słonecznie,plus12,wiaterek lekki 1-stopień B,dym i zapach z palonych liści wokół.
            piekna jesień.w chałupie cieplutko.zapisuję się do tych którzy lubią jesień(każdą) i czekam na zimę śnieżną,mroźną i słoneczną.pozdrawiam z lasów.
            • ewa9717 Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 03.11.14, 14:22
              Byłam dziś w bukowym lesie, gdzie PT mógłby Gata na amen zaszeleścić ;)
              • gat45 Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 03.11.14, 14:52
                Buków mam niewiele w okolicy. Według naukowych badań, przeprowadzonych ostatnio przez Psa Tobiasza i Gata, najlepsze są liście platanów i klonów ze względu na wielkość oraz liście topoli - bo choć małe, to ich struktura własna zapewnia niezmiernie wysoki współczynnik szeleszczalności.
                Muszę poszukać buków.
                • gat45 Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 04.11.14, 13:07
                  Znalazłam trzy wielkie buki wcale nie tak daleko.
                  Niestetyż ach niestety - tej nocy spadł deszcz i szeleszczenie diabli wzięli :(
                  • ewa9717 Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 04.11.14, 13:19
                    Czyli Minerwa wypiciła ;)
                    • gat45 Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 04.11.14, 13:32
                      Minerwa jest wielka !
                      • magdolot Re: Wieje i jutro snufffffffffffffffftorek 04.11.14, 21:07
                        To fffsiadajcie fff samolot!
                        U mnie był Super Ftorek, a to oznacza bose się pętanie po tarasie na słąku we gieźle, wypucowanie masy szyb żeby słąko dobrze wlazło, a potę odrobina szleństfa pod nagły powiew halnego do miniaturowych tornadek włącznie: obcięcie uszu gig-antycznej forsycji. Ffffszystkich paskudnych starych uszu. W dodatku na skarpie, więc w formie pełzania, skakania, leżenia, zjeżdżania i przy użyciu machismo ekstra: po ćmoku. A na deser 6 worów pierwszorzędnego szeleszczenia dla Ustawy Śmieciowej. A jutro ma być totalne słąko do-pie-ro!
                        • inna57 już mi ciepło 05.11.14, 23:16
                          Pod palmą w cieniu araukarii. Pozdrowienia ze słonecznej Dominikany.
                          • magdolot Re: już mi ciepło 06.11.14, 12:48
                            Pozdrowienia ze słonecznego tarasu. Oczarował mnie oczar. Araukaria mojego życia do sięgapienia ojejku [pewnie jeszcze] rośnie przed anglistyką w Cork, ale cień rzuca rzadko.
            • ave.duce Chłodno, mniam... ;) 04.12.14, 17:23
              Jak tam?
    • ave.duce Piątek, chorera... 07.11.14, 15:06
      Szykuje się prawdziwy ŁYKend.
      • mania.sza Re: Piątek, chorera... 07.11.14, 20:59
        Nareszcie!
        I niech trwaaaaaaaaaa!
      • mania.sza Re: Piątek, chorera... 07.11.14, 21:07
        Zaraz mi sie zreszta przypomnialo.
        Moja przyjaciolka sprzed laty zwykla mawiac, majac przy tym twarz wykrzywiona bolem: o moj boze, znow ten cholerny piatek. A za dwa dni znowu do pracy...
      • magdolot Re: Piątek, chorera... 07.11.14, 23:20
        Zarypało mi czfffartek, chorera, myślałam że to on dzisiaj jest. Buuuuu!
    • ave.duce Mgła, chłód i fffffffffffffftorek - 10.11.14, 09:59
      jutro, specjalnie dla Gat, kochanieńkiej ;)
    • gat45 Ojojojojoj ! Ojejejejejej :( 11.11.14, 10:22
      Jak ja strasznie dzisiaj nie lubię siebie.
      Fuj.
      Beuuuuuuuurk.
      • ave.duce Re: Ojojojojoj ! Ojejejejejej :( 11.11.14, 11:19
        gat45 napisała:

> Jak ja strasznie dzisiaj nie lubię siebie.
        > Fuj.
        > Beuuuuuuuurk.

Jesteś niesmaczna?
        • gat45 Re: Ojojojojoj ! Ojejejejejej :( 11.11.14, 12:16
          I nieapetyczna. I brak mi konsystencji - jestem jak rozlazła meduza wyrzucona na brzeg. Jak strzęp zmiętego aksamitu. Jak.... fuj.
          • ave.duce Re: Ojojojojoj ! Ojejejejejej :( 11.11.14, 13:32
            Masz do kompletu:

https://sr.photos2.fotosearch.com/bthumb/CSP/CSP992/k13372686.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka