14.01.15, 17:29
podkreślił, że możliwość legalnego dostępu do pigułek „dzień po” jest niezgodna z prawem.

Jeśli te środki funkcjonują tak, że prowadzą do obumarcia zarodka, to jest to „obchodzenie” ustawy antyaborcyjnej.

— stwierdził.

wpolityce.pl/spoleczenstwo/229645-prof-zoll-mozliwosc-stosowania-pigulek-dzien-po-to-lamanie-ustawy-antyaborcyjnej
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Zoll 14.01.15, 18:14
      on zawsze był taki czy dopiero ostatnio zgłupiał?
      • ave.duce Re: Zoll 14.01.15, 18:54
        W takich "tematach" - odkąd pamiętam - zawsze.
        • magdolot Re: Zoll 14.01.15, 20:27
          prof. Zoll - moje ulubione Chazaniątko.Namaszczony osioł wykręca się zarodkiem. Po to pozamieniali 'ciążę i płód" na "dziecko poczęte". Lecz nie w 152 [bodaj] paragrafie, Kubuś, bo to Ci ,[w]ujku ,rok temu nie przeszło.

Toć oczywiste, że im szybciej obywatelka połknie tę tabletkę po pęknięciu gumki [czy po takim gwałcie na przykład], tym miejsza jest szansa, że zarodek [owo najprzenajświętsze "dzieciątko poczęte" ] w ogóle zaistnieje, bo to jednak chfilkę zabiera, panie profesorze. Pan Zoll na korepetycje z biologii, odmaszerować!
          • magdolot Terlik 14.01.15, 23:04
            Już otworzył buzię i otrzymał od mnię ozdobnika i się nazywa obecnie jak porządny jazzman:
            Tomasz "trutka na dzieci" Terlikowski.

P.S. A zauważyliście w linku Ave z Zollem bardzo dziwną rzecz? Zdjęćko profesora. Prześliczne wręcz. Zupełnie jak zdjęćka śliczne Palikota w "Gazecie". Sabotaż we "WPotylicę"?! Krety nie śpio.
            • ave.duce Re: Terlik 15.01.15, 08:31
              C00ltura kreteńska czyma się mocno i MaRyja ;)
            • behemot17-13 Re: Terlik 15.01.15, 21:54
              Nawiązując do peesa, ki czort? Żeby w Polityce tak niefortunnie facjatę uwiecznić. Anse jakieś mają? Za mało świętoszkowaty jest, chyba.
            • ave.duce Terlik vs. Franciszek? 20.01.15, 09:19
              ... Chrześcijanin nie musi masowo robić dzieci ...

A co na to Terlikowa?
              • ave.duce Re: Terlik vs. Franciszek? 20.01.15, 09:49
                ave.duce napisała:

> ... Chrześcijanin nie musi masowo robić dzieci ...
                >
                > A co na to Terlikowa?

Bo co Terlik - już wiadomo:

... Jestem dumny, że jestem królikiem ...
                • trusiaa Re: Terlik vs. Franciszek? 21.01.15, 10:41
                  ave.duce napisała: Terlik - już wiadomo: Jestem dumny, że jestem królikiem.

Protestuję! Ten pan ze mną, ani krewnymi i znajomymi mymi, nie ma nic wspólnego i się bezczelnie podszywa.

https://images.sodahead.com/profiles/001943647/poor-bunnys-35148430838_xlarge.jpeg

• ave.duce Re: Zoll 15.01.15, 08:27
            Najlepiej wypowiadać się o czymś, o czym się nie ma wewfcale pojęcia, nawet bladego... s/krętka.
      • 99venus Re: Zoll 16.01.15, 14:17
        zawsze,to on wymyślił,że zarodek to dziecko poczęte.to fundamentalista religijny.
    • ave.duce Padłam... 20.01.15, 09:30
      ... Środki antykoncepcyjne zmniejszają przyjemność kobiety z aktu seksualnego -
      przekonywała w programie "Tomasz Lis na żywo" w TVP2 Marzena Wróbel
      ...

Skąd ona to wie - bo chyba nie z autopsji...
      • gat45 Re: Padłam... 20.01.15, 09:51
        A niby czemu nie z autopsji ?

Ale do rzeczy : tak, mnie też dziwi ta nieuprawniona generalizacja. Powinna była powiedzieć "środki antykoncepcyjne zmniejszają przyjemność Marzeny Wróbel z aktu seksualnego", bo tylko takie dane empiryczne może posiadać pani posłanka.
        • ave.duce Re: Padłam... 20.01.15, 10:39
          gat45 napisała:

> A niby czemu nie z autopsji ?
          >

Przecież ona prawdziwa katoliczka! Sądzisz, że grzeszyła?

Małżonkowie grzeszą, jeśli stosują stosunki niedokończone, prezerwatywy, spirale, pigułki hormonalne...

Wszystkie techniki antykoncepcyjne są moralnie niegodziwe. Naruszają bowiem porządek moralny ustanowiony przez Boga i stanowią najpierw wyraz sprzeciwu wobec Boga.

www.fronda.pl/blogi/o-jerzy-skawron/dlaczego-kosciol-mowi-nie-antykoncepcji,35461.html
          • ploniekocica Re: Padłam... 20.01.15, 10:52
            No, ale wstrzemięźliwość jako antykoncepcja jest dozwolona, a brak seksu faktycznie zmniejsza przyjemność kobiety z aktu seksualnego. Mężczyzny zresztą także.
            • ave.duce Re: Padłam... 20.01.15, 12:26
              Szklanka wody (święconej) zamiast - to jest to!
      • damakier1 Idzie nowe! 20.01.15, 10:24
        Ale czyż to nie bardzo optymistyczne, że już nawet posłanka Marzena Wróbel dopuszcza możliwość, że kobieta może z seksu czerpać jakąś przyjemność? I jeszcze papież Franciszek głosi, że seks nie musi polegać wyłącznie na mnożeniu i możliwe są inne działania... Powiadam Wam, idzie nowe!
        • magdolot Re: Idzie nowe! 20.01.15, 11:44
          Papież ponoć powiedział, że Terlikowski jest królikiem i Terlikowskiemu jest teraz cholernie przykro, bo przecież zwierzęta nie mają żadnych praw. Uwielbiam przekazy medialne. :)
          Papież Franciszek usiłuje ratować co się da, a oni wóz albo przewóz...

Ostatnio się zadziwiłam przy okazji Sylwka, bo zaistniałe dzieci mi nagle zaczęły opowiadać co im robią rodzice w ramach wychowania moralnego. Jedno już na religię nie chodzi, ale przez całe Święta było wleczone codziennie na mszę i ono tam się programowo wyłącza, ale czasem się fragment kazania jednak do niego przebije i zadziwi okropnie, jakby obce ZOO jakieś. Kilka lat temu ratowałam mu resztki wiary, gdyż wyznało jej brak rodzicom i usłyszało "idź się natychmiast wyspowiadać księdzu" i mi się poskarżyło. Zaczęłam stwierdzeniem "Twój Bóg nie musi być taki jak pani katechetki, wszak dysponujemy jeno wyobrażeniem, Twój może być miłujący... fięc to nie przeze mnie. A drugie dziecię na religię jest zmuszane chadzać, bo z rydzykowego domu jest, we którym to domu się dyma Franciszka, bo lewak i to właśnie dziecię się dopoinformowuje na angielskojęzycznej Wiki, bo otóż śfietnie wie że nasza Wiki jest katolicka i ono zostało zmuszone do przekazania mi, aby mnię zadziwić, ostatnich wieści z licealnej lekcji religii na temat "jak można się zarazić homoseksualizmem", a można o 18 na Rynku w Krakowie jak się zobaczy dwie całujące się lesbijki wracające z Marszu Tolerancji.

To tak a propos Franciszka opowieści o zuych ludziach, co dają pożyczki Afryce w zamian za wpisanie w podręcznik, że gumki są OK., czyli "ataku ideolo na tradycyjną rodzinę". Kto pierwszy ten lepszy?
          • trusiaa Re: Idzie nowe! 20.01.15, 12:30
            "Chrześcijanin nie musi masowo robić dzieci. Zrugałem kilka miesięcy temu w parafii kobietę, która była po raz ósmy w ciąży i była po siedmiu cesarskich cięciach, pytałem ją: "Chce pani osierocić dzieci? Nie trzeba rzucać Bogu wyzwania" - powiedział papież Franciszek.
            On powiedział, a ja się zastanawiam, dlaczego ją zrugał, a nie męża jej? Enter.
            • ave.duce Re: Idzie nowe! 20.01.15, 13:46
              trusiaa napisała:

> "Chrześcijanin nie musi masowo robić dzieci. Zrugałem kilka miesięcy temu w
              > parafii kobietę, która była po raz ósmy w ciąży i była po siedmiu cesarskich c
              > ięciach, pytałem ją: "Chce pani osierocić dzieci? Nie trzeba rzucać Bogu wyzwan
              > ia" -
              powiedział papież Franciszek.
              > On powiedział, a ja się zastanawiam, dlaczego ją zrugał, a nie męża jej? Enter.

Może trzyma się twierdzenia, że tylko matka jest "pewna".
              • trusiaa Re: Idzie nowe! 20.01.15, 13:54
                Mater semper? O ja durna: no ba! Kościół łaciński jest ffszak.
                • ave.duce Re: Idzie nowe! 20.01.15, 17:52
                  I snofu się Duch Św. przybłąkał ;)
            • man_sapiens Re: Idzie nowe! 20.01.15, 14:04
              Opieprzył ją, bo przecież mogła brać pigułki anty albo podwiązać jajowody.
              • tojajurek Re: Idzie nowe! 20.01.15, 14:25
                man_sapiens napisał:

> Opieprzył ją, bo przecież mogła brać pigułki anty albo podwiązać jajowody.

Jakie jajowody? Jajowody to może mieć kura, która jako boskie stworzenie II kategorii, swoje kurzęce życie poczęte wydala odbytem.
                Kobieta to ma we wsobie Ścieżkę Życia Niepoczętego, albo cóś w podobie.
                A ten Franciszek to co ón tam wie o poczynaniu dzieci? Zwłaszcza polskich dzieci. My mamy swoje ałtorytety moralno-płciowe i żadnych morderczych pigułek nie damy sobie wcisnąć nigdzie.
                • trusiaa Re: Idzie nowe! 20.01.15, 14:42
                  tojajurek napisał: Jakie jajowody? Jajowody to może mieć kura, która jako boskie stworzenie II kategorii, swoje kurzęce życie poczęte wydala odbytem.
                  Kobieta to ma we wsobie Ścieżkę Życia Niepoczętego, albo cóś w podobie.

Tak to jest jak znawca i koneser pci niewieściej się czci dla niej się dopomina, a nie wie jakie instrukcje Ojcowie Kościoła mu pozostawili.

Św. Odo ( 878-942) nauczał:
                  "Gdyby ludzie mogli dostrzec to, co kryje się pod skórą... oglądanie kobiety powodowałoby tylko wymioty… Skoro sami nawet koniuszkami palców nie chcemy dotykać śluzu i łajna, dlaczego tak gorliwie pożądamy objęcia naczynia z nieczystościami"

Św. Augustyn, 354-430
                  "Nie wiem, do jakiej pomocy mężczyźnie została stworzona kobieta, jeśli wykluczymy cel prokreacji. Dlaczego mimo to cel ten się wyklucza, nie rozumiem. Jeśli kobieta nie została dana mężczyźnie do pomocy w rodzeniu dzieci, w takim razie do czego? Może do tego, by razem uprawiali ziemię? W takim razie lepszą pomocą dla mężczyzny byłby mężczyzna. To samo tyczy się pociechy w samotności. O ileż przyjemniejsze jest życie i rozmowa, gdy mieszkają ze sobą dwaj przyjaciele niż mężczyzna i kobieta"

"Ścieżka Życia", phi.
                  • magdolot Re: Idzie nowe! 20.01.15, 22:35
                    Ten Gucio mnie rozwala po prostu na drzazgi. Na porodówkach powinni wieszać owo piękne stfierdzenie, że "kobieta została dana mężczyźnie do pomocy w rodzeniu dzieci". Ale by się działo!
                    • ave.duce Re: Idzie nowe! 20.01.15, 22:39
                      Gucio jest dendżer dżender!

ps. Ach, kochany Augustynie, wszystko minie, minie, minie!
            • ploniekocica Re: Idzie nowe! 20.01.15, 14:35
              Fszystko dobrze Trusiuu, ale gadaj jak na spowiedzi, co Ty (oraz Twoi krewni i znajomi) masz z tym fszystkim wspólnego?
              • trusiaa Re: Idzie nowe! 20.01.15, 15:09
                ploniekocica napisała: Fszystko dobrze Trusiuu, ale gadaj jak na spowiedzi, co Ty (oraz Twoi krewni i znajomi) masz z tym fszystkim wspólnego?

No właśnie nie rozumię: Franciszek rzucił kamieniem i poszłooooo.

https://gal.darkervision.com/wp-content/uploads/2010/12/dead-bunny.png
                • ploniekocica Re: Idzie nowe! 20.01.15, 15:27
                  I jeszcze na dodatek te biedne królyky się KOCĄ, co już mi na tym forumie zostało wypomniane :(

Niebieską kartę nam powinni założyć Trusiuu, ot co.
                  • trusiaa Re: Idzie nowe! 21.01.15, 10:19
                    Załatwiłam nam:
                    https://images.vectorhq.com/images/premium/thumbs/606/tiger-and-rabbit-with-blank_60679567.jpg
                    • ave.duce Re: Idzie nowe! 22.01.15, 08:44
                      trusiaa napisała:

> Załatwiłam nam:
                      > https://images.vectorhq.com/images/premium/thumbs/606/tiger-and-rabbit-with-blank_60679567.jpg

Czy to ta "po Figurze"?

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,139152696,156311460,Maz_Figury_w_TVN.html
                      • trusiaa Re: Idzie nowe! 22.01.15, 08:52
                        A co, to już nie stać nas na własną? Taak?

https://static.apple.nextmedia.com/images/e-paper/20141007/small/1412678977_0865.jpg

• magdolot Re: Idzie nowe! 21.01.15, 23:53
                    Prześladownictfa Trusii ciąg dalszy. Dziś jeden użył publicznie określenia "nawiedzony królik", a we mnię pofstało pytanie: czym się różni królik?!

Trusiaa różni się tym, że półkule ma bardziej, znacznie bardziej. Trusia może czasem być wstrząśnięta, ale nie pomieszana, o nie. Dixi.
                    • trusiaa Re: Idzie nowe! 22.01.15, 09:05
                      Czy trusia nie może być pomieszana?
                      Ależ offszem, czemu nie? Trusi też należy się.

https://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02772/wererabbit_1_2772475c.jpg
                      • magdolot Re: Idzie nowe! 22.01.15, 11:56
                        Jak Trusiaa nie chce się zbytnio różnić od Terlika, to niech się pomiesza. Może się mieszać w odwrotną stronę, byle zachować skręt.
                        • scoutek Re: Idzie nowe! 22.01.15, 12:33
                          stanowczo protestuję!
                          Trusiaaaaa nie ma i nie może mieć nic wspólnego z Terlikiem
                          (poza pierwszą literką)
                          Terlik sobie może gadać co fce i ile fce
                          ale z Trusią nie ma NIC a NIC wspólnego
                          sama sugestia, że mógłby choć cokolwiek podniosła mi ciśnienie

foch!
                          • trusiaa Re: Idzie nowe! 22.01.15, 13:06
                            ...a jak mię podniosła?
                            • damakier1 Re: Idzie nowe! 22.01.15, 14:33
                              Podniesiona Trusiaa?
                              • scoutek Re: Idzie nowe! 22.01.15, 15:03
                                wyżej, bo Trusia jest lżejsza i mniejsza :)
                                • tojajurek Re: Idzie nowe! 22.01.15, 16:38
                                  Gdyby Tygrys był mniejszy
                                  Od Królika i lżejszy,
                                  I cokolwiek grzeczniejszy,
                                  A zaś Królik silniejszy
                                  Od Tygrysa i wyższy,
                                  A znów Tygrys był niższy,
                                  I cokolwiek szczuplejszy,
                                  Wtedy tak by nie brykał
                                  Na biednego Królika,
                                  Który jednak jest mniejszy.
                                  • trusiaa Re: Idzie nowe! 22.01.15, 17:11
                                    Jednak są jeszcze mili ludzie na tem śffiecie, co mię lubią trochi?

Wzdech.
                                    Dziękuję Wam.
                                    • ave.duce No ba! 22.01.15, 17:32
                                      trusiaa napisała:

> Jednak są jeszcze mili ludzie na tem śffiecie, co mię lubią trochi?

https://www.babygadget.net/pics/oxo-radiofrog1.jpg
                                      • trusiaa Re: No ba! 22.01.15, 17:39
                                        :)

Podpis do zdjęcia: Pan Ropuch znowu nadaje.
                                        Ha! Hurrra!
                                  • magdolot Re: Idzie nowe! 23.01.15, 02:35
                                    tojajurek napisał:

> Gdyby Tygrys był mniejszy
                                    > Od Królika i lżejszy,
                                    > I cokolwiek grzeczniejszy,
                                    > A zaś Królik silniejszy
                                    > Od Tygrysa i wyższy,
                                    > A znów Tygrys był niższy,
                                    > I cokolwiek szczuplejszy,
                                    > Wtedy tak by nie brykał
                                    > Na biednego Królika,
                                    > Który jednak jest mniejszy.

Mniejszy ????????????????!!!!!

https://www.hehe.com.pl/IMG/smiesznezdjecia/zwierzeta/krolik.jpg
                                    • trusiaa Re: Idzie nowe! 23.01.15, 09:00
                                      MNIEJSZY

https://i31.twenga.com/toys-games/rabbit-figurine/bunny-de-luxe-tiger-tp_173487565215821762vb.jpg
    • magdolot z przeproszeniem Hoser 21.01.15, 01:53
      Się właśnie wygadau, trochę mimochodem. KK jednak, o dziwo, nie trzyma z podziemiem aborcyjnym. Sprawa zwyczajnie trywialna jess: chrześcijan jest coraz mniej. Się rozchodzi o runo do szczyżenia. Wyprawa po złote runo, aha.

Się zastanawiałam jak się KK opłaca taki Terlikowski? Przykładny katolik by miau mniej dzieciątek, to na KK by dawał więcej, nie?
      Logicznie rzecz biorąc się opłaca dlatego, że u nas nie ma socjalu i małe Terlisięta se albo poradzą w przyrodzie i ftedy dochody KK wzrosną, albo sczezną pod płotem, a KK na tym nie straci, bo dzięki sczeźnięciu małych Terlisiątek państwo zaoszczędzi, zaś zaoszczędzone pieniążki szybko przekaże na Śfiątynię Bożej Opaczności. Voila.
      • magdolot Re: z przeproszeniem Hoser 02.02.15, 23:33
        Dochrapał się w necie specjalnego stanowiska: arcymaczeta. Odnotowałam.
    • ave.duce Tradycja czyli porzekadło vel mądrość ludu 05.02.15, 18:45
      Amen, amen, kichła baba chrzanem,
      a dziad ją batogiem: kichaj babo z Bogiem!
      • ave.duce Wzruszyłam się ... 06.02.15, 18:15
        ... "Czasami muszę uderzyć dzieci, ale nigdy nie biję ich po twarzy, aby ich nie poniżyć".

- Jakie to piękne. Ten ojciec ma poczucie godności swoich dzieci. Musi ukarać, czyni to sprawiedliwie i idzie dalej - mówił Franciszek
        ...
        • 99venus Re: Wzruszyłam się ... 06.02.15, 18:23
          czasami-jak widać,wymsknie się człowiekowi prawda.
          powiedziałbym,że jest to kwintesencja kościoła katolickiego.
          • ave.duce Re: Wzruszyłam się ... 06.02.15, 18:50
            Tą wypowiedzią zapewne zrehabilitował się ociupinkę w oczach Terlika ;)
        • man_sapiens Re: Wzruszyłam się ... 06.02.15, 19:38
          Chyba zacznę wyznaczać standardy i udzielać porad w sprawie jazdy figurowej par sportowych. Nie jeżdżę na łyżwach, ty bardziej sportowo i w parach. Ale widziałem parę razy w TV zawody i miałem w szkole koleżankę, która ten piękny sport uprawiała.
          Mam ku temu najlepsze kwalifikacje.

No bo tacy księża - świadomie dobrowolnie z życia w rodzinie i seksu. Nie mają zielonego pojęcia jak się wychowuje dzieci, jak się żyje w rodzinie. Nie wiedzą jak wygląda normalny seks z kochaną kobietą (skoki w bok z "gospodyniami" to nie jest normalne życie razem). A z takim umiłowaniem pouczają nas jak żyć z kobietą, czego w seksie nie wolno i co robić żeby go "ubogacić". Co i jak robić, żeby dzieci ukształtować na dobrych, uczciwych i szczęśliwych ludzi.
          • ave.duce Re: Wzruszyłam się ... 06.02.15, 19:51
            A niektórym się podoba ...

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,122441210,122447362,Re_A_za_co_.html
            • 99venus Re: Wzruszyłam się ... 06.02.15, 20:45
              jaką mamy jednak gwarancję(poza jego oświadczeniem) że on wyrósł na porządnego człowieka?
        • magdolot Re: Wzruszyłam się ... 07.02.15, 01:54
          A ja po raz kolejny sądzę, że jestem zdecydowanie za tępa na ten katolicyzm, bo ab-so-lut-nie nie potrafię sobie wyobrazić tego jak można zbić człowieka bez poniżenia go?!

Otóż potrafię ja sobie świetnie wyobrazić poniżanie bez bicia, ale bicia bez poniżania - nie.

Ergo: bicie bez poniżania to chyba czysta teologia lub zgoła Tajemnica Wiary...
        • scoutek Re: Wzruszyłam się ... 07.02.15, 10:58
          a ja się wściekłam z bezsilności wielokroć
    • ave.duce Konwencja a prezydent Komorowski: 07.02.15, 07:59

... - Osoba, do której mam duże zaufanie i szacunek - pan prof. Zoll - mówi, że ma zastrzeżenia. Warto się im przyjrzeć ...

Nie kijem ją (konwencję), to pałką?
      W TK już czeka odznaczony przez kk prezes Rzepliński.
      • 99venus Re: Konwencja a prezydent Komorowski: 07.02.15, 09:41
        parafialni nie odpuszczą.ale dobrze,ze mówi to przed wyborami.kolejny kandydat na którego NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ.
      • magdolot Re: Konwencja a prezydent Komorowski: 07.02.15, 11:14
        Prezydent Komorowski "łagodzi" za pomocą wykopywania Zolla z politycznej trumienki? Zapamiętam sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka