29.11.15, 14:13
Tak se oglądam telewizornię, a w tym przekaźniku dobroci na pokaz są - ludzie sportu wkładający do paczek świątecznych środki czystości, ludzie kultury wkładający do paczek pomarańczową pomarańczę, politycy z najwyższej półki śmigający wózkiem po markecie a w wózku kartofle, mąka i kartofle. Ci bardziej wyrafinowani i solidarni z ubogimi zapewne wystawią na licytację zapocone getry, obśliniony mikrofon, papier toaletowy z misiem albo z niedźwiadkiem.
I teraz pytanko, kto się obłowi większymi fruktami, darczyńcy czy obdarowywani?
Jakoś nie mogę strawić tej dobroci, tego wspomożenia najuboższych.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Prezenty od święta... 29.11.15, 15:24
      trafi się do mediów i reklama za friko. A bez okazji - się nie widzi, się nie słyszy.
      Ponoć lepszy rydz niż nic (swoją drogą - kretyńskie powiedzenie), ale ten rydz niesmaczny wielce.
      • behemot17-13 Re: Prezenty od święta... 29.11.15, 15:54
        A wystarczy bezimiennie i bez rozgłosu z potrzeby chwili i nawet i gdyby dowartościowując się wykonać gest - na konto te czy inne.
        Św. Mikołaj wszak bezszelestnie podarki dostarcza, przecież.
        • kanciasta Re: Prezenty od święta... 29.11.15, 20:23
          Bezimiennie można w każdej chwili. Ale w granicach możliwości własnych - najwyżej do majątku własnego wysokości.
          Rozgłos potrzebny, żeby znaleźć naśladowców.
          • behemot17-13 Re: Prezenty od święta... 29.11.15, 20:49
            >Rozgłos potrzebny, żeby znaleźć naśladowców.
            Masz rację, twarze nadają dynamiki, skłaniają i jestem za. Tylko nie akceptuję i mnie mierzi spontaniczność na pokaz, pokarz się przed świętami a powiem ci kim jesteś. Strasznie cieszą mnie "facjaty" pomagające nie tylko w przedświąteczny czas i na te facjaty jestem skłonny wysłać esemesa.
            • fo.e Re: Prezenty od święta... 29.11.15, 21:13
              to jest marketing dobroczynności
              żeby taki szary jak na przykład ja się wysilił
              nieprzyjemnie nieprzyjemny - ale jeśli działa - niech działa
              • behemot17-13 Re: Prezenty od święta... 29.11.15, 21:40
                Przekonałeś mnie. Odrzucam niechęć i uprzedzenie i jeśli działa - niech działa. Zgaga jednak mnie męczy.
                • fo.e Re: Prezenty od święta... 29.11.15, 22:08
                  bo to zgaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka