Dodaj do ulubionych

Mam ogromne zapotrzebowanie

• trusiaa Księżyc Saturna 12.03.17, 09:23
      Pan Pierożek
      • gat45 Re: Księżyc Saturna 12.03.17, 09:57
        trusiaa napisała:

> Pan Pierożek

Trusiuu, cho no na stronę, bo będę mówić szeptem
        Myślisz, że on jest... ruski ? Bo ja najbardziej lubię ruskie.
        • trusiaa Re: Księżyc Saturna 12.03.17, 11:35
          No ba! Ma się rozumieć, że ruski. Z cebulą przysmażaną abo i ze skwarkami. Też lubię.

Powiedzenie chcieć gwiazdki z nieba chyba się ciut przeterminowało, za to pierożek z nieba (ruski) jest w zasięgu ręki.
    • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 11.06.17, 17:25
      K. Jarosław zamienił drabinkę na katafalk!

" border="0" alt="https://bi.gazeta.pl/im/30/ed/14/z21944880V,86--miesiecznica-smolenska.jpg">
      • gat45 Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 12.06.17, 08:45
        Szefowa !!!! Naprawdę uważasz, że to jest obrazek na podniesienie nastroju ?????
        • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 12.06.17, 13:05
          A nie? Kariera K. Jarosława: drabinka (stopnie) -> katafalk.
          • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 12.06.17, 17:24
            A to się nadaje?

... Malta Festival gra Piotrowi Glińskiemu na nosie ...
          • bluzeczka.zamszowa Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 13.06.17, 09:39
            ave.duce napisała:

> A nie? Kariera K. Jarosława: drabinka (stopnie) -> katafalk.

...Takiemu nad grobem zależy patologicznie. Na władzy. Umrze, a władzę jeszcze chce zachować i jest to zjawisko odwieczne, którego ja osobiście nie rozumiem ale mam pewność, że istnieje.
            Joanna Chmielewska: Trudny trup
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 13.06.17, 11:35
              bluzeczka.zamszowa napisała:
              ...Takiemu nad grobem zależy patologicznie. (...)

NAD grobem - czy NA grobie ?
              p.s. bo zagubiłam się
        • ave.duce Poprawiam się - 30.06.17, 09:47
          ... hasło: pralka ...

... Jesteśmy po wstępnych rozmowach z firmą Bosch. Obiecaną pralkę i odkurzacz otrzymamy lada dzień,
          natomiast 21 lipca zjawi się u nas ok. 20-osobowa grupa wolontariuszy, by pomóc nam w codziennej pracy. Jesteśmy ogromnie wzruszeni, bo kompletnie nie spodziewaliśmy się takiego zainteresowania i wsparcia ...
    • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 11.09.17, 22:27
      Szwecja: "Słynny wiking był kobietą?"
      Polska: "Kopernik był kobietą"

No!
      • tojajurek Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 11.09.17, 23:13
        Taki wiking słusznie kombinował, że jak dojdzie do naparzanki, to mało kto wygra z rozwścieczoną kobietą z toporkiem. To i pochówek musiał być słuszny. Przeca nie wysłałby do Walhalli baby z kopyścią w garści i kozą u boku. Honor i Ojczyzna.
    • trusiaa Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 25.11.17, 16:03
      Lubnauer górą! Ha! :)
      • scoutek Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 25.11.17, 16:42
        Firma w której pracowałam dotąd działała super dopóki rządziły nią kobiety
        Byleby KL nie walczyła ze Schetyną
        Ona ma walczyć z prezesem
        razem ze Schetyną (czy kto tam będzie na czele PO)
        • ave.duce Nowy wątek załóż, Truś! 25.11.17, 22:55
          3mam kciuki za Lubnauer - .Nowoczesna kobietami stoi.

Niech nie walczy ze Schetyną, ale niech także nie daje mu się zdominować, niech z nim rozmawia jak równa z równym.
    • man_sapiens Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 25.11.17, 23:22
      Mam dobrą wiadomość - Lubnauer w TVN24
      Dla mnie - bardzo pozytywne zaskoczenie. Umalował się i uczesała - niby drobiazg, ale znaczy, że wie co trzeba robić. Nie wygląda już jak siódme nieszczęście albo inne Szydło - a to ważne. Jeszcze ważniejsze - ma pieroński refleks i potrafi rozmawiać z mediami. Potrafi odpowiedzieć szybko i bardzo rozsądnie na niespodziewane pytanie, od czasu do czasu z odrobiną humoru. Żeby nie było za bardzo śłodko - głos ma fatalny. To nabiera znaczenia gdy się przemawia "do ludu" - tu Gasiuk-Pihowicz jest lepsza - ale spodziewam się, że potrafi to skompensować. Najważniejsze - wygląda na to, że jest na kogo głosować.
    • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 22.01.18, 22:34
      na permanentną obecność niejakiej Gat na FzD, howgh!
      • scoutek Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 28.04.18, 12:59
        To tak jak i ja
    • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 28.04.18, 08:38
      na Gata ;)
      • gat45 Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 28.04.18, 12:26
        Gat cierpi w kąciku.
        I nie chce się ponurym nastrojem dzielić z Towarzystwem. Bo nastrój to fuj, a dzielenie się czymś takim to fuj do potęgi.
        • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 28.04.18, 13:35
          Lepiej z Gatem w nastrój wpaść ponury,
          niż z hydraulikiem wymieniać stare rury.
          Lepiej fujem do potęgi się dzielić,
          niż z chujowym* remontem pierdzielić*

* sorry, Winnetou!
    • trusiaa Apel do Gata 28.04.18, 18:18
      Dzielenie się z nami nastrojem ponurym sffym ma same plusy przecież.
      Bo to tak: jeden Ktoś ma duży problem - do potęgi fuj i samej(emu) ogarnąć go trudno.
      Ale jak się przyjdzie tu i powie: mam doła, gdyż..., to zaraz zjawi się gromada dusz życzliwych i każdy po kawałeczku problemu dużego weźmie na swojego garba, a jeszcze może doradzi, pocieszy i duży kłopot zmieni się w smuteczek niegroźny, a taki oswoić o wiele łatwiej.

https://i.gifer.com/N3uJ.gif
      Obrazek z nagrodzonej Oscarem ładnej i mądrej kreskówki.
    • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 14:30
      Jedna taka, co siedzi w UK, nadaje że w dniu ślubu anglijskiego królewica dzieci mają przyjść do szkoły we ubrankach ślubnych i że to paranoja.
      A ja jej na to, że my na szczęście żyjemy w normalnym kraju, a najlepszym dowodem na naszą normalność jest to, że dzieci nie chodzą do szkoły o kulach i fcale nie muszą się przebierać za Zwyrodniałe Kolano Posła Kaczyńskiego.
      I to jesss bardzo dobry wiadomoś.
      :-)
      • scoutek Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 14:53
        magdolot napisała:

> A ja jej na to, że my na szczęście żyjemy w normalnym kraju, a najlepszym dowod
        > em na naszą normalność jest to, że dzieci nie chodzą do szkoły o kulach i fcale
        > nie muszą się przebierać za Zwyrodniałe Kolano Posła Kaczyńskiego.

Jeszcze
        • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 18:30
          Ty nie czarnowidź, Ty zamiast sobie wyobraź bachor przebrany za Zwyrodniałe Kolano. :-)))
      • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 15:24
        No bo te dzieci, które chodzą o kulach, wcale niekoniecznie chodzą do szkoły.

(Nie mogłam sobie darować.)
      • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 15:27
        Jedna taka, co siedzi w Polsce w niedużym miasteczku, nadała, że dzieci mają przyjść do szkoły całe na czerwono włącznie z butami i kazała zgadywać, cóż to za okazja. Nie zgadłam.
        • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 16:26
          Zesłanie Ducha Świętego nawet na złych ubeków? Modlu, modlu, i się cudownie pszemienią na całe na niebiesko? Włącznie z butami, of kołz.

A osssochoziło, wydębiłaś? Bo ja akurat mam endemicznie czerwone niedźwiedziowe buty i bym się nadawała. Choć se je zakupiłam w ataku czystej przekory w stosunku do starości tudzież sadystycznych bajeczek pana Andersena. "Czerwone trzewiczki" były li to, z dziefffczynką karaną długo i w końcu śmiertelnie za beszczelne sprawienie se owych?
          • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 16:47
            Wydębiłam. Co prawda przyjaciółka ómarła ze szczęścia od pomysłów ukochanych kumpelek, ale doszedłszy do siebie wyznała. Otóż było to, uwaga, trutututu, ku czci Święta Konstytucji 3 Maja.

Długo myślałyśmy wspólnymi siłami, co mogło kierować nauczycielką. Pocieszające jest to, że przyjaciółka mądra, dziecko też dobrze wychowała i w żadne latanie po miasteczku z rozwianym włosem w poszukiwaniu czerwieni bawić się nie zamierzali.
            • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 18:28
              Chyba jusz prędzej Traugutt Romuald.

W 1989 zaczęłam pracować we szkole imienia onego i w ferworze dekomunizacji rodzice wystosowali kategoryczne żądanie zdekomunizowania "Czerwonego Dyktatora" i zmiany patrona szkoły na jakąś patriotę i narrrpief żeśmy im usiłowali wyklarować grzecznie po dobroci, że w powstaniu styczniowym fstrętnych komuchufff nie było, ale rodzice były za tępe aby to zrozumieć i zbyt przepełnione chorym rewanżyzmem. Fięc pani dyrechtor fpadła na iście dyjabelski pomysł poszczucia ich kurwią i dopiero jak kurwia metropolitalna TM wystawiła R. Trauguttowi zaświadczenie, że dobrym byu katolem i wiernym synem Kościoua, to się odpierdolili.
              A na dodatek ftedy Teatr Telewizji nadał był jakąś sztukę o R. Traugucie, śfieżutko zrobioną i odtwarzający Traugutta Radziwiłowicz przez całę tę sztukę zawzięcie ślinił różne krucyfiksy, a ja przy każdym pocałunku stópek od Chrystusa podskakiwałam z bardzo radosnym kwikiem tudzież narastającą śfiadomością, że to chyba przez nasze zdurniałe rodzice...
              ------------------------------
              A może ta pani nauczycielka była kryptokomuchem, który zdradziecko postanowił przebrać bidne małe dzieciaczki za podły 1 maja niecnie udając trzeci?
          • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 16:51
            Ps też bym sobie sprawiła czerwone obuwko, gdybym trafiła na moje kopytko :)
      • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 16:48
        >dzieci mają przyjść do szkoły we ubrankach ślubnych

A w dniach narodzin royal babies w becikach?
        • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 17:17
          Jak się chodzi w beciku?!
          • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 18:00
            Pojęcia nie mam, ale jak już, to konsekwentnie, nie?
          • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 18.05.18, 18:00
            Pożyjemy, to może zobaczymy. :-)))))
            I to TAKŻE jest dobry wiadomoś.
            • gat45 Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 10:02
              Wystarczy, że w pieluchach przyjdą.
              NFZ upłynni nadwyżki, bo najwyraźniej tylko to ma na stanie.
              • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 10:50
                Nic nie upłynni, bo się tym nie zajmuje, NFZ tylko i wyłącznie przystawia pieczątkę.

Wiecie, jak to działa? Lekarz stwierdza, że chory potrzebuje, no niech będzie, pieluch, chociaż już mi te pieluchy uszami wychodzą. Wystawia na to kwit, taką jakby receptę, tylko to się nazywa bodaj zapotrzebowanie. Z tym kwitem dyma się do siedziby NFZu na tyłach Marriotta, odstaje swoje w gigantycznej kolejce, bo potrzebujących jest sporo, uzyskuje na kwicie pieczątkę i z podpieczętowanym kwitem już można iść do apteki i uzyskać pieluchy.

Bo oczywiście opiekun niepełnosprawnego nie ma nic innego do roboty, tylko stać pół dnia w kolejce. Bo jeszcze razem z lekarzem wyłudziliby od państwa polskiego pieluchę albo nawet cewnik do ssaka. Tfu!
                • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 10:53
                  Aha, tak w Warszawie. Nie wiem, jak na zapadłej wiosze, pewnie trzeba jeździć do powiatu.
                  • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 11:48
                    Jeden wujek z ciężką depresją w mieście powiatowym miał sporo szczęścia, że siostrzenicę w Warszawie posiadał, bo jak jedyny w miasteczku psychiatra był na dłuuugim L4, to ona go do stolicy woziła, bo we stolicy są prywatni psychiatrzy. Cały powiat został bez pomocy! Odtąd nie dziwi mnie ilość wisieluchów we polskiej przyrodzie. W zeszłym roku nas miejscowi ostrzegali przed którymś wejściem na Babią, że właśnie tam się sąsiedzi wieszają z dużym upodobaniem, więc lepiej tamtędy nie wchodzić. A ze 30 lat temu w pewnej wsi w Beskidzie Sądeckim zaliczyłam tytułem wakacji kwiprokwo z wisieluchami. Jednego znaleźli i pochowali, a potem znaleźli drugiego i pierwszego musieli ciupasem wykopywać, żeby ich pozamieniać.

Co tu jesss dobra wiadomoś? Pollyanna, ratujku!
                    Pollyanna mówi, że są dwie nawet - nadużywanie antydepresantów szkodzi, a na dodatek sznur bajecznie tani.
                    • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 12:06
                      Tak swoją drogą to ja nie wiem, w jaki sposób pieczątka od NFZu ma zabezpieczyć przed wyłudzeniem pieluchy...
                    • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 12:11
                      Mam! Mam! Mam dobrą wiadomośśś!

:)

m.facebook.com/sokzburaka/photos/a.1452029521697738.1073741828.1452015088365848/2217473058486710/?type=3&source=48&__tn__=EH-R
                      • tojajurek Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 14:21
                        Dobrze jest statystycznie i permanentnie tyż. Siedzę ja sobie na tarasie. Mam kocyk. W pobliżu przed chwilą przeleciało stadko chwilówek. Pod krzaczkiem zaburczały dwa stare burgery. Powiało koniunkturą. Za płotem polexit się rozwija i pączkuje. Ćwierkają wesoło samsungi i nokie, a ja patrzę na świat pobłażliwie i podjadam niespiesznie suplementy różne oraz kremy przeciwzmarszczkowe. Życie może być piękne.
                        • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 20:19
                          A czym popijasz?
                          • tojajurek Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 21:31
                            Popijanie jako takie (z wyjątkiem piwka) jest już przeżytkiem. Rano łykam pigułkę zwiększającą nawodnienie organizmu, a wieczorem inną, która tę wodę usuwa. Trza nadążać za. Nowoczesność w domu i zagrodzie - ot co.
                            • yoma Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 19.05.18, 22:18
                              To ja idę się napić.
                        • trusiaa Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 20.05.18, 08:22
                          Jurku, dzień mi umiliłeś wpisem tym :D
    • ave.duce Tęcza 06.06.18, 07:53
      warszawa.eska.pl/poznaj-miasto/slynna-tecza-z-placu-zbawiciela-wraca-do-warszawy/408528
      ... a jednak wróci ... czyżby wraz z nią:

Biedny Tewu bez annalu i tęczy
      na eFKa się męczy i jęczy!
      Bo jemu zue pedauy
      przysłoniły świat cały.
      Obsesyjnie go ten problem dręczy.

Ploniekocica, 2014
      • scoutek Re: Tęcza 06.06.18, 12:12
        A tak btw co z Kocicą? Ktoś coś?
        • magdolot Re: Tęcza 06.06.18, 13:53
          https://s3.flog.pl/media/foto/2900332_dobranocslodkich-snowbuziole-pa.jpg

Kocica zeszła z wycieraczki Hoffmana i została Aniołem. Najprawdziwszym. Tak mniemam i właśnie szukałam wątku, we którym można Kocicę SERDECZNIE UCAŁOWAĆ. I właśnie ten wąteczek wydaje mnie się bardzo odpowiednim. :-)
          To lu!
          https://slodkie.twoj-misio.info/photo/_501bf5d4ae374.jpg

• ave.duce Re: Tęcza 11.06.18, 13:27
            Ode mię dla Kocicy zamiast LEPieja jakiegoś:

uLEPione!
      • ave.duce Re: Tęcza 11.06.18, 13:48
        Fajny pomysł z tym hologramem ->

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/R9vktkpTURBXy9lNjE5YjU3OTk2ZGU1ZGQwNGE0MTVlMzQ5NjJkNzM0NS5qcGeRkwLNAyYA

Szkoda, że jednorazowy. Czy to drogie jest?
    • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 20.06.18, 12:26
      1. fczorajsza.
      Córka przyjaciółki mieszka z narzeczonym i gdy wracała z zajęć on się co chwila histerycznie wypytywał GDZIE ona jest do ciężkiej cholery i KIEDY nareszcie do domu wróci?!
      Szę okazało, że otworzywszy drzwi spodziewając się za nimi jakowejś domokrążcy zastał na wycieraczce 15-osobową rodzinę z Izraela kipiącą serdecznymi emocjami. Jego Babusia w czasie wojny uratowała 4-letnią dziewczynkę, o którą po pewnym czasie upomniało się państwo Izrael i to ona właśnie, we własnej osobie wraz z założoną przez się rodziną, fpadła podziękować. Na szczęście chałupka po Babusi ma ogródek, więc fffffszyscy się jakoś zmieścili. I nawet jego mamusia znalazła się na czas, żeby się ze fszystkimi wyściskać do syta...

2. dzisiejsza
      Podobno Morawiecki zostanie zjedzony. Okropnie mnie to cieszy. :-)
      • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 07.09.18, 06:43
        Cudze chwalicie... a o Robaku pana Paska wspomnieć niełaska?
        • trusiaa Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 07.09.18, 07:18
          Łaska Pana Paska.
          Nie był łaskaw Robaka (sprawdzić, czy nie ksiądz) słitfoci na insta wrzucać, ani filmików na jutuba, więss nie posiadam wiedzy w tym temacie.
    • ave.duce Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 16.09.18, 07:35
      https://bi.gazeta.pl/im/be/d1/16/z23926206IE,Huragan-Florence.jpg
    • magdolot Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 08.06.19, 02:43
      Proszszsz:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24873985,transplciowa-uczennica-nie-mogla-uzyc-zenskiego-imienia-na-tablo.html#a=66&c=159&t=7&g=c&s=BoxNewsLink
      • trusiaa Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 08.06.19, 07:23
        Dzieci wspaniałe. Wróć: dzieci najnormalniejsze w świecie, zachowały się tak jak należało, zaprotestowały przeciw podłości.

Wicedyrektor szkoły Beata Pawlik poinformowała w rozmowie z Gazeta.pl, że list uczniów ostatecznie nie został złożony u dyrekcji, jednak "sprawa została załatwiona". - Złożono odpowiednie dokumenty, które pozwalają na użycie żeńskiego imienia - powiedziała. - Poza tym nie wiadomo na pewno, czy tablo w ogóle będzie - dodała. Aha :(
        • m.y.q.2 Re: Mam ogromne zapotrzebowanie 08.06.19, 15:04
          Myślę, że tak naprawdę, w głębi duszy, ludzie dorośli myślą podobnie, jak te małolaty, ale ukrywają swoje myśli, bo muszą pracować i zarabiać. Czyli hipokryzja kwitnie, co znaczy, że wolność poszła się bujać. :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka