Dodaj do ulubionych

Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP

05.01.18, 08:18
MaBeNa czyli.
Myślałam, że Magdolot jaja sobie robi, przeczytałam z zainteresowaniem, uśmiałam się... a to prawda najprawdziwsza!
Śni mi się, cały czas się śni, ale zaraz się obudzę i to nie w Tworkach, ale we własnym łóżku i będzie słońce i pogoda, i do ogroda pójdziemy se - fijołecki smykać.
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 08:22
      Nie mam wątpliwości, że profesor doradca po prostu nadał nazwę osobliwemu zjawisku, które obserwujemy od początku pisowskich nierządów.
    • trusiaa Korona królów 05.01.18, 08:34
      - „Korona królów” nie spodobała się przedstawicielom elit, którzy nie szczędzą cierpkich słów. Co ciekawe, ci którzy dzisiaj krytykują serial, milczeli, kiedy w telewizji publicznej promowano antypolską narrację historyczną - stwierdziła Holecka

...i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! aż chciałoby się zakrzyknąć
      • ave.duce Re: Korona królów 05.01.18, 14:40
        O! To na pewno ci sami, którzy niszczą "tkankę narodową" - odkrycie "autentycznego Polaka" (z FK).
      • trusiaa Re: Korona królów 05.01.18, 16:46
        Co tu się może nie podobać, boki zrywać :)

(Autentyczny fragment filmu, podkład muzyczny z Benny Hill Show)
        • erte2 Re: Korona królów 07.06.18, 12:08
          Najwięcej to mi siem podobajom te kolorowe szatki - żywe, nasycone barwy - bo jak wiadomo w średniowiecznej Poszlcze w każdej większej osadzie była profesjonalna, zautomatyzowana farbiarnia dysponująca całą paletą syntetycznych barwników.
          Aha! I o ekologię też dbali - stąd szuba ze sztucznego futerka i takież czapeczki. Prawie nie do odróżnienia od naturalnych.
          • magdolot Re: Korona królów 07.06.18, 13:34
            Jeden znajomy Koder tam gra. Zostali zinfiltrowani. :-)
          • qqazz Re: Korona królów 30.07.18, 23:50
            Kolorowe jak kolorowe, ale zawsze wszystko świeżo uprane w pollenie 2000, w średniowieczu byle wieśniaka stać było na garderobę pełną świeżych ciuchów na wymianę i ich regularne pranie lub wyrzucanie jak tylko się zabrudzą, o fryzjerze czy manikjurzystce nawet nie wspominajac bo to były usługi szalenie powszechne, podobnie jak opieka stomatologiczna i wybielanie zębów. Zaś maszynki do golenia poziom z czasów średniowiecznych może osiągną kiedy powstanie model żilet mach 1000000000. No i antyperspiranty i znajomość karata...

pozdrawiam
    • 99venus Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 10:18
      Gdzie nie spojrzysz-Tworki.
    • behemot17-13 Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 11:51
      Jakiś nierozgarnięty ten człowiek. Propaganda w wykonaniu PiS-u dochodzi do granic możliwości, poza granice naszego państwa nie wychodzi i dobrze, tam umieją oddzielić prawdę od fałszu.
    • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 14:02
      Ojapie. Właśniem wlaz w linek Truu i usłyszałem kilka suf prawdy o moim starym, gdysz wypad na mnię znienacka kawałek audycji. I zez tego filmiku, na którym pewien siwy pan ferrrtycznie gessstykulowau i kręcił się na kszesełku sfym [Zybertowicz to może on sam z mrufffkiem w dupie?] dowiedziałem się ja, że mój stary jest patentowanym leniem, bo gdyby nie był on leniem, to by natentychmiast był pierdolnął tą całą nauką i został tinktankiem Grzegorza Schetyny, którego jest kochankiem. A zaraz potem drugi pan, co go nie było widać, odpar że on wie dlaczego mój stary fcale nie robi tak i wyjaśnienie owo kumpletnie trywialnem jest: otusz jest zaczadzony ideą on. Ideą, że to ffffszystko i tak się zaraz wywróci.

Jak żem ochłonął jusz, to żem był fszcząsnął solidnie mym starym, go odrywając na moment od nauki, co on ją robi non stop od fstania z łóżka o 4 rano, leniwy szabus do cna oczadziały, i będzie ją robił z przerwami na posiłki aż padnie bez zmysłów do wyra i da capo. Starłam mu z buzi tę niefczesnę dumę, co on mi się z nią kilka dni temu sfym zasmarkanym podpisem pochwalił, że on niby taki rosssspolitykowany jest... A na otarcie łez, którymi jakoś się nie zalał fcale [to na dodatek jeszcze psychopata?!], żem mu zacytowała komentarz niejakiego Dewesa, co w linku Truu pod tekstem jest:

- Co to jest: nie mieści się w dupie i nie dzwoni?
      - Pisowska maszyna do dzwonienia w dupie.

W punkt.
      Idę ścierać kurze dopóki je widzę.
      • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 14:59
        Tak :)

Tam było jeszcze: Największą bolączką Malediwów w rozwijaniu narciarstwa jest brak śniegu oraz brak gór. Wystarczy te dwa szczegóły poprawić, a Malediwy mogą się stać światowym mocarstwem narciarskim.
        i:
        Innymi słowy gdybyśmy mieli stal, bylibyśmy potentatem w produkcji konserw, tylko nie mamy mięsa.
        • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 18:04
          TAK :)
          Ino ja poczebowałam dupy. Bardziej.
          Ten drugi debil to był sam pan Wróbel?
          F TOK-u FM spodziewałam się może ciut sensowniejszej odpowiedzi, że jego mnie do cna zemdliła?
          Susznie małż sucha "Psów wojny" we aucie, choć pewnie powinien "Paragrafu 22", ale ftedy się jeździ gzygzakami...
          Se puszczę Ninę Simone i niech się najuprzejmiej serrrdecznie pierdolą, barany.
          Prohibicja na szare komórki, kwakrew.
      • erte2 Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 23:06
        magdolot napisała:
        - Co to jest: nie mieści się w dupie i nie dzwoni?
        - Pisowska maszyna do dzwonienia w dupie.

Prześliczne! Dawno mnie nic tak nie rozśmieszyło.
        Szkoda tyko że obśmiałem się sam...
        • ta Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 06.01.18, 21:55
          erte, cokolwiek bym nie napisała, nie wybrzmi, jakbym chciała...

Śmiałam się z tej niedzwoniącej maszyny do bólu brzucha, śmiała się do czkawki moja córka.

I zawsze, kiedy się tutaj zadumam, zaśmieję czy wścieknę - myślę o Damie.
          Kompletnie nieporadnie chcę powiedzieć, że nie jesteś sam przychodząc tutaj.
          Jakoś koślawo, wybacz, nie potrafię zgrabniej...
        • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 07.01.18, 02:11
          Ale jednak nie całkiem sam, bo z nami. - odrzekła Pollyanna posmarkując w rękaw.
    • ta Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 14:38
      Ależ MaBeNa już sprawnie funkcjonuje w osobie pani Beaty Mazurek -> MAzurek BEata NAsza
      Popracować jeszcze trochę nad starciem z oblicza resztek mimiki i będzie maszyna idealna.
      • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 05.01.18, 14:56
        Yyyyiiii! Fatk.
        Że też sama nie wpadłam na to.
        Maszyna jak żywa, miarowo przesuwa szczęki zaciśnięte z lewa na prawo, jakby odpowiedź przeżuć musiała i wypluć, poza tym ani jeden mięsień jej w twarzy nie drgnie, a oczy wpółprzymknięte żadnych nie wyrażają emocji. Przekaz dnia się wsuwa (jak, którędy - wolę nie wiedzieć), a maszyna bezbłędnie, co do joty go odtwarza, recytując zimnym, miarowym głosem, niczym w nawigacji - ZA. DWA. KILOMETRY. SKRĘĆ. W PRAWO.
        • trusiaa MAzurek BEata NAsza 14.07.18, 19:17
          Wysyczała:

Wyzwanie J.Kaczyńskiego przez D.Tuska to rejterada przed Prezydentem A.Dudą. To sygnał, że,Tusk nie będzie startował w wyborach bo wie,że J. Kaczyński nie wybiera się kandydować .D.Tusk nie chce przegrać z A.Dudą ,który wg.J. Kaczyńskiego będzie kandydatem na prezydenta w 2020r.

Od razu coś mi się robi. (Gołas miał to samo.)
      • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 06.06.18, 20:17
        Rzecznica MaBeNa - MAzurek BEata NAsza wycedziła przez zęby kłamstwo tak cienkie jak... (niech sobie każdy dopisze co).

• ave.duce Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 07.06.18, 17:42
          Cienkie jak intelekt Suskiego...
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 30.07.18, 08:44
      Niejaki Karczewski w Trójce u Lisickiego lał mniód i wazelinę na uszy dobrozmianowych. Tak słodko, spokojnie dowodził, że człowiek brzmi dum! i życie jest pięk!, że wandali/wichrzycieli/chuliganów karać należy, bo łamią prawo, a przecież w Polsce każdy ma prawo do nieskrępowanego wyrażania swoich poglądów oraz dyskusji - w sejmie i senacie. Że posiedzenie w sprawie reformy sądów trwało aż dziesięć godzin, a przecież tyle innych ważnych spraw czekało na omówienie, zaś totalna opozycja mogła do woli dyskutować i dopiero pod sam koniec posiedzenie zamknięto ze względu na celową obstrukcję wywoływaną przez totalnych. Że on, Karczewski, jeżdżąc wielokrotnie za granicę spotyka się z wielką życzliwością i pełnym zrozumieniem dla polskich reform, najwyższe zdumienie budzi jedynie fakt, że dotąd nie zreformowano sądownictwa i należy to uczynić niezwłocznie. Nowa ordynacja do PE w żadnym razie nie jest powodowana przesłankami politycznymi, że PiS nie tylko na tym nie skorzysta, a nawet w niesprzyjających okolicznościach może stracić i że nie może tak być jak ostatnio, gdy... Michał Kamiński, który miał wielkie poparcie wyborców (?!) nie dostał się do PE z przyczyn proceduralnych. Na koniec walnął cytatem niemal z Kingsajzu - opozycja na razie się ostro sprzeciwia, ale za jakiś czas nie tylko się z reformami pogodzi, ale je zrozumie i poprze. To podał w wątpliwość nawet Lisicki.
      Ach ten upał.
      • man_sapiens Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 30.07.18, 09:31
        Ja w mojej kiedyś ulubionej Trójce słucham tylko Manna, Niedźwieckiego, Gacek, Strzyczkowskiego, Kaczkowskiego, Stelmacha - chyba nikogo nie opuściłem.
        Lisicki - twarda jesteś, masz mocne nerwy i uszy....
        • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 30.07.18, 10:14
          Jeszcze dodałabym Magiel Wagli i Powtórki z rozrywki.
          Nie zawsze daję radę wysłuchać Lisickiego (ten jego namaszczony, przyciszony proboszczowski ton i usta ściśnięte w kurzy kuperek doprowadzają mnie do pasji), ale gdy do studia trafia wyjątkowo znany cham polityczny i nie tylko - wolę posłuchać, żeby poznać plany wroga (podobnie mam z niestrawną Frądzią). W sobotę słucham w Trójce Śniadania, a jeśli się zagapię dolatuje do mnie radosny dżingiel przed audycją Cejrowskiego (to chyba najgorszy koszmar jaki mógł się Trójce przydarzyć). Rzucam wtedy wszystko i natychmiast lecę do radia przełączyć stację.
          • man_sapiens Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 30.07.18, 17:26
            Jeszcze Hirek Wrona... Wszystko to audycje muzyczne (Powtórki pomijam, bo to wykopaliska, nie ma co zachwycać się dinozaurami).
            Co do Cejrowskiego - pełna zgodność z Tobą. Na szczęście w razie przypadkowego odsłuchania potem jest odtrutka - Markomania. Działa, o ile nie przekroczyło się dawki 2 minuty Cejrowskiego.
        • ave.duce Pan Mann na pogrzebie Kory - 08.08.18, 16:47
          "Na początku był komunizm, potem był komunizm z ludzką twarzą, potem były różne turbulencje, potem była Solidarność, stan wojenny, demokracja, a wreszcie parodia demokracji."

Dobrze powiedziane.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23765412,pogrzeb-kory-wojciech-mann-przezyla-komunizm-i-parodie-demokracji.html#Z_MT
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 27.01.19, 14:30
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR4rQDYAr6ypb3LAqZA0UShDjTKdYQRK5kfWX8Ei-tjUidu79mR

MaBeNa Mazurek: PiS z Prezes J. Kaczyński na czele, uważa, że Państwo pow.zrobić wszystko, by spekulanci giełdowi nie zwiększali wpływu na rynek medial. Celem Polski i pow. do nadzoru nad rynkiem organów pow. być zwiększenie udziału kapitału PL i troska o pluralizm. (pisownia oryginalna :)

No!
      Wklejam, może się przyda dobrozmianowej pis drużynie?
      www.archiwum.zam.pl/albums/userpics/normal_Socrealizm-handel.jpg
      r-scale-e0.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/674bfc5f6b72706fb769f5e93667bd23/a7e65e6c-3c12-11e3-a007-0025b511226e.jpg?type=1&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=970&srch=645&dstw=970&dsth=645&quality=80
      archiwum.allegro.pl/image//imagesNEW/big/2871fd1011d22fa932a143eb1ec4a740684a2b51282903af601ee99c406c5699
      r-scale-c0.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/674bfc5f6b72706fb769f5e93667bd23/a84a5f20-3c12-11e3-a85d-0025b511226e.jpg?type=1&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=970&srch=645&dstw=970&dsth=645&quality=80
      histmag.org/grafika/thumbsold/13_432x600_thb_523184.jpg
      biblioteka.teatrnn.pl/dlibra/image/edition/23750
      • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 27.01.19, 14:59
        A ja się skupiłam na nagłówku o dolarach Sorosa przeciw Kaczyńskiemu, bo mi z tej zbitki wyszły "dolary przeciw orzechom". Czyli " w Sieci" nad wyraz inteligentnie stwierdziło, że Wuc jest orzechem i lepiej obstawiać Sorosa. Gratulieren Sie!*

* tak rzekłem, gdyż właśnie obcowałem z wypowiedzą Pinokia w Auschwitz i gratulacje za ten fspaniały wyczyn są także, z rossspędu, dla niego. Bosz, jakiż to odważny i udany chłopiec, no,no,no!
        P.S. jeśli im ja pogratulowałem z pięknym niemieckim bykiem, to tyż pasi, ence pence, wunderbar.
      • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 29.01.19, 09:46
        8,3 mln osób nie może przejść na lewactwo. Jeśli wystawione na sprzedaż Radio Zet trafiłoby w ręce Agory, wspieranej funduszem George Sorosa, to będzie przykład "kolonizacji mediów" - stwierdzili eksperci TV Trwam. Duże koncerny chcą modelować nowy typ człowieka, bez fundamentów tradycji katolickiej.

Bubula Barbara: Jestem przeciwna temu, by duże koncerny medialne stawały się coraz większe. Powoduje to oligarchizację mediów, monopolizację przekazu. Odbiorca zaczyna żyć w bańce, która zawiera informacje tylko z jednego źródła.
        No ba!

Prof. Janusz Kawecki, członek krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, zaprezentował mapy zasięgu rozgłośni i grup radiowych. Radio Zet dociera do znacznie szerszego kręgu odbiorców niż Radio Maryja - wykazywał. Mało tego, że zdarzały się przypadki kiedy sygnał "Zetki" zagłuszał emisję Radia Maryja.

Aha - jeśli siostry Karnowskie wykupią Zetkę, to zasiedlą ją radiomaryjni dziennikarze i wtedy może już sobie zagłuszać do woli? Echo jeno będzie grało.
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 28.01.19, 10:28
      Się wzięli, się spięli i biednego misia rzucili na pożarcie. Na pokaz - oto sroga, nieuchronna kara (oj tam oj tam, że całkiem nierychliwa) spotka niegrzecznego rzecznika. Nie ma, oczywista oczywistość, mowy, że chociaż się oczko odlepi, temu misiu. Ale efekt jaki. Tylko czy na pewno spektakularny? ;)

- Mamo, chwalą nas!
      - Kto?!
      - Wy mnie, a ja Was.

Beata M. "Prezes Jarosław Kaczyński wielokrotnie mówił, że nie będzie świętych krów. Wszyscy wobec prawa są równi bez względu na legitymacje i sympatie polityczne.Tak wygląda różnica w standardach rządzenia, pomiędzy PIS i PO. Jesteśmy wiarygodni".

Sasin Jacek: to "pokazuje, że nie ma tutaj podwójnych standardów".

Rzecznik prezydenta Błażej Spychalski: Powiedział, że nie jest zaskoczony działaniami CBA. Ma pewność, że organy państwa działają dobrze i skutecznie. "Pojawiają się różne takie historie, że państwo PiS nie działa skutecznie, nie patrzy na ręce swoim. To, co się stało, zupełnie temu przeczy. Powtórzył, że "jest pozytywnie nastawiony do tego, jak działa państwo polskie".
      • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 28.01.19, 11:56
        Joł, tylko Antoni im się trochę obślizgnął i drapnęli nie tego. Ale lud żądny krfffi, apetycik mu rośnie i pożąda Glapy wraz z Biereckim. Chyba im drogo wyjdzie ta cała kampania...
        Rozpikselowany Misiewicz By. jest zupełnie NIE DO POZNANIA!
        • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 28.01.19, 18:42
          Joł, znowu ruch w interesie, dorzucili tłuszczy Czecha, ale mało spektakularnie. Chyba za" tanie leki dla seniorów":
          -----------
          Sprawą leków po doniesieniach Edyty Matusik miało się zająć CBA, ale spytało tylko Ministerstwo Zdrowia, czy istotnie dochodziło do łamania prawa. Resort odpowiedział, że w żadnym wypadku. Kiedy więc posłowie komisji zdrowia spytali o sprawę, wiceszef CBA Bogdan Sakowicz odpisał im, że Matusik jest niewiarygodna, a podwyżki leków, o których donosiła, nie są problemem, bo „całość nominalnego wzrostu cen została systemowo przerzucona na pacjentów”.

wyborcza.pl/TylkoZdrowie/7,137474,24405710,wiceminister-zdrowia-marcin-czech-odwolany-na-jaw-wychodza.html#s=BoxWyboImg3

---------------------
          Ja tłuszcza żądam dorzucenia mi jeszcze Lecha i Rusa, a na deser Marusarzówny. :-)
          • ave.duce ... bo cały ten Pi$ ... 28.01.19, 20:48
            to

https://bi.gazeta.pl/im/d5/e6/13/z20867541IH,Misiewicz-wrocil.jpg
            • magdolot Re: ... bo cały ten Pi$ ... 28.01.19, 22:57
              Joł, czy jutro z MaBeNy zostaną zgliszcza tu i ówdzie jeno po wierzchu umajone malowniczo rozpikselowanym Misiewiczem Be. ?
              Straszliwy jakiś ruch w interesie...
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24408901,gazeta-wyborcza-zapowiada-przelomowy-material-idzcie-do.html#s=BoxOpMT

... a ja jutro będę jeździła agrafkami poza zasięgiem netu. :-(
              • trusiaa Re: ... bo cały ten Pi$ ... 29.01.19, 11:04
                W aproposie do MaBeNy i misia ;)
              • trusiaa "Nie wiem, jak dla Państwa, ale dla mnie - bomba" 29.01.19, 11:14
                Się chiba pospieszyła ciut ze sprostowaniem - pisząc wczoraj o dwudziestej :)
                Pseudo rewelacje o których tak dziś głośno na TT to kolejny art. GW o spółce Srebrna - napisała na swoim profilu rzeczniczka PiS (zachowano oryginalną pisownię - przyp. red.). "Te same plotki i spekulacje, które słyszymy od lat. Poniżej odpowiedz BP PiS do red.Czuchnowskiego na przesłane pytania."

https://i.redd.it/5g4csywe4j5x.gif
    • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 08.02.19, 14:11
      Dzisiaj znowu MaBeNa prosto f czółko dostała.
      Kujdą.
      Chodzę po fejsie i niefffczesnego szlagworcika wytykam - "Cała Polska z was się śmieje, komuniści i złodzieje!" - że wychodzi wróblem a wołem powraca.

Na czacie w grze dopilnowałam przekierowania rechotu Polski powiatowej. Z Jurnego Stefana, co regularnie rozwala wyrka w sojuszowej stadninie, a jurny taki, bo fletami, szczawiem i mirabelkami karmiony. Dodałam sprytnie, że ma takieeeego dużego, że przykryje nim nawet kacze drapacze. A potem cuś o przedwczesnym wytrysku fiuta na czarną godzinę przez 3 lata pracowicie na kampanię chowanego... i rubaszny rechot osiągnął apogeum. Powinnam zostać spin doktorem.
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 24.02.19, 09:16
      Beata iRobot Mazurek maszeruje do PE: "Idziemy tam po to, żeby podejmować dobre decyzje, które będą służyły Polakom, by Polska miała silnego reprezentanta, by reprezentować interesy naszych wyborców, a nie donosić na Polskę".

Odrzuciła plotki jakoby kandydaci wyłącznie prezentowali się na listach i nie byli zainteresowani objęciem mandatów:
      "My wszyscy startujemy po to, żeby wygrać. I zakładam, że jeśli wygramy, to te mandaty każdy z nas przyjmie."
      • ave.duce Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 24.02.19, 20:58
        trusiaa napisała:

> Odrzuciła plotki jakoby kandydaci wyłącznie prezentowali się na listach i nie
        > byli zainteresowani objęciem mandatów:
        > "My wszyscy startujemy po to, żeby wygrać. I zakładam, że jeśli wygramy, to te
        > mandaty każdy z nas przyjmie."

Pani Betko M. - nie czarujmy się - wszystko zależy od decyzji K. Jarosława (vide: europejczyk Jurgiel ------------------------------------------------->

bi.gazeta.pl/im/82/76/16/z23555714V,Minister-rolnictwa-Krzysztof-Jurgiel.jpg
        • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 24.02.19, 22:13
          Pani! Właśnie miałam iść spać. Czeba było ostrzeżenie napisać.
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 30.03.19, 08:22
      MaBeNa zapytana przez dziennikarzy, dlaczego Jarosław Kaczyński mimo dwóch awizo wciąż nie odebrał wezwania do zwrotu "nienależnie pobranych" od Geralda Birgfellnera 50 tys. złotych stwierdziła, że zapewne stało się tak "z bardzo prozaicznej przyczyny":
      - Państwo doskonale wiecie, że prezes pracuje i być może to [że nie odbiera awizo - red.] wynika z prostego, prozaicznego faktu, że jego po prostu w tym czasie w domu nie ma.

A poza tym - w domu wszyscy zdrowi?
    • magdolot Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 30.03.19, 14:54
      MaBeNa robić wiele hałasu o nic.
      Zapowiedzieli nowy dodatek do piąstki Kaczyńskiego i to taki absolutnie niespodziewany i fcelowany w zupełnie nowy elektorat. To żem myślała, czy małżeństwa LGBT, czy aborcja na życzenie... A tu, panie dziejaszku, rypło i zaraz rymsło BĘDZIEMY MIELI WOLNOŚĆ W NECIE.
      Znaczy, co? Znaczy: w necie nas nie zapuszkują, choć w realu pewnie tak?
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 28.04.19, 14:56
      MaBeNa śpi? Się pytam?

Najpierw prezespan pierze w niemieckich proszkach kupionych w niemieckich sklepach, Joachim kupuje ciasteczka w Brukseli, Mateusz chwali dream team, a teraz jeszcze i to - na konwencji?!

Co to ma znaczyć? PiS cztery litery you? że niby kto kogo ma pocałować? Może miało być PiS on you (ale to już zakrawa normalnie), lub co gorsza, niegrzeczna propozycja ze środkowym palcem?
      Hasło najwyraźniej wymyślili działacze, którzy szczycą się znajomością języka bardzo dobrą, bo podstawową.

• ave.duce Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 29.04.19, 14:31
        To zapewne rozwinięcie pewnej wypowiedzi (U dwa - do kwadratu) Naczelnego Erudyty i Poliidioty. Proste ;)
        • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 29.04.19, 15:02
          No przecież żesz...
          Laczemu na to nie wpadłam?
    • ave.duce Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 23.11.21, 16:01
      "historyczna carbonara bitwy o Monte Cassino"

Urszula Stefańska-Andreini, prezes Związku Polaków we Włoszech: Polonia włoska jest zdumiona i oburzona używaniem w gastronomii nazwy bitwy naszych żołnierzy na Monte Cassino.

To co ma powiedzieć UK na zrazy po nelsońsku?! Albo Rosja na Strogonowa (z błędem w dodatku)?
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 23.11.21, 16:28
      Mickiewicz na indeksie. Znowu, po 54 latach.
      Spieprzajcie, Dziady! - tako rzecze Nowak Barbara.

• inna57 Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 23.11.21, 19:56
        Na tamtych "Dziadach", dzieciakiem będąc, siedziałam na jaskółce. Na te "Dziady" z przyjemnością pojadę do Krakowa za którym nie przepadam.
        • man_sapiens Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 24.11.21, 20:06
          Gomułka był normalnym facetem. Nie to, co Jarosław K.
    • trusiaa Re: Maszyna Bezpieczeństwa Narracyjnego RP 01.12.21, 20:40
      Rozszerzona rzeczywistość - tak dobrozmianowcy zdefiniowali czarną dziurę, która pochłania kosmiczne wydatki na ich słomiane inwestycje i wielkie projekty od czapy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka