scoutek 25.03.18, 16:46 poprzedni forum.gazeta.pl/forum/w,89075,164250968,164250968,forumowo_filmowo_14.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek no no no 25.03.18, 17:30 Najkrócej: dawno nie widziałam tak porąbanego filmu. I do tego ten tegoroczny Oscar za najlepszy scenariusz oryginalny! Kompletnie nie z mojej bajki, "Trzy billboardy za Ebbing, Missouri" wygrywają u mnie bezapelacyjnie, a do decyzji Akademii chyba jestem za głupia. Dobra, ale do rzeczy. Film zaczyna się kompletnie niewinnie:............................... Odpowiedz Link
ave.duce Czy to jest aktor? 28.03.18, 17:26 Zna go ktoś? thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/2e/c1/74/auto-z-dusza-warszawa-483875216.jpg Odpowiedz Link
scoutek Re: Czy to jest aktor? 28.03.18, 18:29 Tak. fdb.pl/osoba/26706-maciej-wilewski Odpowiedz Link
yoma Re: Czy to jest aktor? 03.04.18, 19:29 A to ja przy okazji: przeciwnik Dudka w pojedynku? Odpowiedz Link
yoma Re: Czy to jest aktor? 03.04.18, 20:08 Jest reklama, w której bramkarz Dudek i jakiś markiz, obaj w XVIIIwiecznych strojach, odbywają pojedynek na pistolety (Dudek broni). Dudek Dudkiem, ale ten drugi ma absolutnie niesamowitą twarz. Przeryłam internety i nic nie znalazłam, czy to jest aktor, czy statysta jednej roli... Odpowiedz Link
scoutek Re: Czy to jest aktor? 03.04.18, 20:16 Nie znam. Ale buźka rzeczywiście niesamowita Odpowiedz Link
trusiaa Re: forumowo filmowo 15 30.03.18, 08:18 Od specjalistycznych ekpertyz :) Szapobasik! Odpowiedz Link
trusiaa Re: forumowo filmowo 15 30.03.18, 08:22 Z taką pewną nieśmiałością zapytuję, czy film "Obietnica" z Nicholsonem był przedmiotem zainteresowania Twego, o Blogerko? Gdyż nie znalazłam go, ale oczywiście mogę się mylać. Odpowiedz Link
trusiaa Re: forumowo filmowo 15 30.03.18, 12:58 Wczoraj obejrzałam i pod wrażeniem jestem. Amerykańskie realia w "nieholiłódzkiej" produkcji. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 30.03.18, 17:46 Dzięki Może mi się uda ale chyba nie wcześniej jak w niedzielę Rozumiesz, święta ;)) Aaaaa przy okazji: Wszystkim miłych i ciepłych świąt życzę Odpowiedz Link
scoutek obsesja? 03.04.18, 17:22 Czasami ludzie, którzy wiedzą, że piszę bloga o filmach, pytają mnie czy widziałam to czy tamto i co na ten temat sadzę. Osoba pytająca bywa niezłą wskazówką, zwłaszcza osoba, którą lubię i cenię jej opinię. Zastanawiają mnie różnice i podobieństwa w odbiorze, lubię też dyskusję. A jeśli film po takiej sugestii mi się spodoba to jestem głęboko wdzięczna. I tak jest właśnie w tym przypadku, pani T. [...] Wielkie dzięki pani T. Odpowiedz Link
yoma Re: obsesja? 03.04.18, 19:30 Pytam byłaś na "Marlinie"? Właśnie wróciłam i warto :) Odpowiedz Link
yoma Re: obsesja? 03.04.18, 20:11 Aha, przed seansem nadano zwiastun "Nigdy cię tu nie było" i trzeba będzie iść. Odpowiedz Link
scoutek Re: obsesja? 03.04.18, 20:26 A obejrzałaś już "Z się pojawiłeś"? Dalej mi nie przeszło.... Odpowiedz Link
trusiaa Re: obsesja? 03.04.18, 20:45 Się dorzucę do Zanim Najpierw przeczytałam książkę - w jeden dzień i wieczór i... poryczałam się okrutnie. Dlatemu film obejrzałam z przyjemnością i prawie się nie przejęłam ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: obsesja? 04.04.18, 08:48 Wiadomo, co - bohater główny idealnie obsadzony, jego partnerka też (chociaż bardzo niepokoiły mnie jej, żyjące własnym życiem, brwi :) i do tego zdjęcia, plenery, wnętrza, kostiumy. Bardzo dobrze się to ogląda, a już sceny w Szwajcarii - bardzo bym sobie życzyła takiego końca podróży. Teraz to ja nie wiem, czemu - brytyjskie realia bardzo mi odpowiadają, w każdym wydaniu, natomiast Stany mnie fascynują, ale odrzucają i przerażają. Odpowiedz Link
scoutek Re: obsesja? 04.04.18, 09:14 A Ty wiesz, że ta firma w Szwajcarii istnieje naprawdę? Nawet się śmiałam, że to lokowanie produktu. W necie są nawet filmy z całej procedury "usługi". Tak poważnie to jestem za i choć strasznie mi żal bohatera, to wspieram możliwość wyboru. Odpowiedz Link
scoutek Re: obsesja? 03.04.18, 20:59 Truś, a Ty mi jeszcze powiedz czy uroił sobie czy nie w "Obietnicy"? Miał rację? IMO tak, miał rację. I właściwie dotrzymał obietnicy... Odpowiedz Link
trusiaa Re: obsesja? 04.04.18, 08:37 Spoilery, uwaga ;) Miał rację - jeżyk w spalonym samochodzie to jeden z dowodów. Nie podobało mi się tylko jak rozegrał sprawę - celowo prowokował mordercę? np. sam pochwalił wybór czerwonej sukienki. Najgorsze, że w swoich planach pominął matkę dziewczynki, efekt był do przewidzenia. No, ale facet nie miał szczęścia i podejścia do kobiet - był już dwukrotnie rozwiedziony. Odpowiedz Link
scoutek Re: obsesja? 04.04.18, 09:16 No. Też tak myślę. Przy zakupie sukienki byłam pewna, że odradzi. Nawet się zdziwiłam czemu tego nie zrobił. Dopiero potem złapałam. Przejedzenie świąteczne miało wpływ na mój proces myślenia Odpowiedz Link
scoutek krwawo 10.04.18, 12:33 Ten film Lynne Ramsay (znana m.in. z "Musimy porozmawiać o Kevinie") swoją premierę światową miał prawie rok temu, a w Polsce pojawi się dopiero w ten weekend. Szkoda, choć filmów ostatnio bardzo dużo i pewnie zaginąłby w powodzi niezłych i dobrych pozycji. A warto zwrócić na niego uwagę. Bohaterem jest ....................... Odpowiedz Link
scoutek Re: krwawo 14.04.18, 08:54 Milos Forman nie zyje..... Hair, Lot na kukułczym gniazdem, Amadeusz.... Tyle wystarczy by rozpaczać Odpowiedz Link
man_sapiens Re: krwawo 14.04.18, 10:02 Mało dzieł - filmów, książek - wpłynęło tak bardzo na moje poglądy jak Lot nad kukułczym gniazdem i Hair. To dobrze, ze Forman był i tworzył, żal, ze odszedł. Odpowiedz Link
yoma Re: krwawo 14.04.18, 15:40 Lot i Hair ocierają się o klasyfikację K.G. Mówię zachowawczo, bo należałoby odświeżyć, żeby się upewnić. Miloš, niech twój wielki kufel piwa w niebie będzie zawsze pełny. Odpowiedz Link
scoutek political fiction 18.04.18, 12:44 Na jednym z portali społecznościowych podczas rozmowy o serialach wartych obejrzenia jeden z moich rozmówców, nazwijmy go "R", podrzucił właśnie ten tytuł. Znam trochę rynek filmowy, ale tego serialu nie zauważyłam wcześniej, ba, nic nie wiedziałam o istnieniu "wyznaczonego ocaleńca" , więc naturalnym było, że sięgnęłam. No. Ten cały ocaleniec to istniejąca od czasów zimnej wojny praktyka wyznaczania...................... Odpowiedz Link
scoutek ułamek 24.04.18, 16:12 Ten niemiecki filmz roku 2017 zrealizowany przez Fatiha Akina, wciska się głęboko w rozum i serce. I tam zostaje. Szczególnie mocno odbierają go ludzie, którzy mają za sobą jakąś żałobę i smutek po stracie bliskich......................... Odpowiedz Link
scoutek koktail 02.05.18, 17:39 Wabikiem był udział jednej z wybitniejszych aktorek współczesnego kina Natalie Portman. I dałam się zwabić, nie żałuję choć zachwycona nie jestem. To nie jest mój ulubiony gatunek filmowy...................... Odpowiedz Link
scoutek z niczego nie ma nic 06.05.18, 12:51 Tak. Z niczego nie ma nic. Taki wniosek można wyciągnąć po obejrzeniu krótkiego, zaledwie 8 odcinków po 20 minut każdy, serialu o młodzieży. Dla dorosłych. Po tytule widać, że reżyser nie oszczędza ani swoich aktorów ani widzów......................... Odpowiedz Link
scoutek rozmowy 14.05.18, 12:57 Poprzedni film ..........................................., o którym całkiem niedawno pisałam, bardzo mi się podobał. Dlatego tez do najnowszego sięgnęłam przy pierwszej nadarzającej się okazji. I to była godzina czterdzieści pięć minut ciekawie spędzonego czasu. .......................... Odpowiedz Link
scoutek Re: rozmowy 15.05.18, 22:59 Chciałam uprzejmie zameldować, że dzisiaj mija 7 lat od czasu pierwszych wpisów na blogu Movie, movie... A dziś jest tam 425 notek o filmach. To wszystko wina pana Henryka... I Was. Dzięki za obecność. Odpowiedz Link
trusiaa HURRRA! 16.05.18, 08:48 Dla Scoutka i Movie, movie... Jego w siódme urodziny: niech nam żyje i rozkwita(ją)! Magnificent Seven Theme Odpowiedz Link
scoutek Re: HURRRA! 16.05.18, 09:34 Swoją drogą kawał czasu. I tyle zmian na zewnątrz. A sam blog taki sam. Może powinnam coś pozmieniać, ale jakoś przywykłam. A tego filmu jakoś nie odpowiedziałam... Umknęło... Odpowiedz Link
ave.duce Re: HURRRA! 16.05.18, 12:35 ps. lepsze wrogiem dobrego... co do "zmiany" to... (autocenzura) ;) pps. do czasu, kiedy zaczęłaś nieść tutaj filmowy kaganiec oświaty, nie wiedziałam, że czytanie o filmach może być takie wciągające :) Odpowiedz Link
scoutek Re: HURRRA! 16.05.18, 13:07 Naprawdę? Oprawa kasablankowa jest tak filmowa, że przykro by mi było się rozstawać z Bogartem. Na fp fejsbukowym fotką profilu jest Ingrid z tegoż filmu, a fotka z tła jest jak tło bloga, więc tak się wiąże jedno z drugim. Tam dorzucam plotki, zwiastuny lub muzykę filmową, więc niejako dopełniam blog. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 14.04.18, 15:44 Scoutku, idę sobie właśnie na "W ułamku sekundy". "Zanim...", donoszę uprzejmie, po dojrzałym namyśle na razie odpuszczam. Opiekunka i sparaliżowany pacjent to chyba nie jest to, co w tej chwili tygrysy. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 14.04.18, 18:48 Hmm. Zanim... Chciałabym coś tak powiedzieć, by nie zdradzić ale chyba nie dam rady. Pewnie, że się płacze, ale... Ale IMO jest mądrze. No nie, zamknę się lepiej... A "W ułamku ..." mam na celowniku, ale teraz skończyłam delrugi sezon 'Domu z papieru", ostatnie chwile ge-nia-lne. I zaczęłam nowy serial. Wciągnął jak nie powiem co. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 14.04.18, 19:17 Szarpnęło mnie za jaja, za wszystkie warstwy świadomości i za gadzi mózg. Mocna rzecz. I bogowie, jak to jest zagrane! Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 14.04.18, 19:46 Stanisławski Kruger niegodzien butów sznurować. Ona nie gra bohaterki, ona nią jest do szpiku. Cała reszta towarzystwa robi dość udatnie za dekoracje i tak miało być. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 16.04.18, 16:06 No pewno. Napisane na blogu I tu była rozmowa z Lotką Bo była zachwycona chorym na Tourette'a chyba w poprzednim wątku, 14 Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 16.04.18, 16:34 A jej Bohu szukałam i nie znalazłam, ślepa czy co? To ja przepraszam. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 16.04.18, 16:53 moviemovie.blox.pl/2017/10/The-Square.html Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 16.04.18, 18:23 No to ślepa. Albo nieprzytomna :) Dzięki. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 18.04.18, 19:44 Szłam se na The Square i wylądowałam na Joaquinie :) Nabyłam drogą kupna plakat z Ułamka, do powieszenia nad łóżkiem, jak nastolatka. Ale mnie wzięło... Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 18.04.18, 20:58 Jak tam Ci się podobało? Oglądam ciągle to o czym dziś napisałam. Więcej wiem o Gabinecie Owalnym niż o Belwederze. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 18.04.18, 22:49 Ciężki. Jeszcze nie wiem, co o nim myśleć, poza tym, że ląduje poniżej Billboardów czy Ułamka. Poza tym nie lubię tego amerykańskiego poppsychologizowania o traumach z dzieciństwa. Z Leonem Zawodowcem mi się kojarzy. W wersji American dream :) Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 18.04.18, 22:51 Przysięgam, że dopiero w tej chwili zajrzałam na bloga :) Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 18.04.18, 23:14 To o Leonie napisałam ma blogu ;) Znaczy też mi się skojarzyło Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 19.04.18, 00:04 Leon przeczołgany przez trzy kręgi piekła, ale nie więcej. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 19.04.18, 13:46 No więc przespałam się z filmem i powiadam, że wolę Leona. Leon jest bardziej autentyczny. ("Nigdy..." w recenzjach porównywano także do Taksówkarza, chyba przez tę nieletnią, ale chyba nie biorąc pod uwagę, że Taksówkarz się był zestarzał okrutnie. Wiem, bo niedawno widziałam.) No jakoś nie kupuję tego, że Joe jest, jaki jest i czym jest, przez surowe wychowanie w dzieciństwie. Kojarzy mi się z takim horrorem, tytułu sobie nie przypomnę, stary, brytyjski. Nieśmiała dziewczynka jest szykanowana w szkole, ze stresu się moczy, jest szykanowana coraz bardziej, w końcu nie wytrzymuje i rozpętuje się piekło w stylu Carrie. Morał: uważać na nieśmiałe dziewczynki sikające po nogach. Poza tym nie mogłam zapomnieć, że Joe to aktor, a nie postać :) Reasumując, solidna trója, czyli można obejrzeć, ale jak się nie obejrzy, tragedii nie będzie. A kto chce film jednego aktora, niech idzie na Ułamek :) Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 22.04.18, 21:21 Komu by się napatoczył taki film o m.filmweb.pl/film/Do+zobaczenia+w+za%C5%9Bwiatach-2017-770636 może zobaczyć. Bardzo ładny. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 23.04.18, 10:52 Ma być normalnie w kinach w sierpniu podobno. Fajny. I zaśmiać się można, i zawzruszyć. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 23.04.18, 21:31 No bez przesady :) czemuś gmail przestał lubić gazetę. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 23.04.18, 23:12 Poszly dwa teraz. W drugim odpowiedź. Może pójdzie do spamu ;)) Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 30.04.18, 20:47 "Nie jestem czarownicą" to jest debiut? No, no... Zostaje w głowie. A jest tak wielowarstwowy i na tyle sposobów można go odczytywać, że trzeba by mieć tych głów ze trzy. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 08.05.18, 16:12 Scoutek "Nić widmo". jeżu cudny. Choć dla mnie, introwertyka, gorzki :) Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 08.05.18, 17:30 Się szykuję na niego i szykuję Widziałaś "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie"? Dobre. Widziałam wczoraj najnowszy film Paula Genovese, tego samego reżysera. Też polecam A widziałaś wreszcie.......? Hmmmm Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 08.05.18, 20:51 Nie. Jakby gdzieś było w kinie, tobym może i pękła :) wcześniej czy później będzie w Iluzjonie. Na razie się zaczyna Docs Against Gravity i chyba bym zobaczyła to i owo. Jak się szykujesz i szykujesz, to powiem tylko tyle, że należy czujnie obserwować grę aktorów, bo to ona czyni film cudnym. A do ciebie mam prośbę. Idź dla mnie na "Tully" i zobacz, czy można. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 08.05.18, 23:05 Hmmmmm Dam znać, ale chwilowo może być trudno. Się postaram. 💛 Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 08.05.18, 23:11 Chwilowo to jeszcze nie grają :) ja ciebie też. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 13.05.18, 22:56 Lato 1993 sympatyczne. Tylko co stało się z kotem? Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 16.05.18, 17:55 Z cyklu: on, ona i śmierć Fantastyczna kobieta no nie widziałam ostatnio złego filmu, no. Odpowiedz Link
scoutek Re: forumowo filmowo 15 16.05.18, 18:24 Rzeczywiście ostatnio obrodziloło Teraz oglądam zaś jeden serial Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 16.05.18, 19:02 Uwaga spoiler: to teraz za ciosem należałoby iść na 120 uderzeń serca. Odpowiedz Link
yoma Re: forumowo filmowo 15 16.05.18, 19:02 ps Dlaczego w kinach nie sprzedają muzyki filmowej? Odpowiedz Link