yoma 23.06.18, 16:14 pani technik opiekunie medyczny. Skończyłam szkołę, zaliczyłam sesję, zdałam egzaminy państwowe. Te ostatnie na razie nieoficjalnie :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Mówcie mi 23.06.18, 16:32 Noooooo gratulacje pani technik opiekunie medyczny (a dżęder dzie?) 💛💙😘🙆💋💃 Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Mówcie mi 23.06.18, 17:05 Gratulacje. :) - To co będzie należało do obowiązków technika opiekuna medycznego - opieka nad sprzętem medycznym czy medycznie nad pacjentem. A jeszcze ostatnio jakaś specjalność sekretarka medyczna ;) Yoma, dobrze, że chce się Tobie chcieć. Sukcesów :*) aga Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 23.06.18, 18:04 Medycznie nad pacjentem. Od pielęgniarki różnię się tym, że poza jedzeniem i piciem nic nie wkładam do wnętrza pacjenta, a więc nie robię zastrzyków, nie zakładam cewnika, nie pobieram krwi itp. Tytuł technika należy się z urzędu, bogowie wiedzą czemu :) Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 23.06.18, 18:05 Lecieć dżęder :) do tej pory byłam dziennikarzem :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Mówcie mi 23.06.18, 17:49 Paaani Technik Opiekunie Medyczny, gratulacje i wiwat! Odpowiedz Link
tojajurek Re: Mówcie mi 23.06.18, 18:18 W skrócie TOM. Dobrze brzmi. Koniecznie powinno być na identyfikatorze przed imieniem i nazwiskiem. Cieszę się i gratuluję osiągnięć. Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 23.06.18, 18:34 Dzięki :) to jeszcze do kompletu powinnam zrobić inż. :) Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 23.06.18, 21:28 Dziękować, dziękować :) Zaliczam zjazd adrenalinowy. Uwaliłam się pępem do góry przed telewizorem i namawiam Szwedów do lania Niemców. Szwecjaaaa! żółto-niebiescyyy! Odpowiedz Link
wadera3 Re: Mówcie mi 23.06.18, 23:03 yoma napisała: > pani technik opiekunie medyczny. "Zaopiekuj się mną..." Odpowiedz Link
gat45 Re: Mówcie mi 24.06.18, 09:25 Gratuluję i szczerze podziwiam. Czy to oznacza, że wstępujesz na nową drogę życia i rzucasz dziennikarstwo w diabły ? Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 24.06.18, 10:28 Etatowe informacyjne na pewno. Nie mam tam nic do roboty, mnie uczyli rzetelnego dziennikarstwa. Jakiś artykulik do branżowej niszowej mogę raz na miesiąc popełnić, czemu nie. Mam parę pomysłów, ale muszę sprawdzić ich realność, to są na razie luźne pomysły. Ale fach mam w garści, potwierdzony kwitem. Kwity dadzą dopiero w sierpniu :) Odpowiedz Link
tojajurek Re: Mówcie mi 24.06.18, 11:29 Warto mieć zawód, ale jeszcze ważniejsze jest mieć fach. Mądra decyzja. Odpowiedz Link
eulalija Re: Mówcie mi 24.06.18, 12:41 Przeczytałam, że kwiatem potwierdzone i go w sierpniu dadzą... To jakiś kaktus, że tyle wytrzymie? :) Gratulacje! Odpowiedz Link
eulalija Re: Mówcie mi 24.06.18, 14:06 Okrutne. Odkąd przestałam posiadać włościa zasypałam się doniczkami. Odpowiedz Link
inna57 Re: Mówcie mi 24.06.18, 18:28 Gratuluję determinacji. Życzę sukcesów w nowym zawodzie. Odpowiedz Link
ave.duce Yomo, jesteś wielka! :) 25.06.18, 09:33 Na FzD czuję się od dawna zaopiekowana, ale co papier, to papier ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Yomo, jesteś wielka! :) 25.06.18, 11:56 Kurde, taki długi post wyjaśniający napisałam i zeżarło! Bateria w telefonie mi zdycha, muszę wyskoczyć na miasto w poszukiwaniu baterii do archaicznego, bo pięcioletniego telefonu. Post napiszę później. Na razie dziękuję, komu jeszcze nie podziękowałam :) Odpowiedz Link
yoma Re: Yomo, jesteś wielka! :) 25.06.18, 14:03 Próbuję, może nie zeżre :) Państwowe egzaminy były dwa, test i praktyczny. Po teście wieczorem Państwowa Komisja Egzaminacyjna powiesiła na stronie odpowiedzi, więc wiem, że mam 36/40. Zresztą gdybym miała przez to nie zdać, to o dwa pytania ostro bym się kłóciła, bo nadal się upieram, że przy tak sformułowanych pytaniach rację mam ja, a nie klucz ;) No i teraz PKE musi do testów z całej Polski przyłożyć klucz, zanim to zrobi, sierpień minie. Praktyczny - stała mi nad głową pani egzaminator i oceniała, co i jak robię, a oceny szyfrowała sobie na karcie, do której PKE też przyłoży klucz. Ale że wg p. egzaminator zdałam na bardzo dobrze, to PKE dużo nie pogorszy. Zresztą umówmy się - jak zrobić to, to i owamto tak, żeby było zrobione, a pacjent nieuszkodzony, to ja wiem od dawna, do szkoły poszłam, żeby mieć na to papier, który dostanę w sierpniu. W szkole musiałam nauczyć się procedur. Że rozbiera się pacjenta od bliższej ręki, a myje od dalszej np. :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Yomo, jesteś wielka! :) 25.06.18, 17:24 Czyli nihil novi - ręka rękę myje ;) Odpowiedz Link
yoma Re: Yomo, jesteś wielka! :) 25.06.18, 17:49 Gdyby tfu tfu na psa urok nie daj bóg coś, to będę cię myć od bliższej, żeby nie było nam nudno ;) Kolega się tak zdenerwował, że mu się kolejność mycia kompletnie pochrzaniła, a przede wszystkim zapomniał założyć fartuch. Gdyby akurat on nie zdał, byłaby wielka szkoda, bo akurat on będzie świetny w zawodzie. Zdaje się, że ledwo ledwo, ale zdał. Odpowiedz Link
magdolot Re: Mówcie mi 27.06.18, 22:59 Kurczak, Yo, jesteś WIEEEELKA! Podziwy, zachwyty, i bardzo niski szapobas. Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 31.08.18, 10:38 Zdałam, oficjalnie :) Pisemny 90%, praktyczny 95%. Brawo ja. No to trzeba odebrać dyplom i można się rozglądać za robotą :) Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 31.08.18, 14:02 Dziękować :) Z okazji ma być wieczorem nieformalne spotkanie klasowe. Toż jak kolega pisior zobaczy moje znaczki, trupem padnie na miejscu. Odpowiedz Link
yoma Re: Mówcie mi 31.08.18, 20:39 Kłaniam :) Imprezy nie ma, bo kolega pisior tak namącił, że wszyscy zrozumieli, że odwołana. Idę na piwo. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Mówcie mi 31.08.18, 21:24 No to z drugiej strony monitora grzmotnę coś ku uczczeniu od ulubionego księcia pszczyńskiego! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Mówcie mi 01.09.18, 12:13 Gratulacje za to, że chciało się Tobie chcieć. :*) aga Odpowiedz Link
gat45 Re: Mówcie mi 01.09.18, 23:34 Yoma, podziwiam Cię szczerze. I gratuluję z głębin (z głębokości wołałem do Ciebie....) Ehhhh, cosik mi się Te Deum z De Profundis pokićkało, ale ostatnio wszystko mi się kićka, świat mnie nie kocha i daje mi to do zrozumienia. Jednoznacznie. Niech Tobie się nic nie kićka, dyplomantko ! Powodzenia ! Odpowiedz Link
magdolot Re: Mówcie mi 02.09.18, 00:10 Wielki gratul, Yomka! Przeoficjalny, Szanowna Pani Yo. :-) A do tego jakieś stopiśdziesionttysięcy buziuff, no. Odpowiedz Link
gat45 Re: Mówcie mi 02.09.18, 00:20 magdolot napisała: [...] > A do tego jakieś stopiśdziesionttysięcy buziuff, no. > i pińcet plus ! Odpowiedz Link