Dodaj do ulubionych

stare sprawy

30.08.11, 14:34
Drogie Synowe. Mam do Was pytanie: co zrobić, kiedy dowiadujecie się, że, np. kilka lat temu teściowie obrabiali wam za plecami tyłki? Sytuacja nie była jednorazowa, tylko ciągła, przez kilka lat, też przed ślubem, z byle powodu, a jak go nie było, to sobie taki tworzyli. Sprawa dotyczy dość szerokiego forum, bo właściwie całej rodziny męża. Wyszło to dopiero teraz i to przez przypadek, a do tej pory była (i jest) zmowa milczenia. Nikt do końca nie powie, co usłyszeli, ale odważniejsi 'puścili parę', wbrew oczekiwaniom teściów. W twarz były naturalnie uśmiechy i same serdeczności.
Teraz pytanie: udawać, że się nie wie, kiedy w środku wszystko się gotuje, że aż rzuca po ścianach? Jak się przed tymi ludźmi (którzy się nasłuchali bzdur) zachować? Mam totalny niesmak i najchętniej nie widywałabym się z nimi w ogóle.
Co w takiej sytuacji zrobić z teściami? Mówić, że się wie, czy nie? Jak pisałam, sprawy są sprzed kilku lat (czyli z wtedy, gdy jeszcze miałam kontakt z samymi teściami, teraz nie mam w ogóle).
Plus jest taki, że wyjaśniła się przyczyna zachowania niektórych krewnych męża :/...
Obserwuj wątek
    • izzyy6 Re: stare sprawy 30.08.11, 22:17
      Tak sobie pomyslalam, ze fajnie byloby zaprosic tesciow wraz z czlonkami rodziny tymi, ktorzy sie nasluchali jak juz usiada zjedza to czy owo wstajesz i po prostu mowisz wprost jak jest, ze wiesz to czy to nie tlumaczac niczego szczegolowo, ale prosty komunikat, by wszyscy wiedzieli jak sie sprawy maja a tescie niech sie spieka ze wstydu.
    • blackagula Re: stare sprawy 26.09.11, 15:46
      Jeśli twój mąż jest maminsynkiem, a teściowa uwielbia się wtrącać w Wasze życie zgłoś się do naszego programu. Szukasz pomocy, a może wiesz jak rozprawić się z uciążliwą mamuśką i chciałabyś innym synowym udzielić kilku skutecznych rad? Przyjdź i podziel się swoimi patentami jak ujarzmić niesforną teściową? Pisz na a.lubawska@tvn.pl lub dzwoń 516444962
    • al-unia Re: stare sprawy 27.02.12, 18:38
      Z nimi nie ma co rozmawiać bo prawdopodobnie się wyprą albo stwierdzą ,że wymyślasz. Ja miałam to samo. Rada: Rób to samo co oni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka