Dodaj do ulubionych

Chcę mieć dziecko

15.11.11, 11:21
Mam 40 lat, po rozstaniu nie mam od dłuższego czasu partnera i nie widzę w okolicy wolnego, gotowego do związku.
Co mam zrobić? :-/
Chcę "powielić geny" i to uczucie jest we mnie mocne.
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Chcę mieć dziecko 15.11.11, 12:40
      Puszukac mezczyzny ktory odczuwa taka sama chec powielenia genow?
    • tully.makker Re: Chcę mieć dziecko 15.11.11, 13:12
      Myslals o skorzystaniu z banku spermy? Pisze calkiem powaznie - sam mialam to w planach, gdyby do pewnego wieku nie udalo mi sie stworzyc odpowiedniego zwiazku. No ale sie udalo...
      • panikorbka-to-ja Re: Chcę mieć dziecko 15.11.11, 14:02
        a nie lepiej adopcja, zostanie rodziną zastępczą. Z adopcją samotnej osobie może być ciężko, ale bank spermy+ 40letnia kobieta...no nie wiem.
    • skwargosia Re: Chcę mieć dziecko 15.11.11, 15:11
      a jak już "powielisz geny " to co zrobisz z tym " produktem "?
      • kklekss Re: Chcę mieć dziecko 15.11.11, 19:12
        No to bardzo póżno instynkt macierzyński się w tobie obudził, tylko współczuć.
    • agnieszka_iwaszkiewicz Re: Chcę mieć dziecko 15.11.11, 20:24
      W żadnym razie nie mam zamiaru negować Pani potrzeby. Sposób jej realizacji należy do Pani i Pani gotowości w tym zakresie. Formy są raczej znane, pojawiły się już tu w niektórych wpisach.
      To nad czym warto się zastanowić ( i co może wpłynąć na wybór metody na posiadanie dziecka ) to nad odpowiedzią na pytanie co Panią kieruje? co jest źródłem Pani potrzeby?
      Czym innym jest potrzeba zajścia w ciążę, która w Pani wieku podtrzymuje poczucie swojej płodności i potencji, zatrzymuje na pewien moment nieubłagany zegar biologiczny, daje poczucie kontroli. "Biologicznej bezwzględności" jest zjawiskiem obezwładniającym i nienegocjowalnym i może chcieć się jej przeciwstawić. Czym innym jest potrzeba macierzyństwa, wejścia w tę szczególną relację troski, opieki, ale i posiadania, przekazywania, następstwa. Zanim Pani podejmie swoją bardzo ważną decyzje wartpo o tym pomyśleć.
      W tym momencie celowo pomijam tu taki wątek jak samotne macierzyństwo, który też jest ważny. Postanowiłam pokazać kontekst jak wyżej. Agnieszka Iwaszkiewicz
    • gazeta_mi_placi Re: Chcę mieć dziecko 15.11.11, 21:23
      Ma Pani niedużo czasu, radzę się pospieszyć. W tym wieku to czasem kwestia dwóch lat i nie ma już możliwości biologicznego powielenia genów.
      • monikate Re: Chcę mieć dziecko 16.11.11, 19:25
        W takich strasznych czasach?
    • panikorbka-to-ja Re: Chcę mieć dziecko 18.11.11, 16:46
      to się za dużo kobita nie dowiedziała..
      ale co tu można powiedzieć, żeby brała chłopa jaki się napatoczy? to się tu pojawi za chwilę w jednym z licznych wątków..
      • anula36 Re: Chcę mieć dziecko 18.11.11, 18:00
        A co mamy kobiecie zrobic? Naraic brata/kuzyna/zdesperowanego kolege? Nielegalnego emigranta ktory dla paierow szybko sie hajtnie i dziecko mu nie zawadzi.Wyprobowanego ( dziaciatego) zdrowego na ciele i umysle dostarczyciela materialu genetycznego, niekoniecznie wolnego, za to chetnego na jeszcze jednego potomka.
        Mozliwoscie jest duzo - wystarczy sie kolo nich zakrecic. A jak ktos nie jest na tyle obrotny zeby pozyskac jednego plemnika, czy jest sens zeby produkowal potomka?
        • gazeta_mi_placi Re: Chcę mieć dziecko 18.11.11, 23:03
          Choćby i z menelem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka