Dodaj do ulubionych

praca w domu

04.12.11, 18:50
hej dziewczyny mam prosbę i pytanko czy któraś was ma moze namiary lub pracuje w domu.Bo wlasnie nidługo mi sie kończy umowa a mam małe dziecko dwuletnia dziewczynke i myslałam ze bedzie łatwiej jej ale wszystko jej sie zawaliło na ta mała gówke strata taty i teraz mama poszła do pracy a ona musi zostac sama z dziadkiem i ciezko to akceptuje także jak by ktos miał namiary lub mozliwosci cos pewnego przesłac chałupnictwo w domu wspomne ze jestem krawcowa chociasz na rok zanim mala pujdzie do przedszkola.W neci jest duzo takich ofert ale ja sie boje ze to nic pewnego a ja bym chciala coś sprawdzonego juz dośc mam nieszczesc i klpootów mam gdzie inwestowac wiec w ciemno nic bym nie chciala.Jeżeli ktos by mógł pomóc to prośiła bym bardzo z góry dziekuje pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magdatysz Re: praca w domu 06.12.11, 20:33
      Annulek powiem to tak - jeżeli masz prace to się dobrze zastanów czy chesz ją rzucać i zaczynać coś w domu. Praca w domu przy mąłuym dziecku nie jest wcale taka fajna. NIe skupisz się ano na dziecku ani na pracy. A do tego zawsze jest coś do zrobienia w domu co powoduje na dłuzsza metę zawalanie terminów. Przerabiałam 2 lata pracy w domu choć moje dziecko miało już 6 lat i chodziło do zerówki. Od ponad roku mam biuro poza domem i jest 100 razy lepiej. Nie piszesz gdzie teraz pracujesz i jaka pracę wykonujesz ale moze o ile jest to możliwe spróbujesz dogadać się z pracodawcą zeby Ci skrócił godziny u siebie na miejscu w zamian za częśc roboty wykonywanej w domu. Wówczas się beziesz mogła przekonać czy taki ukłąd Ci odpowiada czy wyrabiasz z terminami i zadaniami.
      Jeżeli jesteś krawcową a wiadomo tych coraz mniej może po prostu pomyśl w perspektywie o własnej działalności. Możesz postarać się o bezzwrotną dotację z UP lub bezpośrednio z unii na rozwój działalności. W tym wypadku musiałabyś się zorientować gdzie można dostać zlecenia i czy miałabyś klientów idywidualnych. Przekalkulować to sobie. Pomyśl - może warto. Teraz jest dobry okres na takie przemyślenia bo jeśli się zdecydujesz to zawsze z początkiem roku łatwiej dostać dotację bo po prostu są na to pieniądze.
      Pozdrawiam
      M.
    • pjola19 Re: praca w domu 09.03.13, 20:15
      Jestem zatrudniona na etacie-w szkole. Gdyby było prawdą co piszą gazety nt zarobków nauczycieli nie musiałabym dorabiać. Jestem samotną matką więc na utrzymanie musiała mi do tej pory wystarczyć jedna pensja. Niedawno nawiązałam współpracę z firmą DXN zajmującą się produkcją i dystrybucją produktów z Ganodermą. Są to produkty bardzo zdrowe mające lecznice właściwości co zostało potwierdzone naukowo. Moja praca polega głownie na szukaniu współpracowników i dystrybutorów produktów z Ganodermą w Internecie. Jeśli choć trochę zainteresowałam kogoś tym tematem to zapraszam na moją stronę: www.mp.ganodermakawa.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka