Dodaj do ulubionych

zasypianie u 2-latki

30.04.18, 15:27
Witam,

Córeczka sama zasypiała w łóżeczku, w swoim pokoju, obłożona maskotkami przy czytaniu bajki. Niestety od czasu jak się przeziębiła zaczęła robić straszną histerię jak tylko odkładamy ją do łóżeczka. Nie pomaga czytanie bajek, śpiewanie itp. Mąż uważa, że powinniśmy ją zostawiać samą przy uchylonych drzwiach, bo dopóki z nią ktoś siedzi, to próbuje nas zaszantażować, żeby jeszcze nie iść spać. Ja się obawiam, że jak zostanie sama i będzie płakać to to się odbije na jej psychice, ale nie dajemy rady siedzieć z nią po 2 godziny. Jak już zaśnie to i tak w nocy się budzi i chce spać z nami. Jest już tak od 3 tygodni, mimo, że już jest zdrowa. Co powinniśmy zrobić.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: zasypianie u 2-latki 30.04.18, 17:32
      przeczekać, jak będzie miała 18 lat, nie będzie do was wędrować.
      I piszę to jako matka córek, które albo trzeba było usypiać, zwykle mąż zasypiał obok córki, albo które przychodziły do nas w nocy, jak to miałam z młodszą, druga w nocy, słychać tuptanie i córka u mnie.
    • aguar Re: zasypianie u 2-latki 01.05.18, 14:18
      Śpijcie wszyscy razem, córka będzie szczęśliwsza. Rzeczywiście w końcu z tego wyrośnie:)
    • klaramara33 Re: zasypianie u 2-latki 14.05.18, 13:23
      Ja swoją 2-latkę nadal usypiam przytulona do niej a po zaśnięciu idę do siebie, synek był usypiany do ukończenia 6 lat, natomiast teraz wystarczy poczytanie książia (zadanie taty) i buziak jemu. Zawsze w tym usypianiu widziałam więcej plusów, gdyż rozmawialiśmy na tematy,na które w ciągu dnia nie było czasu. Zwykle jestem wyrozumiałą osobą ale jak słyszę, że ktoś zostawia dziecko do wypłakania na noc, to czuję się oburzona. Czy to wielki problem dla Was usypiać dziecko?
    • hanusinamama Re: zasypianie u 2-latki 15.05.18, 23:35
      A naprawde nie mozecie spać razem znią? Albo kłasc ja u was w łozku...i mowic ze ptem przyjdziecie albo tak jak było u nas 2 lata. Kładlismy córke u niej obiecujac ze idac spac ja zabierzemy do siebie. I zabiralismy. Ona zasypiała bez problemów u siebie potem spała z nami. Trwało jakies 2 lata, sama z tego wyrosła. Widocznie potrzebowała spać z kims.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka