adeinwan Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:03 Oto państwo prawa. Wyrok ten daje zielone światło dla podobnych Janosików. A zapłacimy my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
ratel1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:42 @adeinwan: po przeczytaniu tego posta w pierwszym momencie pomyślałem - tylko niewiarygodny sku...el mógł napisać coś takiego.Ale po chwili namysłu dochodze do wniosku, że koleś adeinwan to jednak zwykły, internetowy troll. Niemniej jednak nawet trolle winny mieć chwile refleksji nad kondycją rodzaju ludzkiego. Bezdomności życzę, trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:49 Cóż... Żyjemy w czasach, gdy uczciwość nazywa się sku...wielstwem. A ja życzę rozumu, trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
wva1 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:05 Brawo dla sądu, i dla Pani Doktor za odwagę. Tylko gdzie tu jest państwo które ma obowiązek chronić zdrowie obywateli. Co to za kraj w którym rozczulamy sie nad chorym zwierzakiem a nie mamy instrumentów pozwalajacych opiekowac się co prawda jakze maluczkimi ale to przeciez ludzie. Jak czytam te posty nowobogackich prymitywów moralnych to ogarnia mnie obrzydzenie do ludzkiej rasy. Panie Tusk co Pan zrobił, aby słowo człowiek brzmiało dumnie nawet gdy jest on skrajnie ubogi. Gdzie Panskie obietnice o miejscach pracy dla tych co porzucili rodziny i wyjechali za pracą. Wrócicie do Londynu przed wyborami. Panie Tusk ludzie chca pracy a nie fanfaronady. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Skandal trzeciej RP. 19.11.09, 11:08 Ta kobieta powinna być odznaczna i doceniona,a nie oskarżana i stawiana przed sądem.Co dla tych biednych ludzi zrobił rząd,co zrobiła minister zdrowia,minister pracy i pomocy społecznej,samorządy.Utrzymywanie rudej Julki w rządzie kosztuje kilkadziesiąt tys.a ta pani nie zrobiła nic przez dwa lata.I kto za to płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Skandal trzeciej RP. 19.11.09, 12:29 Wielki szacunek dla pani doktor. Jednak faktem jest, ze zlamala prawo: klamstwo, kradziez, pozostaja takimi nawet jezeli czyni sie je dla czyjegos dobra. Pomagac trzeba tez z glowa. Kara pracy w fundacji w ktorej juz pracuje jest iscie salomonowy :))) Brawa dla sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
cajmex Re: Skandal trzeciej RP. 19.11.09, 12:31 brzezie76 napisał: > Ta kobieta powinna być odznaczna i doceniona,a nie oskarżana i stawiana > przed sądem.Co dla tych biednych ludzi zrobił rząd,co zrobiła minister > zdrowia,minister pracy i pomocy społecznej,samorządy.Utrzymywanie > rudej Julki w rządzie kosztuje kilkadziesiąt tys.a ta pani nie zrobiła > nic przez dwa lata.I kto za to płaci? gdyby tacy osobnicy jak ty rządzili, bez maczugi nie wybrałbym się nawet do wychodka. Dlaczego biedny, boś głupi, dlaczego głupi, bo biedny. Niech nie piją denaturatu to może nie będą musieli zażywać leków. Może tylko 1% ludzi bezdomnych nie zapracowało i to usilnie na swoje ubóstwo. Reszta to menele, alkoholicy i niestety złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Skandal trzeciej RP. 19.11.09, 12:42 > Ta kobieta powinna być odznaczna i doceniona,a nie oskarżana i stawiana > przed sądem.Co dla tych biednych ludzi zrobił rząd,co zrobiła minister > zdrowia,minister pracy i pomocy społecznej,samorządy. Robi się dla nich wiele, a biorąc pod uwagę postawę samych "potrzebujących" - aż zbyt wiele. Wiem, bo mam w rodzinie osobę pracującą w pomocy społecznej, więc jestem w sprawie rozeznany... Odpowiedz Link Zgłoś
potatos poj..balo was wszystkich?!!!!!!!!!!! 19.11.09, 11:09 skad wiesz jeden z drugim gdzie i w jakiej sytuacji sie znajdziesz??! dobrze siedziec przed kompem ,najedzonym ,napitym i bzdury wypisywac!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: poj..balo was wszystkich?!!!!!!!!!!! 19.11.09, 12:50 > skad wiesz jeden z drugim gdzie i w jakiej sytuacji sie > znajdziesz??! dobrze siedziec przed > kompem ,najedzonym ,napitym i bzdury wypisywac!!!!!!!!!! Ja ciężko pracuję, bym mógł najedzony siedzieć przed kompem. Bezdomni raczej nie pracują zbyt ciężko, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
cajmex Re: poj..balo was wszystkich?!!!!!!!!!!! 19.11.09, 12:57 potatos napisała: > skad wiesz jeden z drugim gdzie i w jakiej sytuacji sie > znajdziesz??! dobrze siedziec przed > kompem ,najedzonym ,napitym i bzdury wypisywac!!!!!!!!!! każdy normalny człowiek może być ubezpieczony, wystarczy że zgłosi chęć do pracy. Chyba to u ciebie coś tam z myśleniem nie bardzo. Każdy zarejestrowany, poszukujący pracy jest ubezpieczony i może korzystać z opieki lekarskiej, a również szpitalnej. Nie dotyczy to tylko notorycznych lumpów. Każdy również poszukujący pracy bezdomny ma prawo do zasiłku z pomocy społecznej. Wiem że to mało, ale i tak niektórzy przeznaczają to tylko na autowidol tudzież inne regionalne rozpuszczalniki na bazie spirytusu. Osobiście podstawił bym im cysternę i niech się zachlają na śmierć. Ale mogło by być tak jak w tym kawale o ruskich Janosikach którzy ukradli cysternę spirytusu. Na pytanie śledczego: Gdie spityt? Priedali. A gdie diengi? Priepili. I to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_ciemniakow Re: poj..balo was wszystkich?!!!!!!!!!!! 20.11.09, 11:11 Bzdury wacpan piszesz. Po pewnym czasie jednak traci sie prawo do opieki zdrowotnej i trzeba sobie samemu oplacac skladke. Wczesniej tez sie myliles, twierdzaz ze moze co najwyzej 1% bezdomnych nie jest winnych swego losu. otoz poszukaj sobie oszacowan jak duzy procent bezdomych to chorzy psychicznie, glownie schizofrenicy. Laduja na ulicy przez swoja chorobe, a w naszym pastwie ochrona zdroa psychicznego lezy na lopatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ldmochowski BRAWO.. 19.11.09, 11:09 BRAWO< BRAWO, BRAWO ten sąd!!! W takich chwilach (na moment) zaczynam wieżyć że jednak jest sprawiedliwość w tym kraju! A nie tylko "prawo i sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: BRAWO.. 19.11.09, 12:30 Hura! Teraz możemy już wszyscy kraść! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Humanizm sędziego jest naprawdę krzepiący. 19.11.09, 11:10 Tak, oczywiście że to komunizm ale też i człowieczeństwo którego wielu upasionym i nażartym majętnym brakuje. Wyrok utwierdza mnie w przekonaniu, że zapis o znikomej szkodliwości społecznej ma sens i w takich przypadkach powinien być stosowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Komunizm haha 19.11.09, 11:44 > Tak, oczywiście że to komunizm ale też i człowieczeństwo > którego wielu upasionym i nażartym majętnym brakuje. Humanizm i człowieczeństwo komunizmu mieliśmy okazję odczuć na własnej skórze przez co ten naród jest taki skundlony (chociażby przykład tej sprawy - nagradza się kradzież)... oby nigdy więcej tego humanizmu i człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Jasne, oby więcej umierało bo nie stać ich na 19.11.09, 11:47 leczenie. Grunt, żeby umierali w zgodzie z prawem. kosmosiki napisał: > > Tak, oczywiście że to komunizm ale też i człowieczeństwo > > którego wielu upasionym i nażartym majętnym brakuje. > > Humanizm i człowieczeństwo komunizmu mieliśmy okazję odczuć na własnej skórze > przez co ten naród jest taki skundlony (chociażby przykład tej sprawy - nagradz > a > się kradzież)... oby nigdy więcej tego humanizmu i człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Jasne, oby więcej umierało bo nie stać ich na 19.11.09, 12:22 Każdy powinien dbać o siebie. Jak ktoś nie potrafi, to lepiej będzie jeśli nie przekaże swoich genów potomstwu. Mało mamy menelstwa żerującego na naszych podatkach? Naprawdę musimy hodować takich darmozjadów? Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Jasne, oby więcej umierało bo nie stać ich na 19.11.09, 12:39 > leczenie. Grunt, żeby umierali w zgodzie z prawem. Bezdomność była ich wyborem. Zresztą nie byli widocznie tak chorzy, skoro wymieniali leki na gorzałkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Komunizm haha 19.11.09, 11:48 Nagradza się? W jaki sposób ta lekarka została niby nagrodzona?? Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Humanizm sędziego jest naprawdę krzepiący. 19.11.09, 12:02 > Tak, oczywiście że to komunizm ale też i człowieczeństwo którego wielu > upasionym i nażartym majętnym brakuje. Łatwo być komunista i humanista za cudze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
milka1st kiepska wyobraźnia 19.11.09, 11:12 większosci z was się wydaje że ten problem nigdy was nie dotknie i oby tak się stało. Pamiętajcie jednak, że życie bywa przewrotne i wystarczy chwila żeby podwinęła się noga, wystarczy choroba, strata pracy, problem ze spłaceniem kredytu potem naprawdę łatwo wpaść w spiralę kończącą się alkoholizmem i bezdomnością. Zgadzam się że spora część bezdomnych żyje tak z własnej woli i nie chcą dać sobie pomóc, ale nie znaczy to że są niewidzialni. Czasem wystarczy odrobina dobrej woli i nie pytanie " kto za to zapłaci " żeby zmienić życie człowieka. Wszystkim ktytykantom życzę dachu nad głową , na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mereck Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:12 złodziejstwo w białych rękawiczkach, łatwo "pomaga się" nie za swoje Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_gumis11 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:15 A ciekawe co mogli jej zrobić. tinyurl.com/informator Odpowiedz Link Zgłoś
fotodiagnoza Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:19 cieszę się, że pani praca na rzecz ludzi została zauważona. pozdrawiam fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2050119,2,1,dzieciaki-radosc-i-my004.html Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:20 Niestety muszę, się zgodzić, że taki wyrok sądu jest skandaliczny. nie wiem dlaczego odrazu lecą tu baty na lewaków. Moje poglądy dalekie są od prawicy, ale to nie ma nic wspólnego z tym, że ta pani rozdawała nie swoje pieniądze, ani nie pieniądze ludzi którzy wpłacili je na taki cel. Czy gdyby bankier wyprowadzał pieniądze z banku, albo księgowy z korporacji i przeznaczał je na pomoc ubogim, to też sąd uznałby, że te grube tysiące złotych które zostały konkretnej instytucji wykradzione nalezy odpuścić z powodu "znikomej szkodliwości społecznej"? Niestety to dowód na to, że populizm i emocje mogą przeważyć nad prawem i utumanić nawet iezwisły sąd. Mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka - nieszcześliwe złożnie nieodpowiednich sędziów i prawników. Co to za system prawny w którym kradzież 100 000 złotych, nawet na zbożny cel, to "znikoma szkodliwośc społeczna", a wypalenie w zaciszu domowym skręta to przestepstwo karane więzieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:35 jestem ciekawa co za sku...el donióśł do prokuratury.Takiemu to oczy wydłubać, język uciąć łączniue z dłońmi i na koniec wykastrować.To tylko mógł zrobić uwiądły-członek PIS-u-aru Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright na lawie oskarzonych byl "system". 19.11.09, 11:36 Ani komuna, ani katoland nie zrobily nic, aby ten system zmienic. stad dzialania ludzi, jak "Janosikowa". Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Powinna dostać order 19.11.09, 11:41 Lekarka nie złamała żadnego prawa - bo nieludzkie przepisy nie są prawem, tylko usankcjonowanym formalnie bezprawiem. Prawo złamał sejm i rząd tworząc system "opieki" medycznej, który pozostawia poza nawiasem osobo najbrdziej bezradne i najbardziej tej opieki potrzebujące. Ci z was, którzy pytają "a kto za to zapłaci" powinni się wstydzić, bo zatraciliście gdzieś zdolność empatii i podstawowe cechy człowieczeństwa. Może na własnej skurze kiedyś się przekonacie do czego prowadzi darwinizm społeczny i prawo dżungli. Polska to nie jest cywilizowany kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
canicattinese Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:41 Chahaha,jak dobrze zrozumiec ludzki akcent sprawy,he?.Gdzie ten swiat zmierza?.Jedna z niewielu osob okaujaca sie jeszcze czlowiekiem,zostaje potraktowana jak przestepca i nikt wiekszosc nie zostawia na niej suchej nitki. Odpowiedz Link Zgłoś
cajmex Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:57 canicattinese napisał: > Chahaha,jak dobrze zrozumiec ludzki akcent sprawy,he?.Gdzie ten swiat > zmierza?.Jedna z niewielu osob okaujaca sie jeszcze czlowiekiem,zostaje > potraktowana jak przestepca i nikt wiekszosc nie zostawia na niej suchej nitki. gdzie ty tu widzisz człowieczeństwo? Kradzież nazywasz może dobrym uczynkiem? Czy to czasami nie będzie wskazówka dla innych ograniczonych umysłowo , że jest na takie coś przyzwolenie w imię "sprawiedliwości sądowej"? A gdzie etyka? Ta pani nie widziała nic zdrożnego w okradaniu narodu w imię ratowania nędznej egzystencji kilku wyrzutków społecznych. To nie jest osoba którą można pobłażliwie potraktować, bo skończyła studia i chyba powinna jakiś poziom moralny reprezentować. Jeżeli jej się pogorszyło na stare lata, powinna mieć ograniczone prawa do wykonywania zawodu lekarza. Albo jedno albo drugie.. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart 100 000 PLN to "znikoma szkodliwość"? 19.11.09, 11:45 Ta pani te pieniądze wyłudziła. Zwyczajnie ukradła. Czy, kiedy będę potrzebował na leczenie, będę miał prawo się włamać do jubilera, albo zrobić przewał na fakturach na kilkaset tysięcy złotych? Wydawało mi się, że mamy żyć w państwie prawa. A więc nie wolno mi dochodzić chwalebnych celów bezprawnymi metodami (np. strzelać do polityków, podpalać biura partyjne, linczować przestępców itp.) W podobnej sprawie - męża, który kradł, by ratować żonę - sąd jasno skazał zrozpaczonego biedaka - bo takie musi być prawo. Sąd RP instytucję państwa prawa podeptał. Pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: 100 000 PLN to "znikoma szkodliwość"? 19.11.09, 11:49 tobie raczej nie przydadzą się pieniądze na leczenie - głupota uleczalna nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Może konkrety zamiast inwektyw, misiu? 19.11.09, 11:54 Nie rozumiesz, co to jest państwo prawa? Uważasz, że każdy ma np. prawo ukraść komuś (np. współobywatelom) milion i pobawić się w filantropa? Wypisywane na lewo leki, przyjmowani na lewo do szpitala pacjenci, wykonywane na lewo badania... - dzięki takim wspaniałym praktykom wielu uczciwych ludzi faktycznie chorych NIE dostanie leków, NIE otrzyma pomocy szpitalnej ani NIE będzie przebadanych. Pieniądze nie spadają z nieba. Jeśli dostaje je pacjent A, to nie dostanie ich pacjent B. To jest proste. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Może konkrety zamiast inwektyw, misiu? 19.11.09, 11:59 Posłuchaj, myszko. Jeżeli udowodnisz mi, że potrafisz posługiwać się językiem nie gwałcąc powszechnie przyjętych znaczeń słów (np. nie nazywając tej sytuacji kradzieżą, bo nie ma to słowo w tym wypadku zastosowania) to zaszczycę cię dyskusją merytoryczną. Póki co, będą leciały kpiny. Na polemikę trzeba zasłużyć. Z pustą głupią pisaniną się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Może konkrety zamiast inwektyw, misiu? 19.11.09, 12:07 kradzież to przywłaszczenie sobie cudzych pieniędzy . to na co skradzione srodki zostały wydane jest nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Może konkrety zamiast inwektyw, misiu? 19.11.09, 12:41 Oniosłać sukces: przyznaję się, że przekonałaś mnie! Masz rację: w twoim przypadku mamy jednak do czynienia z głupotą, a nie niewiedzą. Nie da się więc nic z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart O.K., jesteś zwykłym trollem. 19.11.09, 12:58 Jedyne na co cię stać to inwektywy. Prosiłbym administrację o pouczenie i moderowanie tego osobnika. Reszcie przypominam: Nie Karmić Trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: 100 000 PLN to "znikoma szkodliwość"? 19.11.09, 11:50 Zrozum, że tutaj te "wyłudzone" pieniądze posżły na to, na co były przeznaczone, czyli na leczenie ludzi. Ona ich nie wzięła dla siebie. Gdybyś zrobił przewał na fakturach to byłaby to lekko inna sytuacja, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: 100 000 PLN to "znikoma szkodliwość"? 19.11.09, 11:59 te pieniadze były przeznaczone na leczenie płatników składek a nie na fałszowanie dokumentacji medycznej i wypisywanie drogich leków ,,wybranym" i tak żerującym na systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Dlaczego macie problemy z myśleniem? 19.11.09, 12:12 > Zrozum, że tutaj te "wyłudzone" pieniądze posżły na to, na co były przeznaczone Kolego. Gdyby te pieniądze były na to przeznaczone, to nie byłoby żadnego wyłudzenia i sprawy sadowej. Ale nie były. Pieniądze były przeznaczone dla INWALIDÓW WOJENNYCH, którym państwo refunduje AFAIR 100% ceny leku. Państwo życzy sobie refundować tylko INWALIDOM. Jeśli Ty albo ja skorzystamy z takiej recepty dla własnych celów, to wyłudzimy środki przeznaczone na coś zupełnie innego. Podobnie jest teraz - państwo NIE CHCE płacić 100% za leki tych osób (gdyby chciało, to by płaciło). Przekazywanie tych recept osobom nieuprawnionym to wyciąganie publicznych pieniędzy (moich, Twoich, nas wszystkich) - których ostatecznie zabraknie na co innego. I szczerze, kiedy przychodzi do rozdziału środków ja się nie wzruszam. BO MAM WYOBRAŹNIĘ I WIEM, ŻE DLA KOGOŚ TYCH ŚRODKÓW NIE STARCZY. Żadnego państwa nie stać na leczenie wszystkiego i wszystkich. Może to być człowiek starszy z chorobą wieńcową, może to być 20-latka z białaczką, może to być niemowlę. Dla kogoś nie starczy. I wolałbym, by dobór leczonych odbywał się racjonalnie, a nie na zasadzie "który lekarz więcej przepchnie". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekzwawy Re: 100 000 PLN to "znikoma szkodliwość"? 19.11.09, 12:01 życzę ci, żebyś stracił dach nad głową, zachorował, a gdy nie będzie cie stać na leki lekarz zapytał cię: "a kto za to zapłaci?" Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Widzę, że jesteś "prawdziwym Polakiem". 19.11.09, 12:13 Gratuluję poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 W stosunku do tego, co marnuja takie pisiory 19.11.09, 14:49 TO TO JEST DROBNA SPRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
cajmex Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:46 Takich Judymów powinno się trzymać za podwójną kratą. Ta osoba nie rozumie nic z tego co robi. Nie wie że nie można rozporządzać cudzą własnością nawet gdy jej się wydaje że robi słusznie. Własna fundacja, che, che. Jak własna niech własne pieniążki wykłada, a nie okrada naród. Niska szkodliwość, jasne. Gdybym ja ukradł batona w hipermarkecie bo jestem głodny poszedłbym siedzieć, albo dowalili taką grzywnę, że już bym się nie podniósł. Ale sądowi się nie dziwię, 2 -3 zł jest dla takiego wrażliwego (tu następuje epitet określający matkę), zbyt irytujące i nawet nie przemyśli sprawy. Co innego od stu tysięcy w górę... Takie rzeczy jasne, złodziej zawsze będzie złodziejem, nawet jak przyświecać mu będą szczytne cele. W końcu większość złodziei chce tylko polepszenia własnego bytu. Czy to nie szczytny cel? Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 11:52 za kratą należałoby umieścić prędzej ciebie; za kratą szpitalu psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 11:48 przecież to jawne złodziejstwo.okradanie tych którzy przymusowo płacą składki. okradanie państwa, podatnika , kazdego z nas.dodatkowo to niesmaczne dorabiane wzruszających historyjek o pomocy potrzebującym i fałszowanie dokumentacji. to nie jest znikoma szkodliwośc społeczna bo to uerza w cały system. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 11:53 to zgłoś do prokuratora, albo do ETS, bęcwale. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 11:57 jak widzisz ktoś to już zgłosił ale sąd dał d...po całej lini. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:04 dobrze wiem, że ktoś zgłosił i wiem co zrobił sąd; i wiem, że sąd miał rację robiąc to, co zrobił. Nie podoba się? Apeluj od wyroku! Założę się, że prokurator nawet nie odwoła się od tego wyroku. Swoją drogą szkoda. Może jakiś dureń neoliberalny z sądu 2 instancji wyrok by obalił i zostałąby w końcu w polsce prawomocnie skazana. Nie zdziwiłoby mnie to. To pasowałoby do tego chorego kraju idiotów. A wtedy wyrok podobny do dzisiejszego zapadłby, ale w strassbourgu i byłby wstyd dla kraju POpaprańców na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 11:57 Brak argumentów, więc czas na ataki personalne? Muszę się obowiązkowo ubezpieczać, a potem ktoś te pieniądze rozdaje według własnego "widzimisię". To co to jest jak nie złodziejstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 11:59 Ale przecież i tak urzędnicy NFZ rozdają twoje pieniądze według własnego widzimisię... W czym problem? Urzędnik wie lepiej niż lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:25 Ja po prostu nie chcę, żeby ktokolwiek mógł w ten sposób postępować z moimi pieniędzmi. Jeśli ktoś to robi w majestacie prawa (urzędnik), to nic na to nie poradzę i muszę przeboleć. Ale jak ktoś to robi i jeszcze łamie prawo, to powinien być ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:06 już odpowiedziałem na ten zarzut; no comment Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:28 psychiatranarodowy napisała: > już odpowiedziałem na ten zarzut; no comment Czy mogę prosić o przytoczenie odpowiedzi. Niestety nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:32 przeczytaj wszystkie moje posty, może coś zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
cajmex Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 13:25 osoba podpisująca się:psychiatra narodowy, powinna nadać sobie pseudonim psychol narodowy. Ciężki nieuleczalny przypadek związany z utratą kontaktu z rzeczywistością. Niestety to ostatnie zdanie świadczy już o tym że płat czołowy delikwenta uległ degeneracji tak znacznej że już nie panuje nad bełkotem wypowiedzi. Zastanów się jakiego poświęcenia żądasz? Musiałbyś chyba natrafić na równie obłąkanego, żeby chciał twoje wypociny przestudiować ponownie. Ale to nie forum w Tworkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_ciemniakow Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 20.11.09, 11:16 Czlowieku, ty takie teksty puszczasz, ze ciezko Ci przypisac uczucia wyzsze. Nie trafiles w epoke, powiniennes sie udzielac 70 lat temu u naszych zachodnich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 19:13 psychiatranarodowy napisała: > przeczytaj wszystkie moje posty, może coś zrozumiesz Jak czyta się twoje posty, to najbardziej rzuca się w oczy to, że specjalizujesz się w argumentach (uwaga! trudne słowo) ad personam. Jak widać ja też tak potrafię. Możemy kontynuować w ten deseń jeśli sobie życzysz. Wolałbym jednak otrzymać konkretną odpowiedź na pytanie, które postawiłem. Jeśli nie jesteś w stanie odpowiedzieć - zrozumiem to. Nie próbuj jednak traktować mnie protekcjonalnie, bo jeśli ktoś czegoś tutaj nie rozumie, to nie jestem to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:00 > przecież to jawne złodziejstwo.okradanie tych którzy przymusowo jak widzę takie wpisy, to krew mnie zalewa. A raczej wkurzenie, żeby nie przeklinać! Tak kasa nie została wyłudzona, tylko oddana potrzebującym. Wyłudzona kasa to jest na pałace ZUS, NFZ i inne przydawki do korytka z kasą Polaków. Oby jak najwięcej takich ludzi jak ta pani. Nawet sobie ziemniaków nie kupiła za tą "wyłudzoną kasę" nie mówiąc o nowym aucie. Oby takich ludzi było więcej!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:10 od ,,dawania potrzebującym" są inne organy które na to mają środki. a tutaj jest jedynie samowolka i samozwańcza dobroczynność za cudzą kasę. i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:22 > od ,,dawania potrzebującym" są inne organy które na to mają środki. tylko żeby się przebić przez te "organy" to człowiek szybciej umrze :) A tak, pani doktor, odpowiedzialna za zdrowie, i przy okazji znająca się na jego leczeniu, idealnie zastąpiła te wszystkie "organa". Co zostało udowodnione. :) Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:26 zastąpiła? jedynie bawiła się za pieniądze podatnika w medycynę dla ,,wybranych". Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:34 no to naprawdę była elita wybranych - jak było im tak świetnie to może ty dołączysz do tych "wybranych" na ochotnika i zakosztujesz tych przywilejów, które im doktor zapewniła Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:40 a nie ,,wybrani" ? pani doktor zdecydowała ze tylko ,,im " się z niewiadomych przyczyn ,należy". nie wzieła pod uwagę np. chorych dzieci tylko meneli. to też świadczy o toku myslenia i skali wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:49 kobieto (czy mężczyzno, wszystko jedno - jakkolwiek się czujesz): naprawdę jesteś taka głupia (bo jeśli tak, to chciałbym cię zbadać, nie ma wielu tak jaskrawych przypadków w naturze) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:42 > dla ,,wybranych" wiesz co.... szkoda gadać z tobą :( Jesteś tą panienką, która dba właśnie o tych "wybranych" z urzędu dba?!? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:19 > Tak kasa nie została wyłudzona, tylko oddana potrzebującym. Czy ja też mogę uznać się za potrzebującego i wziąć sobie np. milion? Dobrze wykorzystam! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 12:55 > Dobrze wykorzystam! a niby jak? Będziesz badać ludzi, nie biorąc z tej puli nic?! Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 13:41 > jak widzę takie wpisy, to krew mnie zalewa. A raczej wkurzenie, żeby nie > przeklinać! Tak kasa nie została wyłudzona, tylko oddana potrzebującym. My tej kasy nie płacimy dla "potrzebujących", ale w ramach ubezpieczenia zdrowotnego, które zapewni nam leczenie, jeśli się rozchorujemy. Rozumiesz, co to znaczy ubezpieczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 13:50 i co, zabrakło ci kasy na twoje leczenie? Kobieta dobrze zrobiła, pokazała że można zrobić coś, nie biorąc nic dla siebie, rozumiesz, co to uczciwość?!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart O.O 19.11.09, 16:16 > i co, zabrakło ci kasy na twoje leczenie? Kobieta dobrze zrobiła, pokazała że > można zrobić coś, nie biorąc nic dla siebie, rozumiesz, co to > uczciwość?!!!!!!!!! Uczciwość? Ty śmiesz pisać o uczciwości?! Lekarka okradła pozostałych chorych i dała wybranym przez siebie pacjentom leki. Czy ja też mogę "zrobić dobrze dla innych" i rozdać Twój majątek innym? Dla siebie nic nie wezmę, spokojna głowa. Też będziesz mi klaskał? A może popierasz tylko rozkradanie państwowego, czyli "niczyjego" - ale swojego już nie? Idź człowieku z tego forum i nie pisz więcej głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
trollzkrainyoz Re: O.O 19.11.09, 16:30 Czyli co proponujesz,wiezienie czy oboz pracy?Widzisz wogole jakies okolicznosci lagodzace? ilu ludziom w swoim zyciu pomogles zeby miec moralne prawo odądzac kogoc takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: O.O 19.11.09, 16:36 > Czy ja też mogę "zrobić dobrze dla innych" i rozdać Twój > majątek innym? tak, tylko że pod jednym warunkiem, że będziesz mógł nim rozporządzać ;) Niestety nie upoważniłem cię do tego :) > A może popierasz tylko rozkradanie państwowego, czyli > "niczyjego" - ale swojego już nie?Dla nikogo nie zabrakło ani lekarstw, ani opieki, no chyba że umiesz to udowodnić ;) > Idź człowieku z tego forum i nie pisz więcej głupot. no tak :)))))) Dobrze, że uważam cię za marną jednostkę, więc cię nie posłucham, mam prawo prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Ooo, zaczynasz coś łapać. 19.11.09, 17:22 > > Czy ja też mogę "zrobić dobrze dla innych" i rozdać Twój > > majątek innym? > > tak, tylko że pod jednym warunkiem, że będziesz mógł nim rozporządzać ;) > Niestety nie upoważniłem cię do tego :) A teraz pytanie za sto punktów. Czy ktoś upoważnił panią doktor do takiego rozdawnictwa? (pytanie pomocnicze: o jakiej winie orzekł sąd? :>) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ooo, zaczynasz coś łapać. 19.11.09, 17:39 > A teraz pytanie za sto punktów. chory system?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 17:31 Kobieta dobrze zrobiła, pokazała że > można zrobić coś, nie biorąc nic dla siebie, rozumiesz, co to > uczciwość?!!!!!!!!! Ciekawa koncepcja uczciwości. Ja wolałbym jednak pozostać przy tej tradycyjnej. Inaczej będziemy mieli masy uczciwców, którzy dla nakarmienia swych rodzin będą jumać żarcie z Żabki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 17:56 I od nowa?! Ona nie wzięła dla siebie!!!!!! Pojmiecie to! No dobra, moxe inaczej! Jeśli lekarz w normalnej procedurze, wydaje tą samą sumę, i pomaga mniejszej ilości ludzi, to jest fajnie?! itp! :) Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 18:02 > I od nowa?! Ona nie wzięła dla siebie!!!!!! Pojmiecie to! No dobra, moxe > inaczej! OK, to jeśli to ja okradnę Żabkę, by dać biednym ludziom, to wtedy będzie OK? :) > Jeśli lekarz w normalnej procedurze, wydaje tą samą sumę, i pomaga > mniejszej ilości ludzi, to jest fajnie?! itp! :) Lekarzy jest mało, dlatego nie mogą leczyć wszystkich. Dlatego w pierwszej kolejności powinni pomagać ubezpieczonym, bo to oni mają moralne prawo do pomocy, co potwierdza druk ZUS RMUA. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona-dlaczego? 19.11.09, 19:32 > OK, to jeśli to ja okradnę Żabkę, by dać biednym ludziom, to wtedy > będzie OK? Dlaczego Wam to tak trudno pojąć, ona nie weszła do sklepu, nie ukradła pieniędzy, ani leków. Fakt że fałszowała recepty, ale czy ktoś przez to ucierpiał? Nie! naprawdę wolicie patrzeć, jak lekarza robi wszystko, aby tylko zarobić dla siebie? Ilu osobom pomogła, bez jakiegokolwiek zysku dla siebie. Ilu spotkaliście takich lekarzy!? Wiem, każdy zarabia na siebie, ale te pieniądze, i tak zostałyby wydane (najpewniej w głupi sposób), bo mimo że Polacy płacą połowę pensji, to wciąż nie ma tych pieniędzy i na wszystko brakuje! Jak sądzicie, gdzie te pieniądze znikają! Na pewno nie przez taką panią! Co do tego jestem pewien! Nie przez taką panią doktor!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Tej sprawy nie da się rozstrzygnąć 19.11.09, 11:56 W sytuacji, gdy na szali postawimy ludzkie życie i pieniądze to zawsze dojdziemy do absurdu. Bo każdy uczciwy człowiek, mający odrobinę empatii i wychowany w chrześcijańskich wartościach dojdzie do wniosku, że życia nie można uzależniać od pieniędzy a poświecenie dla innych trzeba nagradzać. Niestety Polacy są chrześcijanami tylko na papierze i wtedy, gdy trzeba rzucać kamieniami w inaczej myślących. W pozostałych sytuacjach wolą się zamknąć na swoich strzeżonych osiedlach i udawać, że płacenie podatków do niczego ich już nie zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek_alpejski Okropne komentarze...! 19.11.09, 12:03 Ta pani to bohaterka - ryzykowala, lamiac prawo. Dla mnie to cudowny przyklad, model czlowieka i kompletnie nie rozumiem tych wszystkich pelnych oburzenia komentarzy. Dla tych ludzi pieniadze sa na pierwszym miejscu - ludzie na drugim. Poki u nich wszystko gra, niech inni zdychaja w kanalach. Jak im sie cos nie powiedzie, beda sie modlic o taka osobe. Plytka wyobraznia. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Okropne komentarze...! 19.11.09, 12:13 Przyczyn tych skandalicznych komentarzy pełnych obłudy moralnej i potępienia dla kobiety, którą powinniście pokazywać za wzór swoim dzieciom jest niestety wiele: 1. 20 lat neoliberalnego prania mózgów daje efekty; 2. typowy polski egoizm i zawiść - sami jesteście dziadami, a wywyższacie się wyszukując innych, którym jest jeszcze gorzej ("meneli", bezdomnych itp); 3. konsekwentna polityka rządu buduącego nieludzkie relacje społeczne oparte na sile pieniądza i utrwalaniu przywilejów oligarchicznych; 4. brak znajomości realiów życia w cywilizowanych krajach i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Okropne komentarze...! 19.11.09, 15:07 I jeszcze dodałbym polski specyficzny zaściankowy katolicyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Okropne komentarze...! 19.11.09, 13:51 To nie jest tak, że z jednej strony mamy człowieka, a z drugiej pieniądze. Otóż po obu stronach są ludzie. Aby pomóc jednym, okradasz drugich. A potem dziwisz się, czemu młodych nie stać na zakładanie rodzin. Ano właśnie dlatego, że muszą utrzymywać 50% osób w wieku produkcyjnym, które są bez pracy. W tym także leczenie owych kloszardów. Druga sprawa - kasa w systemie nie jest nieskończona. Państwo stać na zakup okreslonej liczby leków i przeznaczenie ich dla bezdomnego oznacza odebranie ludziom uczciwie opłacającym składki, którym leczenie należy się w pierwszej kolejności! Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:11 Akurat z tego wyroku Sądu jestem dumny, z innych, jak np. ukaranie Ziobry za to, że obnażył w Polsce korupcję i łapownictwo, zdecydowanie NIE !!! Bo Ziobro jest biedniejszy od doktora G ? Bo Ziobro ma czyste ręce i nigdy nikomu nie dał i nie da łapówki ? Sądy to też ludzie. Często ich przedstawiciele pochodzą z prostych i biednych rodzin. Znam takich. Ale wśród tych ludzi są ludzie i ludziska. Ci, którzy ukarali Ziobrę za PRAWDĘ - to..... szkoda słów! Brzydzę się podłymi "ludźmi ". Odpowiedz Link Zgłoś
jaro65 Rozumiem, że ta pani bezpłatnie leczyła bezdomnych 19.11.09, 12:11 Poświęcała swój czas i pracę dla bezdomnych. Chwała jej za to. Ale nie do zaakceptowania jest dla mnie fakt, iż przez wystawianie fikcyjnych recept na własną rękę dysponowała pieniędzmi należącymi do NFZ-tu. Nie ma tu znaczenia to, że NFs kupuje droższe limuzyny, klimatyzacje, itd. TA PANI ZADYSPONOWAŁA NIE SWOIMI PIENIĘDZMI. Ludzie, którym wystawiała SFAŁSZOWANE recepty, nie mieli prawa do otrzymywynia bezpłatnie leków. Tak stanowi prawo. I należy je przestrzegać (bez względu na to, że ktoś kradnie, że NFZ kupuje drogie limuzyny, itd.). Jeśli ktokolwiek - czy ta pani, czy ktokolwiek inny, uważa, że bezdomni ci powinni jednak dostawać za darmo lekarstwa, niech zrobi jedną z poniższych rzeczy: a) niech sam(a) za nie zapłaci, b) założy fundację, która będzie płacić za takie rzeczy, c) podejmie działania mające na celu zmianę istniejącego prawa. W NFZ ciągle brakuje pieniędzy, nie jest dla mnie do zaakceptowania fakt, że ta pani zadecydowała o wydaniu ich na tych, którzy nie płacą podatków. Albo - innymi słowy - ktoś, kto płaci podatki, nie otrzyma świadczenia dlatego, że bezdomni dostali lekarstwa za pieniądze wyłudzone NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Brawo. 19.11.09, 12:18 Niestety, na tym forum masz bez liku "filantropów" za cudze pieniądze. Najczęściej są to ludzie "o bardzo małym rozumku", którzy nie potrafią pojąć faktu, że leki nie rosną na drzewach i ktoś musi za nie zapłacić. A przecież sprawa jest prosta - jeśli leki za darmochę dostaje osoba, która je wyłudza, to inny, uprawniony chory nie otrzyma leczenia. I prawdę rzekłszy, raczej wolę by leczenie dostały osoby uczciwie płacące składki, niż bezdomni pijacy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Brawo. 19.11.09, 12:25 z takimi menelami jak ty nie warto dyskutowac, więc tylko tyle ci powiem: mam nadzieję, że ktoś kiedyś odmówi leczenia twojej matce, córce lub tobie, bo nie ma na to kasy, a leki nie rosną na drzewach. wracaj do jaskini, dzikusie. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Brawo. 19.11.09, 12:28 no,kasy może nie być bo została wydana przez ,,zaradna" panią doktor na jej pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Bez chamstwa prosze 19.11.09, 12:37 nie bądż bezczelna i nie rób podłych brudnych insynuacji o "zaradności" kobiecie, która mieszka na 38 m2 w mrówkowcu z czasów PRL-u. Gdyby więcej było takich jak ona to nie bylibyśmy dziś tak szmacianym państwem i szmacianym społeczeństwem Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Bez chamstwa prosze 19.11.09, 12:41 bezczelnoscią jest bronienie własnych pieniędzy? a skoro czujesz się ,,szmaciany" to już wiem dlaczego nie rozumiesz logiczncyh arhumentów. i tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Bez chamstwa prosze 19.11.09, 12:51 "arhumenta" twoje są tak logiczne jak ty: inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Bez chamstwa prosze 19.11.09, 12:57 uuu...widać samozwańczemu psychiatrze merytorycznych argumentów zabrakło. jeśli literówki przesądzają o sensie tej dyskusji to uważam ją za zakończoną. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Bez chamstwa prosze 19.11.09, 13:13 nie było żadnej dyskusji - ty nic nie rozumiesz, nie spełniasz podstawowego kryterium, przy którym dyskusja staje się mozliwa Odpowiedz Link Zgłoś
barti_1 Re: Brawo. 19.11.09, 13:40 Płacę składki od lat 15. Ani jeden raz nie skorzystałem ze świadczenia. Leczę się prywatnie wraz z moją żoną i dzieckiem. Ludzi takich jak ja jest w tym kraju bardzo dużo. Z radością usłyszałem o tym że moje składki, oraz innych ludzi takich jak ja zostały właśnie tak spożytkowane przez panią doktor, która nie pojechała za to na Seszele, nie organizowała "szkoleń" dla swoich kolegów tylko pomogła ludziom w ciężkiej sytuacji życiowej. Bardzo wiele osób pisze tutaj o pijących denaturat bezdomnych. Skąd czerpiecie wiedzę na ich temat? Dlaczego każdy bezdomny lub biedny to od razu "menel lub alkoholik". Pani doktor wydała 100 000 PLN na ludzi potrzebujących. A na przykład ZUS zorganizował sobie imprezę za 5 000 000 PLN dla swoich pracowników, gdzie niektórzy dowożeni byli helikopterami. Panią doktor oskarżono a ZUS u nie. Jeśli kasy zabraknie to nie przez "zaradną" panią doktor tylko przez niegospodarność instytucji państwowej, która defrauduje nasze pieniądze codziennie i w niewiarygodnych ilościach. W porównaniu z nimi czyn pani doktor naprawdę ma znikomą szkodliwość społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Brawo. 19.11.09, 13:47 wyobraż sobie ze i ja płacę składki od lat i ani ja ani moja rodzina nie korzystamy z państwowej słuzby zdrowia bo nie mamy na to czasu i nie odpowiada nam standard. ale nie zmienia to faktu ze składki zostały spożytkowane bez wiedzy ubezpieczonych na cel niezgodny z przeznaczeniem . innymi słowy- ktoś chciał załatwić swoje sprawy za pomocą moich ( i innych podatników)pieniędzy a na to nie ma przyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo. 19.11.09, 14:20 > nie korzystamy z państwowej słuzby zdrowia bo nie mamy na to czasu a macie czas chorować? I leczyć się prywatnie? Coś ściemniasz koleżanko, albo obawiasz się=, że będzie więcej takich lekarzy teraz (po tym wyroku) a tobie zaostanie mniej kasy do zaiwanienia! Bez obrazy, ale twoje bronienie tych 100 tys. jest jakieś chore! Lekarza wyda taką samą receptę za kopertę i wtedy jest ok, bo wydał to lekarz zgodnie z przepisami, pitolisz jak potłuczona urzędniczka, broniąca swojej decyzji i stołka! Zypełnie jak pani z Eurobanku :)) broniąca dzikusa i chama dzwoniącego do człowieka, który spóźnia się kilka dni z wpłatą :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Brawo. 19.11.09, 15:18 no widzę ze ty masz czas na wysiadywanie godzinami w poczekalni pełnej emerytów gdzie nawet nikt nie przeprosi za opóżnienie- ja na to czasu nie mam. a twoja niechęc do urzędników jest czymś spowodowana czy tak poprostu? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo. 19.11.09, 15:28 > no widzę ze ty masz czas na wysiadywanie godzinami w poczekalni a kto powiedział, że ja mam na to czas, ale nie podaję tego jako argumentu, na to że źle zrobiła ;) > spowodowana czy tak poprostu? a co, zasłużyli na medal? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
barti_1 Re: Brawo. 19.11.09, 14:21 Tylko że ja napisałem o ludziach, którym to nie przeszkadza. Pani doktor wydała około 100 000 Jeśli odprowadzam składki za siebie i za żonę od 15 lat to znaczy że już pokryłem jej "zobowiązania".Przyzwolenie jest, bo to MOJE składki. Pani doktor nie załatwiła swoich spraw. > nie korzystamy z państwowej słuzby zdrowia bo nie mamy na to czasu i > nie odpowiada nam standard. Ale odprowadzasz, bo musisz więc jesteś okradana( czy też przymuszana do płacenia za ochronę z której nie korzystasz, jak mafii). Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Brawo. 19.11.09, 15:21 ona niała zobowiązania jedynie wobec pracodwacy ktorego srodki wykorzystsła niezgodnie z prawem. a te wyrzucone pieniądze mogły posłuzyć np.do ratowania życia dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo. 19.11.09, 15:50 sprecyzuj słowo wyrzucone - bo nikt za to nie kupił sobie auta????? Prywatnego auta :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Rozumiem, że ta pani bezpłatnie leczyła bezdo 19.11.09, 12:21 jaro65 napisał: > a) niech sam(a) za nie zapłaci, > b) założy fundację, która będzie płacić za takie rzeczy, > c) podejmie działania mające na celu zmianę istniejącego prawa. Twój przydługi wywód jest niestety bezsensowny. Podejmijmy twoje 3 wnioski: ta pani nie jest działaczem politycznym, nie ma obowiązku walczyć o zmianę reguacji prawnych, nie ma obowiązku być filnatropem i samej płacić za leczenie. Zrobiła wystarczająco duzo pomagając ludziom i sygnalizując skandaliczny problem lekceważenia przez panstwo swoich obowiązków wobec obywateli. ta pani jest lekarzem, stała wobec dylematu moralnego: albo słuchać głosu sumienia i wypełniać prawidłowo obowiązki lekarza-zawodu zaufania publicznego, albo być przykładnym rzędnikiem i nie pomóc ludziom, bo bezduszne i szkodliwe społecznie przepisy na to nie pozwalają. Podjęła poprawną i jedynie słuszną decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat i dobrze :) 19.11.09, 12:15 oby więcej takich ludzi. NFZ robi sobie oszczędności kosztem ludzkiego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikiindyk Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:28 carwa ludzie, czy was juz calkiem popierdzielio! popatrzcie sie na siebie i na swoich politykow ile oni waszych pieniedzy nakradli i to nie na calkiem filantropijne cele.... szkoda, ze wiekszosc z was chodzi do kosciola i nazywa sie chrzescijaninami... jezeli niebo ma byc uslane z takimi ludzimi to chyba wiecej sprawiedliwosci jest na dole... :) zapytajcie sie ile kosztowala rozprawa sadowa i wszystkie wydatki przed nia.... to tez wasze pieniadze i jakos nikt sie nie zapytal po co je ktos zmarnowal.... troche wiecej czlowieczenstwa i usmiechu na co dzien i dzien bedzie duzo bardziej przyjemniejszy... dobrze wiedziec, ze w stzrym kraju sa jeszcze ludzie dla ktorych punkt widzenia nie konczy sie na wlasnym nosie... jest szansa.. :) Odpowiedz Link Zgłoś