Dodaj do ulubionych

Rozrywana Kluzik

06.06.11, 10:00
Zakończy się to wielką improwizacją i jakoś to będzie

W Polsce budują autostrady których nikt w rozwiniętym świecie nie nazwałby autostradami. Kabaret Neo-nówka słusznie postulował w swoim skeczu by na granicach postawić znaki informujące o zwężeniu dróg by się europejczycy nie zdziwili jak wjadą do naszej ojczyzny
Obserwuj wątek
    • alikpalik Panie Redaktorze 06.06.11, 12:32
      " Trzymam kciuki za Pawła, który jest moim kolegą ze studiów. Chociaż mamy zupełnie inne poglądy, zawsze cieszyło mnie, że wśród polskiej prawicy może zrobić karierę ktoś, kto prowadzi spór za pomocą argumentów, a nie agresji i wrzasku."

Zwłaszcza argumentów kłamliwych.

• erte2 Rozrywana Kluzik 06.06.11, 14:18
      Tzw. zamówienia publiczne w Polsce to jest jedna wielka paranoja. Ostatnia rzeczą którą chciałbym robić - to odpowiadać za budowę autostrad, wałów przeciwpowodziowych czy choćby publicznego kibla na ulicy - bo allbo wlezie CBA bo nie wybrałem najtańszego wykonawcy (znaczy wziął w łapę), albo prokurator bo wykonawca spieprzył robotę lub się nie wywiązał na czas.
    • wirus-7 Rozrywana Kluzik 06.06.11, 15:25
      Panie Leszczyński. Nie wiem czy słuchał Pan wywiadu radiowego z z-cą dyrektora
      Dyrekcji Budowy Dróg i Autostrad /polskiego/ ? Mówił ciekawe rzeczy na temat
      chińskich wykonawców. Jeszcze ciekawiej skomentował to prowadzący wywiad w 1 PR.
      Powiedział m.innymi , że to nasza dyrekcja zalega z wypłatą Chińczykom kilkaset
      milionów zł. W związku z tym na zasadzie "domina" chiński wykonawca nie płaci
      polskim podwykonawcom. W takiej sytuacji kontrakt przewidywał ,że zaległości dyrekcji
      powinien pokryć Skarb Państwa RP. Niestety Skarb Państwa nie płaci i stąd to
      opóźnienie robót i groźba nie dotrzymania terminu ukończenia budowy A 2. Niech Pan
      sprawdzi czy to prawda. Jeżeli tak, to wielka kompromitacja RP.
      • ubiquitousghost88 Żeby oszukać 1 Chińczyka trzeba 2 Żydów! 06.06.11, 17:44
        wirus-7 napisał:

> Panie Leszczyński. Nie wiem czy słuchał Pan wywiadu radiowego z z-cą
        > dyrektora
        > Dyrekcji Budowy Dróg i Autostrad /polskiego/ ? Mówił ciekawe rzeczy na
        > temat
        > chińskich wykonawców. Jeszcze ciekawiej skomentował to prowadzący wywiad
        > w 1 PR.
        > Powiedział m.innymi , że to nasza dyrekcja zalega z wypłatą Chińczykom
        > kilkaset
        > milionów zł. W związku z tym na zasadzie "domina" chiński wykonawca n
        > ie płaci
        > polskim podwykonawcom. W takiej sytuacji kontrakt przewidywał ,że zaległ
        > ości dyrekcji
        > powinien pokryć Skarb Państwa RP. Niestety Skarb Państwa nie płaci i
        > stąd to
        > opóźnienie robót i groźba nie dotrzymania terminu ukończenia budowy A
        > 2. Niech Pan
        > sprawdzi czy to prawda. Jeżeli tak, to wielka kompromitacja RP.
    • ubiquitousghost88 Cóż, kiedy nasz premier oko zawiesił nie na.... 06.06.11, 17:42
      ...kontrakcie niedopiętym na ostatni guzik, ale na rozrywanej w myślach Kluzik, och, pardon, bluzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka