biheppy 15.02.12, 11:41 już się martwiłam że pani Środa zamilkła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biheppy jestem zawiedziona! A gdzie wina kleru, religii? 15.02.12, 11:44 ani słowem o napastowaniu pani minister przez księdza na kazaniu, ale rozumiem! To odium nienawiści na mądrą i piękną panią minister nie pasuje do "chrześcijańskiej etyki", która wyłożona jest w "Biblii". Odpowiedz Link Zgłoś
stahs Re: jestem zawiedziona! A gdzie wina kleru, relig 15.02.12, 23:09 "ale rozumiem!" Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: jestem zawiedziona! A gdzie wina kleru, relig 16.02.12, 08:30 "Szybko się uczy"!? A kto płaci czesne? Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Pocieszę cię biheppy, ta nagonka to tchórze z ePiS 15.02.12, 23:23 .. ePiSkopatu prężą swoje sflaczałe muskuły atakując, jak im się wydaje, najsłabszy punkt.. Ale min. Mucha, da sobie z nimi radę... Jest bowiem wykształconą, mądrą, inteligentną i.. co nie najmniej ważne, piękną kobietą, czyli posiada wszystkie cechy które doprowadzają tą kołtuńską bezmyślną masę bigotów do wściekłej zazdrości.. Zanosi się również na to że, dziennikarze i politycy będą mogli korzystać z Ośrodków Sportowych, podlegających ministerstwu... ale za PEŁNĄ OPŁATĄ.. a menadżer z Lublina, sprawi że będą one musiały wykazać się zyskiem z prowadzonej działalności i nie będą subsydiowane w nieskończoność z kieszeni podatnika... A po mistrzostwach.. zabierze się za patologię w polskim sporcie... chociaż to zadanie dla Herkulesa, czyszczącego stajnie Augiasza... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Mucha na muszce 15.02.12, 12:04 > już się martwiłam że pani Środa zamilkła Pani Środa ma cotygodniowy felieton, więc niech cię nie boli główka. PS: Obrona Muchy tylko dlatego, że jest kobietą, to chybiony pomysł. Na tle reszty drużyny trampkarzy nie wyróżnia się natomiast faktycznie niczym szczególnym - jest tak samo niekompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Mucha na muszce 15.02.12, 22:26 No właśnie. Mamy tu klasyczny casus solidarności jajników. Ponieważ Pani Środa jest podpisana jako "filozof i etyk", to ja filozoficznie zauważę, że skoro Pani Mucha się uczy, to etycznie byłoby, żeby była w Ministerstwie Sportu zatrudniona na okres próbny jako stażystka za wynagrodzenie w wysokości płacy minimialnej. Kiedy się trochę douczy, może awansowac, i w hierarchii, i pod względem wynagrodzenia. Np. dostac płacę w wysokości 2 tysięcy brutto i stanowisko referenta. Tak by przynajmniej było w normalnej firmie z zatrudnieniem osoby o jej kwalifikacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Nauka Muchy wyda owoce później; kiedy zostanie.. 15.02.12, 23:29 .. pierwszą prezydentką tego skołtunionego w dużej części, narodu dewotek i bigotów... Ale to dopiero za 9 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok102 solidarność jajników 15.02.12, 13:01 i to całe równouprawnienie według pożal się feministek! Brak merytorycznych argumentów, tylko biadolenie "taka mala, taka słaba" i porównywanie z innymi nieudacznikami obecnego rządu ( tym razem facetami) Odpowiedz Link Zgłoś
villianna Re: solidarność jajników 15.02.12, 13:23 Skoro już ustaliliśmy, że ten rząd jest rządem nieudaczników i osób niekompetentnych to wytłumacz mi dlaczego to właśnie po minister Musze jadą jak po łysej kobyle? Kto ma stanąć w jej obronie, jak nie feministki? Koleżanki z partii tylko cieszą się z jej potknięć (Pitera) a panowie chcą zagarnąć jej posadę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.grzegorz Re: solidarność jajników 15.02.12, 14:38 Może niech pp. Środa i Mucha pójdą do jakiegoś fryzjera... w poszukiwaniu lepszych kadr... Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: solidarność jajników 15.02.12, 22:30 villianna napisała: > Skoro już ustaliliśmy, że ten rząd jest rządem nieudaczników i osób niekompeten > tnych to wytłumacz mi dlaczego to właśnie po minister Musze jadą jak po łysej k > obyle? Bo jej niekompetencja jest wyjątkowa, nawet na tle jej kolegów z rządu. Albo ci koledzy się lepiej maskują. Teksty o tym, kto wybrał Legię i Wisłę do Superpucharu, albo tłumaczenia o pracy w Ministerstwie nad problemami III ligi hokeja na lodzie nadają się wyłącznie do kabaretu. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: solidarność jajników 16.02.12, 01:35 A Ty do czego się przyczepiasz... Pani M. ma absolutną rację ! Co to właściwie jest, ten " Superpuchar " ? I na jakiej zasadzie wybierano drużyny ? ? A dlaczego nie ostatni z tabeli z najgorszą pucharową ? ? ? Nie robię se Jaj. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Ja popieram p.Muchę, a nie jestem feministkiem.. 15.02.12, 23:35 Uważam po prostu jest to najbardziej wartościowy materiał na dużej klasy menadżerkę... A że w polskim piekle nie będzie miała łatwo.. to chyba każdy wie.. i ona też to wiedziała.. Odpowiedz Link Zgłoś
coswampowiemlubnapiszeraczej Re: solidarność jajników 16.02.12, 11:42 Sam glosowalem na Muche, bo jako posel byla w porzadku. A danie jej tego Ministerstwa to niedzwiedzia przysluga. Boje sie, ze Mucha bedzie robic wszystko, by udowodnic, ze sobie poradzi i bedzie sie mocno trzymac tego stanowiska. Pytanie tylko po co? Naprawde brakuje bardziej kompetentnych ministrow, którzy nie beda tracic pierwszych miesiecy na nauke? Poza tym zaluje, ze nie jestem kobieta na stanowisku. Moglbym robic wszystko, co mi sie podoba, a pani Sroda dzielnie by mnie bronila :) Odpowiedz Link Zgłoś
inorycho Mucha na muszce 15.02.12, 20:43 W czasie gdy pojawił się ruch oburzonych, gdy mówi się o konieczności oszczędzania, o zaciskaniu pasa, na podstawie spartolonej umowy jeden człowiek, lekką ręką skasuje ponad pół miliona złotych. Poproszę o szeroki uśmiech panie Kapler. Przecież mając taki prezent na odchodne można przyjąć na twarz splunięcia narodu. Deszcz pada? Naród, dla tych co już niedowidzą: dzieci z likwidowanych szkół, rodzice pozbawieni pracy, pracownicy budżetówki bez podwyżki przez cztery lata. Nie mam siły wymieniać więcej przedstawicieli pokrzywdzonego narodu, któremu wciska się kit o braku pieniędzy. Te pół miliona można było wykorzystać z pożytkiem dla wymienionych. Pani minister też niczego brakuje. W wypowiedzi dla TV stwierdziła, że po zwolnieniu p. Kaplera rozstali się w przyjaznej atmosferze. Żart, kpina? Jest Pani ministrem,a takie infantylne zachowanie nie przystoi. Sapere aude Pani Minister. Patrząc na to wszystko wydaje mi się, że całym sercem zwrócę się ku ruchowi oburzonych. Zasłanianie się umową z 2007 roku jest bardzo wygodne. Zaczyna mnie tylko nurtować pewien problem pt. Odpowiedzialność. Skoro starego, chorego człowieka gen. Jaruzelskiego można ścigać po 30 latach, to osoby podpisane pod umową z 2007 roku i jej autorów ścigać za niekorzystne rozporządzenie mieniem na szkodę państwa jest chyba znacznie łatwiej. Swoją drogą przypatrzeć się warto szefom spółek Skarbu Państwa. Tam dopiero idą przewałki i wygórowane premie za nic. Zaczynam się rozdrabniać, widać emocje nieco biorą górę. Z poważaniem inorycho. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1951 Re: Mucha na muszce 16.02.12, 11:45 Odpowiedzialnosc??? Zapomnij! W tym kraju kazdy kto doszedl do jakiegos szczebelka wladzy nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci z definicji. Im wyzej tym bardziej bezkarny! I po to sie tam pchaja do tego koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo nie każdy może byc ministrem 15.02.12, 22:09 obejmując tekę ministra wypadałoby posiadac merytoryczną wiedzę w danej dziedzinie. p. Mucha takiej wiedzy nie posiada, unikała mediów dokąd mogła, teraz zalicza wpadkę za wpadką. jest po prostu totalnie niekompetentna. czemu została ministrem ? niektórzy dobierani są na zasadzie zderzaków - tak to już w polityce jest. nie ma co udawac, że p. Mucha nie widziała na co się pisze, a jeśli nie wiedziała to tym gorzej o niej świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kluska11 Mucha to sie moze i szybko uczy... 15.02.12, 22:17 ale ja wole jak ladnie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 No tak, jest kobietą więc ma prawo być 15.02.12, 22:36 fatalnym ministrem. Środa to jak coś palnie to nie wiadomo gdzie uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
grenlandzki-opos Re: Mucha na muszce 15.02.12, 22:45 Nie wiem skąd to idiotyczne przeświadczenie, że ministrem zdrowia powinien być lekarz, a ministrem oświaty nauczyciel. Minister powinien być zdolnym managerem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
grenlandzki-opos Re: Mucha na muszce 15.02.12, 22:46 Najwyraźniej nie jest: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11154379,Mucha_wstrzymala_wyplate_premii_dla_Kaplera.html?lokale=wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
paputekonly Jest oposie,tylko musi się opędzić od kundli, 16.02.12, 00:32 .. i zgrabnie rzuciła im coś, o co będą się żarły.. Zapowiedziała.. prawnicy sprawdzą kontrakt sprzed kilku lat.. jeżeli jest jednoznaczny i prawidłowy, to pieniądze wypłacę.. Ministerstwo sportu to było serce korupcji, tak jak za komuny,, tak i teraz.. Tysiące załapywało się na "krzywy ryj", na jakieś sponsorowane wyjazdy, konferencje, wczasy.. I teraz jest niebezpieczeństwo że to się skończy... Mam nadzieję że biznesman z Lublina, zwany "fryzjerem", każe im teraz płacić.. albo spadać... I nareszcie n.p. w Cetniewie będzie więcej sportowców.. niż gości ze stolicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
buriatka Mucha na muszce 15.02.12, 23:05 Z przykrością patrzę jak obrzydliwym staliśmy się narodem. Świadczy o tym między innymi ta oszalała nagonka na spokojną, kulturalną kobietę, która podjęła się trudnego zadania i z pewnością je wykona mimo brutalnych ataków. Szacunek dla pani Magdaleny Środy, że przeciwstawiła się wściekłemu kołtuństwu, które zagościło dziś również na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Jest paru fajnych,ale generalnie jako naród to... 15.02.12, 23:43 ... jesteśmy taką sakramencką, odrażającą katolicką hołotą... Ten komentarz zamieściłem w innym wątku.. ale pasuje jak ulał tutaj też... Odpowiedz Link Zgłoś
wing2009 Mucha na muszce 16.02.12, 00:30 Czy Pani Środa zapisała się już do III ligi hokeja? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Solidarnosc macicy u feministki Srody jak na dloni 16.02.12, 02:37 Jak zwykle w takich sytuacjach na niezawodna pani prof zawsze mozna liczyc. Obciazenie feminizmem mozgu pani prof jest tak silne ze wylazi to wszedzie i przy kazdej okazji. Zastanawiam sie czy jak uprawia seks to tez glowe zaprzata jej mysl o meskiej, szowinistycznej i niesprawiedliwej dominacji. Odpowiedz Link Zgłoś
paputekonly Prącie cię bardzo galaxy ,popisuj się dalej swym 16.02.12, 03:42 .. poparciem dla ePiSkopatu... aż dostaniesz od Naszego Nocnika i prezesunia (a on się na tym zna..!), tytuł Prącia Roku... Czyżbyś miał falliczne obciążenie mózgu..? Zastanawiam się czy jak słuchasz o uprawianiu seksu, to tez głowę ci zaprząta myśl o kobiecych, szowinistycznych i niesprawiedliwych fanaberiach..? A Palikociątkom, SLD i PO, też się przysłużysz... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Prącie cię bardzo galaxy ,popisuj się dalej s 16.02.12, 11:44 paputekonly napisał: > Czyżbyś miał falliczne obciążenie mózgu..? To problemy neurodegeneracyjne od zrywania azbestu, częste w Hameryce... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1951 Re: Solidarnosc macicy u feministki Srody jak na 16.02.12, 11:35 ....alez nie, pani profesor uprawiajac seks mysli tylko o Kobiecie, przciez to oczywiste! Odpowiedz Link Zgłoś
m1r4640 Mucha na muszce 16.02.12, 06:25 nie jestem fanem muchy a tym bardziej baby, ktora mysli, ze jak za nazwiskiem napisze za kogo sie uwaza to bedzie wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Po co ta pani bierze się za komentowanie 16.02.12, 08:25 czegoś o czym nie ma bladego pojęcia? Tak aby sobie popisać i zaistnieć w gazetce chyba bo wartość merytoryczna tych wypocin jest żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: Mucha na muszce 16.02.12, 08:25 BTW, chciałaby pani wyglądać tak jak minister Mucha? Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Mucha na muszce 16.02.12, 08:41 Co pani Środa ma wspólnego z etyką. NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Mucha na muszce 16.02.12, 09:23 "Mam jednak nadzieję, że premier nie podda się naciskom i nie straci dobrego ministra na gorący czas." A właściwie to czemu minister Mucha jest taka dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1951 Re: Mucha na muszce 16.02.12, 11:31 ...no przeciez dlatego ze jest Kobieta i to w dodatku Piekna! Wedlug pani filozof, etyk to wystarcza! Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Re: Mucha na muszce 16.02.12, 09:28 Ma nadzieję Środa, że Tusk nie odwoła "dobrego ministra". Jaki ma dowód na to, że Mucha jest dobrym ministrem? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1951 Re: Mucha na muszce 16.02.12, 11:29 ...no przeciez napisala jaki ma dowod na to ze minister sportu jest dobra: przeciez Mucha jest Kobieta wiec z definicji jest dobra! Pani Sroda tez jest Kobieta i dlatego bije z Jej artykulu ten power ze tez jest dobra, bo jest Kobieta... Ten typ tak ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Mucha na muszce 16.02.12, 10:02 ..glodnemu to i Mucha w zupie nie przeszkadza ale sa ludzie co zabijaja Muche gazeta.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1951 Mucha na muszce 16.02.12, 11:26 Wymowa tego artykulu jest nastepujaca: pani Mucha jest Kobieta wiec jest dobrym ministrem i nie musi byc kompetentna skoro inni ministrowie sa rownie niekompetentni. Tak pisze filozof i etyk! Pani Sroda sama bije wiec rekord niekompetencji, bo jesli o wartosci ministra a wlasciwie czlowieka jako takiego ma decydowac fakt czy jest on Kobieta czy nie ta ja wspolczuje... Ludzie niekompetentni bez wgledu na plec, wiek, wyznanie itp powinni odejsc z polityki odejsc z aparatu sprawowania wladzy! Po prostu odejsc - szanowna Pani! Tylko tyle i az tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
apik36 Mucha na muszce 16.02.12, 11:50 Mucha na celowniku Dobrze być w opozycji - to wspaniała fucha Dziś na celowniku stadion narodowy i min.Mucha Najbardziej zadziorny, co ma dowcip "szewski" Ten, co Anglię "zatrzymał", Jasiek Tomaszewski Z tym "kulturalnym" dowcipie, co krowa na lodzie Krzywdzi piękną panią minister , koalicję bodzie Jest w opozycji sporo miernot - w krytyce maniaków Stoi stadion jak malowanie,czy od razu zbudowano Kraków 16 II 2012 Zet-Es Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Mucha na muszce 16.02.12, 11:53 Środa, filozof,etyk. Pytam się ,co w stanowisku ministra jest filozoficznego , czy etycznego ? Na meczu polityków pod kierownictwem premiera Tuska, to on najgłośniej klaskała dając sygnał ,że to ona najbardziej zna się na piłce nożnej. Czy to etyczne , pchać się na stanowisko o resorcie nie mająć najmnejszej wiedzy. Przykłady ignorancji daje przy każdym pytaniu, na który próbuje dać odpowiedz. tu nie chodzi o ochronę płci. Wiemy ,że sport jest obsadzony przez mężczyzn , ale kobiety też w nim uczestniczą i to z dobrymi efektami. Sporty kobiece mniej są kryminogenne niż te męskie . Nie potrafisz nie pchaj się na afisz, to jest stare i nadal aktualne powiedzenie. Proszę panią Środę ,to samo dotyczy i panią.Feminizm nie jest tu brany pod uwagę , a fachowość, bo za to pobory się wypłaca, premię też.podkreślam jeszcze raz premie za wykonanie zadania zgodnie z umową o dzieło . A tłumaczenie Muchy,że dczegoś tam nie da się podwazyć, to sięga apogeum ignorancji i za to mamy właściwie tolerować panią Muchę, bo trwoni nasze pieniądze, społeczne i twoje też pani Środa.inaczej byś mówiła gdyby to bezposśrednio wyjęto z pani kieszeni, torebki i wyrzucona dla kogoś kto nie zrobił swojej roboty.Dla menagera ,który zamiast stadionu do piłki nożnej zorganizował stadion do piłki plażowej. Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Mucha na muszce 16.02.12, 17:27 Jak to w naszym kraju bywa największe debile mają najwięcej do gadania i posiadają prawo do oceniania innych. Pani Mucha rób swoje i to co robią "muchy owady" sraj na tych co tak Cię krytykują. Odpowiedz Link Zgłoś