zebba Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 14:48 Przecież Ci co non stop mówią jedno, a to samo nie godząc się z wyrokami sądu to ludzie, dla których komuna i jedyna prawda (partia) została wpojona z taką siłą, że żadna wiedza jej nie przezwycięży.Są większymi komunistami niż najwięksi ich przeciwnicy z lewej strony.I to jest polski fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 14:49 wlasnie to jest NAJSMIESZNIEJSZE :) albo najtragiczniejsze raczej taki poziom dyskusji ze : nasze racje sa JEDYNIE sluszne a jesli sad lub ktokolwiek inaczej uwaza jest balwanem i ZDECYDOWANIE jest agentem SB mapipulowanym przez sily zydo masonskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 Re: Walesa nie jest winny... 30.01.06, 15:03 ...swietne!, posmialem sie! Odpowiedz Link Zgłoś
czago Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 14:51 Ciekawe dlaczego Wałęsa nie wytoczył spraw Gwieździe i Walentynowicz. Przecież oni pierwsi stwierdzili, że był agentem SB. Czyżby jednak czegoś się obawiał? A może w 1989 roku nie wszystkie dokumenty zostały zniszczone? Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 14:53 a moze na poczatku uwazal ze nie ma co robic z igly widfly ?? i walczyc z ludzmi z ktorymi sie walczylo kiedys o co innego. ale jesli ktos po raz 100 Ci to samo wciska to ci sie niedobrze robi. zreszta jakos nie wierze w KRYSZTALOWE zyciorysy naszych WODZOW dzisiejszych bo ludzie ktorzy chca tak chetnie lustrowac innych zwykle sami maja na sumieniu sporo. tak to jest ze jesli ktos grzyczy gej zyd to sam ma ze soba nie do konca jasnosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 14:57 Pan Wyszkowski tez chce przejsc do historii, tyle, ze nie frontowymi drzwiami, nawet nie bocznymi, a przez klozet... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Ucziwi dziennikarze i pismacy 30.01.06, 15:08 Wyszkowski,podobnie jak kazdy pismak musza miec swiadomosc odpowiedzialnosci karnej i finansowej za kazda potwarz i szkode wurzadzona niewinnym ludziom.A jesli nawet ktos jest winny to trzeba mu to udowodnic.DOWODY WYSZKOWSKI,DOWODY PISMACY.bo jak nie to do mamra i placic kase,przynajmniej te srebrniki za wierszowke. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszk1 Przedstawiłem sądowi dowody 30.01.06, 15:08 ale sąd odmówił ich oceny powołując się wyrok sądu lustracyjnego. W uzasadnieniu nie powołał się jednak na status LW z IPN, widocznie przyjął do wiadomości, że nie oznacza on, że LW nie był agentem. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Przedstawiłem sądowi dowody 30.01.06, 15:11 mysle ze sedziamiu w polsce powinni byc ludzie z PiSu . mielibysm GWARANCJE uczciwosci i bezstronnosci oraz wyciagniecia ZAWSZE calej prawdy na jaw. wtedy kazdy wyrok bylby OSTATECZNY i uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Przedstawiłem sądowi dowody 30.01.06, 15:14 wyszk1 napisał: > ale sąd odmówił ich oceny powołując się wyrok sądu lustracyjnego. W > uzasadnieniu nie powołał się jednak na status LW z IPN, widocznie przyjął do > wiadomości, że nie oznacza on, że LW nie był agentem. JESLI TAK TO PRZEPRASZAM,JESLI SIE NIE PODSZYWASZ I JESTES PRAWDZIWYM WYSZKOWSKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszk1 Re: Przedstawiłem sądowi dowody 30.01.06, 15:18 Jestem tym, który został dzisiaj skazany bez procesu, wyłacznie na podstawie dawnego wyroku SL, opartego na kłamliwych zeznaniach funkcjonariuszy SB (to też wykazałem). Sąd się tłumaczył, że nie miał prawa badać sprawy. To jest właśnie tryumf SB. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Przedstawiłem sądowi dowody 30.01.06, 15:47 wyszk1 napisał: > Jestem tym, który został dzisiaj skazany bez procesu, wyłacznie na podstawie > dawnego wyroku SL, opartego na kłamliwych zeznaniach funkcjonariuszy SB (to też > > wykazałem). Sąd się tłumaczył, że nie miał prawa badać sprawy. To jest właśnie > tryumf SB. Jestem pelen szacunku dla tego co Pan robil dla niwpodleglosci.Osobiscie znam Walese i jescze lepiej Andrzeja Gwiazde.Zakladam nawet ,ze przed 1980 rokiem Walesa mogl popelnic grzech wspolpracy.Z szacunkiem jednak odnosze sie do ustalen IPN-u -byc moze dlatego,ze sam mam statut pokrzywdzonego. Mysle jednak,ze jesli spotkamy sie na Sadzie Ostatecznym:). MILOSIERNY PAN BOG,jak biegly ksiegowy, ZMIERZY NASZE GRZECHY ZASLUGI. Wiadomo,ze Walesa to nie Ghandi i popelnil wiele bledow,ale zrobil tez wiele dobrego.Trudno jednak byc ,,prorokiem w swoim kraju".Uwazam tez,ze wielkim bledem bylo zaniedbanie polegajace na tym ,ze nie wykorzystano potencjalu takich ludzi jak Pan,Gwiazowie,Walentynowicz i wielu innych.I tu naszymi nauczycielami niestety mogą byc komuszewscy. Zgadzam sie z pogladem wyrazonym niegdys przez Adasia M.,ze Walesa to typowy chlop,ktory bez pardonu bedzie bronil wlasnej miedzy.Mysle,ze moze kiedys taktowaliscie Go(jako absolwenta lipnowskiej zawodowki) z gory,a on udawadnial Wam,ze nie jest gorszy.Byc moze od tego czasu szukacie na niego haka.Nikt z nas nie jest do konca zly ,ani do konca dobry.Ale sam chcialbym wiedziec na 100% jak to bylo z tym donoszeniem.I nawet gdyby to sie potwierdzilo,ze przed 1980r donosil-nie zmienloby to mojej oceny odnosnie Jego zaslug dla Niepodleglej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszk1 Re: Przedstawiłem sądowi dowody 30.01.06, 17:47 slavik222 napisał: Jestem pelen szacunku dla tego co Pan robil Szanowny Panie: 1 - sąd przyjął moje wyjaśnienie, że przyznany Wałęsie status pokrzywdzonego nie oznacza, że nie był agentem. To poważna zmian. 2 - Gdyby chodziło tylko o lata 70 nie robiłbym sprawy z "Bolka". Dowie się Pan, że chodzi o rzeczy dużo gorsze. Ukłony - K.W. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 15:10 awe napisał: > W IPN dokumentów nie sprawdził, ale wyrok wydał. Brawo dla niezawisłości > sądów, hehehe TO WYSZKOWSKI MA PRZEDLOZYC DOWODY I ŚWIADKOW A NIE SĄD CZY WALESA.POZNAJ PROCEDURY DOBRY CZLOWIEKU! Odpowiedz Link Zgłoś
tsy Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 15:14 Cały problem polega na tym, że w latach 70-siątych na zebraniu Wolnych Związków Zawodowych (wiem to od Andrzeja Kołodzieja - kto pamięta tego gościa?) Lech Wałęsa przyznał się do współpracy z SB... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 15:17 mysle ze gdybym ja sie o tAK w taki sposob JAWNY sie przyznal ze wspolpracowalem i dzialalem swiadomie na niekorzysc czyjas tam to byloby to JASNE i oczywiste i nikt by nie musial sie sadzic to jakos dziwne ze dzis to jest AZ tak niejasne. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Walesa sie nie przyznal.... 30.01.06, 15:29 on byl zawsze ZA,a nawet PRZECIW. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Walesa sie nie przyznal.... 30.01.06, 15:31 aaaaaaa ale w panstwie PiS nawet JESLI sie nie przyznasz i Ci nic nie udowodnia jestes WINNY dopoki WODZ naczelny i Ojciec narodu nie stwierdzi inaczej.. rozumiem sadzilem ze jesli sie nie przyznal i NIKT mu nie udowodnil nic to jest NIEWINNY ale pewnie tak jest tylko w NORLANYCH krajach mniej moherowych w mysleniu ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Walesa sie nie przyznal.... 30.01.06, 15:33 w tych "normalnych" krajach jesli sad uzna ze wiceminister jest winny, to prezio zawsze moze go uniewinnic a "normalni" politycy beda mu przyklaskiwac mowiac ze sad jest niesprawiedliwy badz sie pomylil. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Walesa sie nie przyznal.... 30.01.06, 15:36 taaa za to w kraju P)iS pprezio zrzekl sie prawa laski i nigdy nie bedzie nikogo uniewinnial heheheh a poza tym to nie bronie PRAW preziow do takich dzialan bo mialem na mysli NORMALNE kraje a nie zapyzialy wschod i polske rodem z kamienia lupanego Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Walesa lowi ryby w PRZEREBLU... 30.01.06, 15:47 a na uszach ma moherowe NAUSZNIKI, ale Tusiek tego nie widzi, bo sam ma juz przerabane. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 15:50 tsy napisał: > Cały problem polega na tym, że w latach 70-siątych na zebraniu Wolnych Związków > Zawodowych (wiem to od Andrzeja Kołodzieja - kto pamięta tego gościa?) Lech > Wałęsa przyznał się do współpracy z SB... Zalezy w ktorym z 70-tych lat.Bo na poczatku tej dekady to Kolodziej mial chyba 10lat i nie byl zapraszany na te imprezki. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: NIETYKALNI 30.01.06, 15:25 Stworzyc nowe odznaczenie/tytul w RP, tytul nietykalnego.Nietykalnego nie wolno nazywac, wyzywac, insynuowac,...Nietykalny jest zawsze O.K.Nietykalny jest po wsze czasy cnotliwy chocby by byl najwiekszym qu..szonem.Pierwsi w kolejce po tytul :Jankowski, Rydzyk, Walesa, prymas, Wachowski,Michnik,.. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: NIETYKALNI 30.01.06, 15:27 zgadzam sie i podaje swoja liste : Kaczynscy jako pierwsi, Ich swita z PiS ( premier z ZChN), Rydzyk, Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Agresywny,paranoidalny pieniacz i awanturnik,jak B 30.01.06, 15:28 ronek Szalony, znaczna część IPN-u i w ogóle zaplecza "intelektualnego" PiS. U znacznej części z nich oprócz skrzywienia psychicznego jest i element racjonalny: czerpią z tego korzyści, zarabiają na tym, używają tego w walce o stołki, jak, nie przymierzając, aktualny szef IPN. Innymi słowy: łączą przyjemne z pożytecznym :). Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia Wałęsa oddawaj moje 100 milionów 30.01.06, 15:35 to bolek powinien przeprosić Polaków za swoje kłamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Wałęsa oddawaj moje 100 milionów 30.01.06, 15:37 kaczynskiego nalezy pozwac za oszustwa przedwyborcze bo juz sami sie przyznaliscie ze mieszkania i inne bujdy byly tylko zeby nas oszukac. -- Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Przeciez ciebie nie oszukali.... 30.01.06, 15:58 ty sluchales wtedy 'wojenne opowiesci' Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Przeciez ciebie nie oszukali.... 30.01.06, 16:00 chyba wojenne opowiesci KURSKIEGO, ktory odkryl ameryke ze wermacht wcielal ludzi z lkaszub i slaska do wermachtu hehehehe mnie nie :) i jestem z tego dumny :) Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Kaczynski klekal przed zolnierzem WERMACHTU !!!! 30.01.06, 16:06 to skandal !!!!!!! toz to gorzej niz dziadek Tuska !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Wałęsa oddawaj moje 100 milionów 30.01.06, 15:53 wisnia napisał: > to bolek powinien przeprosić Polaków za swoje kłamstwa Rusz dupe i sam zapracuj.Zadnych Twoich 100 milionow LECHU nie zabral,bo dziecko wie ,ze dostal kupe nagrod.Jedno jest pewne ,ze prywatyzacja rowniez z winy Walesy zostala skopana i zamiast Ciebie kase z prywatyzacji wzieli cwansi lub mnie ucziwi niz Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jedyna rada: każdy sędzia w IV RP powinien mieć 30.01.06, 15:39 legitymację PiS w kieszeni. A Ziobro już wyda właściwe zalecenia dla Sądów; jeśli zapomni, Ojciec mu podpowie, w najbliższą sobotę :). Wyczyścić sądy! Przyda się i do innych rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Jedyna rada: każdy sędzia w IV RP powinien mi 30.01.06, 15:41 dokladnie tak samo stwierdzilem :) wtedy juz ogolna PRAWOSC i SPRAWIEDLIWOSC zagosci na ziemi polskiej. oczywiscie sedziowe musza byc hetero katolickimi bialymi polakami czystej krwi najlepiej urodzonymi po 1990 r. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Qui pro quo!!! 30.01.06, 15:47 Byly agent, publicznie (na zebraniach) przyznajacy sie do wspolpracy, ma byc przeproszony za powiedzenie o nim prawdy! Takie orzeczenie sadu dowodzi, ze sadownictwo powinno byc w Polsce zreformowane - podobnie jak wydajacy Bolkowi status pokrzywdzonego IPN. Widac, ze komuchy oraz ich synalki maja sie tak dobrze jak za dawnych lat! Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Qui pro quo!!! 30.01.06, 15:50 niedlugo PiS obejmie sadownictwo i WSZELKIE instytucje i wteduy KAZDY wyrok bedzie sprawiedliwy heheh :) coz za logika... dziwne wlasnie mowie ze skoro sie przyznal to po co ta gadka... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Sprawiedliwosci musi stac sie zadosc... 30.01.06, 17:19 WYRZUCMY AGENTOW Z HISTORII POLSKI NA ZAWSZE !Nie bedzie agent plul nam w twarz i dzieci nam balamucil. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Sprawiedliwosci musi stac sie zadosc... 30.01.06, 17:42 w takim razie cos tak czuje ze z partii rzadzacej heheh tez sie niewielu ostanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 masz rację ich synalkowie mają się całkiem dobrze: 30.01.06, 16:45 wet3 napisał: Np kaczory, doorn,ziobro i wielu innych mają się całkiem dobrze ale dla chwilowej potrzeby odcinają się od swoich ideologicznych korzeni. Po prostu boki można zrywać:) > Byly agent, publicznie (na zebraniach) przyznajacy sie do wspolpracy, ma byc > przeproszony za powiedzenie o nim prawdy! Takie orzeczenie sadu dowodzi, ze > sadownictwo powinno byc w Polsce zreformowane - podobnie jak wydajacy Bolkowi > status pokrzywdzonego IPN. Widac, ze komuchy oraz ich synalki maja sie tak > dobrze jak za dawnych lat! Odpowiedz Link Zgłoś
kokoten Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 16:15 Dajcie już temu Wałęsie spokój, najbardziej dokopał sam sobie będąc prezydentem i tego już nic nie zmieni. Paru dawnych kumpli z maniakalną psychozą uwzięło się jednak i koniecznie chce dokopać wyblakłej ikonie.Może by się tak zajęli czymś pożytecznym; pomogli ubogim lub cierpiącym , krew oddali. Szczególnie to ostatnie w ich przypadku pomogłoby im radykalnie, dawniej często krew maniakom upuszczano. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Masz racje,kopac lezacego nie wolno... 30.01.06, 16:35 ale mu sie ciagle wydaje, ze kopia go bez powodu i na dodatek jeszcze pyskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Weszkowski nie przepraszaj ... 30.01.06, 16:50 BOLKA, bo BOLEK sam siebie jeszcze nie przeprosil i zyje w klamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Weszkowski nie przepraszaj ... 30.01.06, 16:53 agent DUCK I i II tez podobno istnieli tylko utopili swoje akta sprytnie w klozecie. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Wyszkowski nie przepraszaj ... 30.01.06, 16:59 ...ponieważ masz rację ! Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Sąd: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 30.01.06, 16:59 sąd pod sąd i niech przeprosi Wyszkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk :))))) 30.01.06, 17:12 uwielbiam zwolennikow PiSu.. sa najlepsi na deszczowa pogode bo NIEPRZEMAKALNI tylko ICH PRAWDA jest JEDYNA sluszna w kazdej sprawei hehehe to ciezko byc jak Bog nie ??? a PiSiorom sie jednak to udaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "planitnyk" 30.01.06, 18:24 Czego sie czepiasz PiS-u? Tu chodzi o przeszlosc Bolka. Ani PiS ani PO ani inni nie maja nic do tego. Istota sprawy jest nonsens orzeczenia sadu (a takze nonsens decyzji IPN o przyznaniu Bolkowi statusu pokrzywdzonego) nakazujacy przeproszenie bylego donosiciela, ktory publicznie przyznawal sie do donoszenia! ... A ze jego teczka zostala "wybebeszona" - to wcale nie oznacza, iz Bolek jest "niewinna lelija". Obecnosc przy okraglym stole (bez upowaznienia Solidarnosci) oraz prezydentura Walesy potwierdza jednoznacznie, ze wspolpracowal z czerwonymi i zawsze "zamiatal" lewa noga (...poznacie ich po ich owocach). Dlatego wyraznie mowie, ze sad nie stanal na wysokosci zadania! Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 Re: Takie SADY jak ten... 30.01.06, 17:20 ... tak, tak!.... i co ciekawe, byly one demokratyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Merytorycznie, to znaczy jak? 30.01.06, 17:26 Wyszkowski skarzy sie, ze sad nie rozpatrywal sprawy merytorycznie, lecz na podstawie dokumentow. W.g. Wyszkowskiego merytorycznosc oznacza uwierzenie mu na slowo, szczegolnie wtedy, kiedy swoich stwierdzen nie jest wstanie udokumentowac. Czy ten facte jest az tak bezczelny, czy tez az tak glupi? Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 Re: Merytorycznie, to znaczy jak? 30.01.06, 17:35 ...to ja nawet chlop zwykly wiem co znaczy "merytorycznie" a ty nie wiesz i odwazasz sie ublizasz od glupich i bezczelnych, to jaki ty jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Merytorycznie, to znaczy jak? 30.01.06, 17:37 merytorycznie to znaczy : jesli twierdzi 20 osob ze jestes zaba to zacznij rechotac :) jesli ten pan i jego zwolennicy twierdza ze Walesa byl agentem ton niewazne sa dokumenty i sad POWINIEN tak stwierdzic. ale spokojnie on sie odwola a pod rzadami PiSu kiedy juz ich sedziowie beda wyrok zapadnie "SPRAWIEDLIWY" z pewnoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Mam nadzieje, ze tak bedzie.... 30.01.06, 18:00 a POkraki beda sie tylko dasac i bruzdzic.Boze, po cos te holote stworzyl ? Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Mam nadzieje, ze tak bedzie.... 30.01.06, 18:13 Edku, prezentujesz poziom intelektualny adekwatny do swojego imienia. F. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Co jest adekwatne do mojego imienia.... 30.01.06, 18:29 to tylko ja moge wiedziec, a nie taki pseudointelektualista i polinteligent jak ty,zwolennik kanapowych politykierow z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Zapuszkowac Wyszkowskiego 30.01.06, 17:55 Jak mozna wielokrotnego doktora honorisa, nobliste, rekordziste w skokach, obalacza komuny, prezydenta od lewej nogi w skarpetkach, wlasciciela Solidarnosci, czlowieka bez zmazy, tfu - skazy - tak obrazac? Niech sie Pan trzyma, Panie Krzysztofie. Niech Pan sie odzywia prawidlowo, troche ruchu na swiezym powietrzu zazywa dla kondycji, troche sie relaksuje nawet jesli to trudne. Prawda musi byc ujawniona w imieniu nas wszystkich. Prawda jest jedna, nawet jesli ten kto ma tube ja zaglusza. Walesa swoim postepowaniem udowodnil, ze jest bolkiem. Dla mnie to wazniejsze niz powciskane w katy papierki. Po czynach, gnoi, poznacie! Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Dokładnie, Wałęsę poznać po czynach 30.01.06, 18:05 i tylko zła wola lub głupota, albo i jedno i drugie, może nie położyć na szali z jednej strony czynów Wałęsy a z drugiej nie popartych rzetelnymi dowodami oskarżeń. A po czym poznać pana Wyszkowskiego... Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Wyszkowskiego poznajemy po czynach. 30.01.06, 18:12 A mianowicie po tym, ze uparcie powtarz i powiela sbeckei falszywki. Pytanie: Dlaczego? Lub: Dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Dokładnie, cała agentura chwali czyny Wałęsy! 30.01.06, 18:46 Tylko zła wola lub głupota ze strony agentów nie pozwoliłaby okazywać Wałęsie wdzięczności. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Zapuszkowac Wyszkowskiego 30.01.06, 18:15 Mam nadzieje,ze 'bohater narodowy' niejaki Bolek, pacan z wyksztalcenia ,przestanie jezdzic po swiecie i osmieszac Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: Zapuszkowac Wyszkowskiego 30.01.06, 18:34 Bylem na kilku prelekcjach Walesy w Ameryce. Spisal sie doskonale. Mowil madrze i swietnie odpowiadal na pytania. Warto sie wlasnie od niego uczyc jak godnie i madrze reprezentowac Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors SBecy, zapuszkujcie Wyszkowskiego ! 30.01.06, 18:48 Chyba nie zapomieliście, jak się to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ja takze bylem na 'wykladzie' tego noblisty... 30.01.06, 18:50 i mam niezbyt mile wspomnienia. Pustoslowie, komiczne porownania i polityczny belkot nie na wszystkich dziala magicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Totalne zero... 30.01.06, 19:15 Wyszkowski twierdzi, ze wypowiada sie "..w imieniu wszystkich dziennikarzy, którym zależy na wolności słowa w Polsce...". Tylko, ze Wyszkowski zapomnial podac chociaz jedno nazwisko dziennikarza, ktory go popiera. Wyszkowskiego nie powinno sie karac; jego trzeba leczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Re: Esbecja dalej atakuje 30.01.06, 19:51 Sam sie lecz, a popiera Wyszkowskiego mnostwo ludzi porzadnych nie szyje jak Michnik czy Lis - czerwone pieski. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszk1 Re: Zapuszkowac Wyszkowskiego 30.01.06, 19:22 Dziękuję. Oto wyrok: Uzasadnienie wyroku z dnia 30 stycznia 2006 r. „Przepisy prawa polskiego, poczynając od konstytucji, poprzez prawo cywilne, karne czy prawo prasowe, gwarantuje każdej jednostce ochronę jej dóbr osobistych. Katalog tych dóbr jest bardzo szeroki i obejmuje między innymi: prawo do swobody wypowiedzi i poglądów, prawo do ochrony czci i godności osobistej, prawo do ochrony wizerunku i dobrego imienia. Ważne jest przy tym, by każdy z nas rozumiał, że zakres własnych praw i wolności, ograniczony jest zakresem praw i wolności innej jednostki. Korzystając więc z wolności sumienia, wypowiedzi czy poglądów, nie można czynić tego w sposób naruszający cudze dobre imię, cześć czy godność. Przepis artykułu 23 i 24 KC, statuuje domniemanie bezprawności naruszenia, zaś rozmiar i natężenie zawinienia sprawcy jest przesłanką niezbędną dla oceny zasadności roszczenia pieniężnego o zadośćuczynienie, w myśl artykułu 448 KC. Przechodząc zaś do istoty niniejszego procesu należy podkreślić, że zakres swobodnej oceny dowodów i możliwości prowadzenia postępowania dowodowego, oferowanego przez strony procesu, zdeterminowany był przez bezwzględną zasadę prawa procesowego, wyrażoną w przepisach artykułu 365 i 366 kpc. Zgodnie z tą zasadą prawomocne orzeczenie wiąże nie tylko strony i sąd, który je wydał, lecz również inne sądy i inne organy państwowe oraz inne osoby. Moc wiążąca orzeczenia sądu jest przejawem realizacji funkcji władczej i ochronnej prawa i posiada między innymi ten walor, że nikt nie może negować faktu istnienia orzeczenia i jego określonej treści, bez względu na to, czy był stroną postępowania, w którym to orzeczenie zapadło i czy zgadza się z jego treścią. Ta moc wiążąca także odnosi się do orzeczenia Sądu Apelacyjnego w Warszawie z 11 sierpnia 2000 roku, V Wydział Lustracyjny, który to sąd na podstawie przepisów szczególnych, jako organ uprawniony, wydał orzeczenie stwierdzające, że złożone przez kandydata na prezydenta RP Lecha Wałęsę oświadczenie lustracyjne jest zgodne z prawdą. Powszechnie znana jest treść tego oświadczenia, z którego wynika, że Lech Wałęsa w okresie od 1944 roku do 1990 roku nie pracował, nie pełnił służby, ani nie był świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa. Prawomocne orzeczenie Sądu Lustracyjnego przyznało temu oświadczeniu przymiot prawdziwości i moc powszechnie wiążącego faktu o prejudycjalnym znaczeniu, także dla niniejszego postępowania sądowego. Zatem stwierdzić należy, że dopóki orzeczenie Sądu Lustracyjnego istnieje i nie zostanie wzruszone w trybie prawem przewidzianym, tak długo każdy, a więc i pan pozwany Krzysztof Wyszkowski, gdy publicznie twierdzi, że Lech Wałęsa był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa, to świadomie i w sposób zawiniony godzi w dobra osobiste Lecha Wałęsy, a także narusza porządek prawny Rzeczypospolitej polskiej, bowiem kwestionuje w ten sposób decyzje niezawisłego sądu. Z tych też przyczyn Sąd Okręgowy w Gdańsku wydał dziś ogłoszone orzeczenie, będące realizacją prawa powoda do ochrony naruszonych dóbr osobistych. Ograniczył jednocześnie zakres postępowania dowodowego do niezbędnego minimum. Przesłuchanie bowiem w sprawie świadków, czy analiza dokumentów złożonych przez pozwanego bądź też zgromadzonych przez Instytut Pamięci Narodowej, byłoby niedopuszczalne i niecelowe. Nie mogłoby doprowadzić do dokonania przez Sąd Okręgowy w Gdańsku w niniejszym składzie innej oceny prawdziwości oświadczenia powoda o współpracy, aniżeli ta, która wynika z orzeczenia Sądu Lustracyjnego. Mając zaś na uwadze, z jednej strony fakt, że powód jest byłym prezydentem Rzeczypospolitej, osobą powszechnie znaną w Polsce i za granicą, a więc w sposób szczególny osobą wrażliwą na wszelkie przejawy publicznego, bezprawnego napiętnowania, z drugiej zaś strony, stwierdzając, uporczywość i nieprzejednaną postawę pozwanego Krzysztofa Wyszkowskiego, który konsekwentnie i publicznie dyskredytuje powoda, zarzucając mu brak kwalifikacji moralnych, niezbędnych osobie pełniącej funkcje publiczne, sąd doszedł do przekonania, że zasadne jest także roszczenie powoda o zadośćuczynienie pieniężne za wyrządzoną krzywdę. Uznał też sąd, że odpowiednią, w tych okolicznościach, wysokością zadośćuczynienia, będzie kwota 10 tysięcy złotych, którą pozwany winien uiścić na rzecz Szpitala Dziecięcego w Gdańsku. Dzisiejsze orzeczenie jest orzeczeniem nieprawomocnym i jeśli strona, myślę pozwana, będzie chciała się od niego odwołać, powinna w ciągu siedmiu dni złożyć wniosek o jego uzasadnienie na piśmie, a po otrzymaniu tego uzasadnienia, w ciągu czternastu dni wywieść apelację do Sądu Apelacyjnego w Gdańsku, za pośrednictwem tutejszego Sądu Okręgowego. Dzisiejsze orzeczenie, oczywiście, nie uniemożliwia stronom zawarcia ugody pozasądowej.” Odpowiedz Link Zgłoś
wyszk1 Podaję uzasadnienie wyroku 30.01.06, 19:16 Uzasadnienie wyroku z dnia 30 stycznia 2006 r. „Przepisy prawa polskiego, poczynając od konstytucji, poprzez prawo cywilne, karne czy prawo prasowe, gwarantuje każdej jednostce ochronę jej dóbr osobistych. Katalog tych dóbr jest bardzo szeroki i obejmuje między innymi: prawo do swobody wypowiedzi i poglądów, prawo do ochrony czci i godności osobistej, prawo do ochrony wizerunku i dobrego imienia. Ważne jest przy tym, by każdy z nas rozumiał, że zakres własnych praw i wolności, ograniczony jest zakresem praw i wolności innej jednostki. Korzystając więc z wolności sumienia, wypowiedzi czy poglądów, nie można czynić tego w sposób naruszający cudze dobre imię, cześć czy godność. Przepis artykułu 23 i 24 KC, statuuje domniemanie bezprawności naruszenia, zaś rozmiar i natężenie zawinienia sprawcy jest przesłanką niezbędną dla oceny zasadności roszczenia pieniężnego o zadośćuczynienie, w myśl artykułu 448 KC. Przechodząc zaś do istoty niniejszego procesu należy podkreślić, że zakres swobodnej oceny dowodów i możliwości prowadzenia postępowania dowodowego, oferowanego przez strony procesu, zdeterminowany był przez bezwzględną zasadę prawa procesowego, wyrażoną w przepisach artykułu 365 i 366 kpc. Zgodnie z tą zasadą prawomocne orzeczenie wiąże nie tylko strony i sąd, który je wydał, lecz również inne sądy i inne organy państwowe oraz inne osoby. Moc wiążąca orzeczenia sądu jest przejawem realizacji funkcji władczej i ochronnej prawa i posiada między innymi ten walor, że nikt nie może negować faktu istnienia orzeczenia i jego określonej treści, bez względu na to, czy był stroną postępowania, w którym to orzeczenie zapadło i czy zgadza się z jego treścią. Ta moc wiążąca także odnosi się do orzeczenia Sądu Apelacyjnego w Warszawie z 11 sierpnia 2000 roku, V Wydział Lustracyjny, który to sąd na podstawie przepisów szczególnych, jako organ uprawniony, wydał orzeczenie stwierdzające, że złożone przez kandydata na prezydenta RP Lecha Wałęsę oświadczenie lustracyjne jest zgodne z prawdą. Powszechnie znana jest treść tego oświadczenia, z którego wynika, że Lech Wałęsa w okresie od 1944 roku do 1990 roku nie pracował, nie pełnił służby, ani nie był świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa. Prawomocne orzeczenie Sądu Lustracyjnego przyznało temu oświadczeniu przymiot prawdziwości i moc powszechnie wiążącego faktu o prejudycjalnym znaczeniu, także dla niniejszego postępowania sądowego. Zatem stwierdzić należy, że dopóki orzeczenie Sądu Lustracyjnego istnieje i nie zostanie wzruszone w trybie prawem przewidzianym, tak długo każdy, a więc i pan pozwany Krzysztof Wyszkowski, gdy publicznie twierdzi, że Lech Wałęsa był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa, to świadomie i w sposób zawiniony godzi w dobra osobiste Lecha Wałęsy, a także narusza porządek prawny Rzeczypospolitej polskiej, bowiem kwestionuje w ten sposób decyzje niezawisłego sądu. Z tych też przyczyn Sąd Okręgowy w Gdańsku wydał dziś ogłoszone orzeczenie, będące realizacją prawa powoda do ochrony naruszonych dóbr osobistych. Ograniczył jednocześnie zakres postępowania dowodowego do niezbędnego minimum. Przesłuchanie bowiem w sprawie świadków, czy analiza dokumentów złożonych przez pozwanego bądź też zgromadzonych przez Instytut Pamięci Narodowej, byłoby niedopuszczalne i niecelowe. Nie mogłoby doprowadzić do dokonania przez Sąd Okręgowy w Gdańsku w niniejszym składzie innej oceny prawdziwości oświadczenia powoda o współpracy, aniżeli ta, która wynika z orzeczenia Sądu Lustracyjnego. Mając zaś na uwadze, z jednej strony fakt, że powód jest byłym prezydentem Rzeczypospolitej, osobą powszechnie znaną w Polsce i za granicą, a więc w sposób szczególny osobą wrażliwą na wszelkie przejawy publicznego, bezprawnego napiętnowania, z drugiej zaś strony, stwierdzając, uporczywość i nieprzejednaną postawę pozwanego Krzysztofa Wyszkowskiego, który konsekwentnie i publicznie dyskredytuje powoda, zarzucając mu brak kwalifikacji moralnych, niezbędnych osobie pełniącej funkcje publiczne, sąd doszedł do przekonania, że zasadne jest także roszczenie powoda o zadośćuczynienie pieniężne za wyrządzoną krzywdę. Uznał też sąd, że odpowiednią, w tych okolicznościach, wysokością zadośćuczynienia, będzie kwota 10 tysięcy złotych, którą pozwany winien uiścić na rzecz Szpitala Dziecięcego w Gdańsku. Dzisiejsze orzeczenie jest orzeczeniem nieprawomocnym i jeśli strona, myślę pozwana, będzie chciała się od niego odwołać, powinna w ciągu siedmiu dni złożyć wniosek o jego uzasadnienie na piśmie, a po otrzymaniu tego uzasadnienia, w ciągu czternastu dni wywieść apelację do Sądu Apelacyjnego w Gdańsku, za pośrednictwem tutejszego Sądu Okręgowego. Dzisiejsze orzeczenie, oczywiście, nie uniemożliwia stronom zawarcia ugody pozasądowej.” Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Uzasadnienie wyroku.... 30.01.06, 19:34 PRZECIEZ W TYM TEKSCIE JEDNO DRUGIEMU ZAPRZECZA. Odpowiedz Link Zgłoś
hatra Re: Uzasadnienie wyroku.... 30.01.06, 19:51 Drogi Krzysiu ! Walcz o prawde. Ty ja znasz najlepiej. Niech wreszcie runie ta piramida ohydnych klamstw. Wszystko, co moglam zawarlam w "Sierpniowych wspomnieniach" e-politicus.hostingpro.pl/forum/viewtopic.php?t=361&start=0 Po powrocie z Polski po obchodach 25-lecia Sierpnia 80 pozostal straszny bol, ze NASZEJ UKOCHANEJ NIEPODLEGLEJ POLSKI NIE MA ! gertruda90@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Podaję uzasadnienie wyroku 31.01.06, 07:44 wyszk1 napisal: Cytuje fragment uzasadnienia wyroku: "Zatem stwierdzić należy, że dopóki orzeczenie Sądu Lustracyjnego istnieje i nie zostanie wzruszone w trybie prawem przewidzianym, tak długo każdy, a więc i pan pozwany Krzysztof Wyszkowski, gdy publicznie twierdzi, że Lech Wałęsa był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa, to świadomie i w sposób zawiniony godzi w dobra osobiste Lecha Wałęsy, a także narusza porządek prawny Rzeczypospolitej polskiej, bowiem kwestionuje w ten sposób decyzje niezawisłego sądu." Niezawisle sady wydawaly wyroki niezgodne z prawem i odczuciem sprawiedliwosci przez okres peerelu i robia to do dzisiaj. Niezawisle sady zamykaly w wiezieniach niewinnych ludzi a tych co lamali prawo pozostawialy bezkarnych na wolnosci. Niezawislych sedziow ze swieca szukac bylo w peerelu bo niezawisli umyslowo nie byli dopuszczani do aplikacji sedziowskich, prokuratorskich i adwokackich. Nie zlustrowano wymiaru sprawiedliwosci, nie odsunieto od wladzy sprzedawczykow w togach. Dziekuje ci, magdalenko. Dzieki temu mamy to co mamy - po "upadku komuny" powtorka z historii peerelu. Nie mam nadziei, ze sad lustracyjny zmieni wyrok uznajacy za dziewice prostytutke. Tak zwane niezalezne sady odpowiedzialne za zbrodnie sadowe nie umarly w 56 roku. UE przymierza sie do rozliczenia komuny. Nie pojdzie to gladko. Walec musialby przejechac zbyt wiele autorytetow. Zanim to nastapi pewnie nas i zbrodniarzy sadowych na swiecie juz nie bedzie. Archiwa sa skrzetnie trzymane pod kluczem nie tylko w Polsce. A prasa - tez "niezalezna" - jest pelna klamstw i pieknie brzmiacych sloganow wspierajacych klamliwy uklad sprzyjajacy pseudobohaterom. Pozdrawiam Wywrotowcow i mam nadzieje, ze w slad za Wolinska, Michnikiem i innymi orlami niezaleznosci komuszej sprawiedliwosci zostana ujawnione i ukarane dalsze sprzedajne egzemplarze wydajace chociazby wyroki w stanie wojennym i pozniej. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
kingoflive Brawo Panie Prezydencie, jest Pan potrzebny RP!!!! 30.01.06, 19:43 teraz widac, jak Pana potrzebujemy w obliczu zalewu Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: TO BEZPRAWIE A NIE SĄD !!! 30.01.06, 19:53 TEN TZW "SĄD" NAWET NIE POPROSIŁ PANA WAŁĘSY O CHOCIAŻBY WYPOŻYCZENIE, DO WGLĄDU, TECZKI KONFIDENTA "BOLKA", KTÓRĄ PAN WAŁĘSA RACZYŁBYŁ WYPOŻYCZYĆ, BEZZWROTNIE, Z GDYŃSKIEGO IPN-U GDY BYŁ PREZYDENTEM. TECZKA TA MUSI PEWNIE ZAWIERAĆ PASJONUJĄCĄ LEKTURĘ SKORO PAN LECHU TRZYMA JĄ POD PODUSZKĄ DO TYCH PÓR. CZY PANA "SĘDZIEGO" NIE KORCIŁO ŻEBY DO NIEJ ZAJRZEĆ ? TYM BARDZIEJ, ŻE PAN WYSZKOWSKI WCIĄŻ MÓWI, ŻE PAN LECHU I TW"BOLEK", KTÓRY DONOSIŁ NA SWYCH KOLEGÓW ZE STOCZNI W LATACH 70-TYCH, TO JEDNA I TA SAMA OSOBA. ŻEBY SIĘ PRZEKONAĆ ŻE PEWNIE PAN WYSZKOWSKI SIĘ MYLI WYSTARCZY ZAJRZEĆ DO TYCH MATERIAŁÓW PRZECHOWYWANYCH U PANA LECHA. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Jurczyk tez ma glejt niewinnosci 30.01.06, 19:56 mimo niezbitych dowodow... To ma byc lustracja??? religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś