sam_gaz 03.09.09, 19:36 Cuż tu dodać? Pierwszy rozsądny{i wykształcony!!!} kapłan w RM.. Ale szybko go Rydzyk wysiuda...za prawde, którą powiedział ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldnick5 A cóż jest złego w przytoczonych wypowiedziach? 03.09.09, 21:20 Tylko poproszę o odpowiedź konkretną, spokojną i rzeczową. Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-) Stanisław Remuszko www.remuszko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy_hrabia Oj, Hołub, Hołub, Starszy Bracie...Nie mylę się? 04.09.09, 12:13 Ogrodnik Kosinskiego to plagiat Kariery Nikodema Dyzmy, Malowany Ptak to grafomania zboczeńca oczerniająca Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
ainaczej Re: A cóż jest złego w przytoczonych wypowiedziac 04.09.09, 12:24 zgadza się michnikoniada bredzi i smrodzi a my mamy mówić że mniód MICHNIKOWI 3 X NIE Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: A cóż jest złego w przytoczonych wypowiedziac 05.09.09, 10:21 I oto braciszkowie mniejsi, czyli bydełko, dało głos. Odpowiedz Link Zgłoś
nick.crestone O Kosińskim 03.09.09, 21:41 Pani Maria o książce Jerzego Kosińskiego "Malowany ptak": - Plagiat na plagiacie, czwarta żona, każda starsza o ileś tam lat, ale za to bogatsza, sado-macho - opowiadała ze o pisarzu. - Więc faktycznie psychol tak jak oceniłam, założył sobie wór foliowy na łeb i się udusił. --------------------------------------------------------------------- Faktycznie - książka Kosińskiego to nie był to żaden plagiat, tylko chora fantasmagoria wyssana z palca, podana przez Kosińskiego jako opis prwadziwych wydarzeń. Co do okoliczności zgonu Kosińskiego, to p. Maria oszczędziła szczegółów tego, co Kosiński z tym workiem na głowie robił, kiedy udusił się przypadkiem, ale to chyba lepiej dla słuchaczy RM. Ale dlaczego GW uważa, że ta wypowiedź jest anysemicka? Odpowiedz Link Zgłoś
michal1401 Re: O Kosińskim 03.09.09, 22:05 nick.crestone napisał: > Ale dlaczego GW uważa, że ta wypowiedź jest anysemicka? bo w Gazecie zwykle upatruje się zagrożenia antysemickiego nawet gdy go nie ma, podobnie jak RM dopatruje się wszędzie zagrożenia semicko- masońskiego. Tak to bywa gdy ideologia przesłania rzeczywistość;) Odpowiedz Link Zgłoś
karim1972 Re: O Kosińskim 04.09.09, 05:49 Duzo masz racji w swojej wypowiedzi, mimo, ze gazeta.pl to moj ulubiony polski portal, to usze sie zgodzic, ze ich przeczulenie jest czasem irytujace irzeczywiscie przypominaja w tym RM. Szkoda, ze nie potrafimy znalezc zlotego srodka w swoich wypowiedziach: nie kazdy jest antysemita, kto krytykuje Izrael czy izraelski narod, czy jesli ktos krytykuje Polske, a przeciez jest, niestety za co czasami, to musi odrazu znaczyc, ze naszego kraju nienawidzi? Irael w chwili obecnej eksterminuje narod palestynski, czy fakt, ze o tym napisalem swiadczy, ze jestem antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
terror Re: O Kosińskim 04.09.09, 09:45 jesteś antysemitą. Jedynie Żydzie mają prawa używać słowa Żyd. Jedynie Żydzi mogą śmiać się z Żydów. I jedynie Żydzi mogą ewentualnie kwestionować poczynania rządu Izraela. Goje mają siedzieć cicho, więc milcz:) Odpowiedz Link Zgłoś
unique4 Re: O Kosińskim 05.09.09, 08:36 Czy jestes antysemita, to nie wiem. Ale ignorantem na pewno. Izrael nie eksterminuje narodu palestynskiego. Jest krajem, ktory broni swojego istnienia. I niech ktos mi jeszcze wyjasni co ma pisarstwo Kosinskiego do tematu tekstu, o ktorym jakoby jest dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
karim1972 Re: O Kosińskim 05.09.09, 11:44 unique4 napisał: > Izrael nie > eksterminuje narodu palestynskiego. Jest krajem, ktory broni swojego istnienia > . Oczywiscie, mordujac kobiety i dzieci. Zdarza ci sie obejrzec wiadomosci? Albo poczytac cos? Po co pytam..... ;/ > Odpowiedz Link Zgłoś
qwas12 nie kochasz wyborczej? jestes antysemita! 06.09.09, 00:13 > I niech ktos mi jeszcze wyjasni co ma pisarstwo Kosinskiego do tematu tekstu, o > ktorym jakoby jest dyskusja. madre pytanie. proponuje zapytac P. Redaktora Holuba. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: O Kosińskim 04.09.09, 10:09 michal1401 napisał: > nick.crestone napisał: > > Ale dlaczego GW uważa, że ta wypowiedź jest anysemicka? > > bo w Gazecie zwykle upatruje się zagrożenia antysemickiego nawet gdy go > nie ma, podobnie jak RM dopatruje się wszędzie zagrożenia semicko- > masońskiego. Tak to bywa gdy ideologia przesłania rzeczywistość;) "Im głupszy Żyd, tym więcej antysemitów widzi dookoła" (Icchak Bashevis Singer) Odpowiedz Link Zgłoś
karim1972 Re: O Kosińskim 04.09.09, 10:12 Singer byl swietny! Szkoda, ze takich Zydow tak malo :D -- Wolny rynek polega na konkurencji! Im wiecej wielkich firm, tym mniejsza konkurencja! Nie kupuj w Tesco! Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana renka podniesiona na semitow bendzie ucienta 04.09.09, 00:29 przez ziejacych tolerancja dzienikarzy GW Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana jestem wiernom czytelniczkom GW nie dam siem zastr 04.09.09, 09:47 wiedmak napisał: > wiec uwazaj polskojezyczny. no Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Radio Maryja do antysemitki: Berman był Żydem 04.09.09, 04:28 cierpi na obsesje GW i prowadzi staly nasluch Radia Maryja,skad wiadomo ze Chrystus byl Zydem, bo tak twierdzi zydowska propaganda, mnie bardziej interesuje liczba zydowskich komunistow Odpowiedz Link Zgłoś
karim1972 Re: Radio Maryja do antysemitki: Berman był Żydem 04.09.09, 05:45 Nie, Chinczykiem byl...... Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Radio Maryja do antysemitki: Berman był Żydem 05.09.09, 03:13 Bzdura. Był Polakiem. Jego Mama była z Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 Re: Radio Maryja do antysemitki: Berman był Żydem 04.09.09, 07:16 jeśli nie był żydem to mógłbyć Polakiem ale jeśli nie był Polakiem to był żydem i dalekim przodkiem Bermana i innych Odpowiedz Link Zgłoś
maria-ltd Radio Maryja do antysemitki: Chrystus był Żyd..... 04.09.09, 04:49 www.youtube.com/watch?v=Nci3UdEBLq0&hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Radio Maryja do antysemitki: Chrystus był Żydem 04.09.09, 08:36 moze jest jeden nawrocony katolik w Raiu Maryjia albo nagle olsnienie przeczytali Biblie i dowiedzieli sie ze Jezus i Maria byli zydami no to teraz prosze juz nie wpuszczac do radia prof.Nowaka i innych antysemitow -Rydzyka tez wywalcie Odpowiedz Link Zgłoś
terror Wyborcza to propaganda w stylu Goebellsa ... 04.09.09, 09:49 ... a to jest klasyk. Podajemy jedną wypowiedź pozytywną i do tego mieszamy z błotem podając cokolwiek co może zmęczony czytelnik dopasować do tezy. Wyborcza jest szmatą, z roku na rok co raz gorszą. Zabicie dziecka Agaty i cała kampania wokół tego, żeby zabiła dziecko, które miała ze swoim chłopakiem jest tego najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Wyborcza to propaganda w stylu Goebellsa ... 05.09.09, 10:28 Powiedz mi terror kto ci wymyślił nicka? Sam sobie? Nie uwierzę? Właściwsze byłoby 'bełkot'. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnymak Jestem w Szoku!! 04.09.09, 12:02 Czyżby nowego kolesia od PR mają? może chcą rozszerzyć target? oni też chcą zarabiać na tych swoich mediach Odpowiedz Link Zgłoś
peeter2 ... ojcze Darku! co za poufałość... 04.09.09, 16:56 a brzmi fatalnie. chyba autora artykułu poniosło trochę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kosiasko GW do antysemitki: Chrystus był Muzulmaninem 04.09.09, 18:18 i to obrzezanym. Odpowiedz Link Zgłoś
krebs06 nowy ojciec 04.09.09, 18:26 to chyba też Afrykanin chyba, coś nie pasuje do naszych miejscowych czarnych Odpowiedz Link Zgłoś
qwas12 Ponoc jestem antysemita, bo nie lubie Wyborczej 04.09.09, 22:04 a ktora z wypowiedzi jest antysemicka? czy to ta o Kosinskim? Mnie juz nic nie zdziwi. Uslyszalem, ze jestem antysemita, bo nie lubie Gazety Wyborczej (sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Ponoc jestem antysemita, bo nie lubie Wyborcz 05.09.09, 10:31 a inne głosy też słyszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
qwas12 nie kochasz wyborczej? jestes antysemita! 05.09.09, 13:10 > a inne głosy też słyszysz? bardzo inteligentne pytanie. pracujesz dla wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
oldbruno Radio Maryja do antysemitki: Chrystus był Żydem 05.09.09, 10:08 Prawda zwycięży! Odpowiedz Link Zgłoś
mandzie Redaktorom Wyborczej powinni robić testy na czytan 05.09.09, 14:26 ie ze zrozumieniem. Wszystkie te wypowiedzi mieszczą się w granicach zwykłej krytyki. Nikt nie nawołuje do mordowania Żydów, nie pochwala Hitlera, nie neguje Holocaustu itp. "Dlaczego mimo że jest im tutaj tak źle, dlaczego kiedy byli pędzeni z Europy walili tłumem do Polski i tutaj ich było najwięcej?" - to jest pytanie retoryczne, odpowiedź na posądzanie Polaków o antysemityzm. Ten zbiór cytatów to prymitywna manipulacja, jak zwykle próbują przykleić RM łatkę antysemitów. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw111 Radio Maryja do antysemitki: Chrystus był Żydem 05.09.09, 14:47 To skończona bzdura! Pan Jezus nie był żydem!!! Był katolikiem. Żydem był niejaki Piłat, co go skazał, a który naprawdę nazywał się Piłatower i byż żydem spod Berdyczowa! Ojcze Rydzyku, zrób wreszcie porządek z ludźmi, którzy udają katolików, a mówią bzdury, że Pan Jezus był żydem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 Radio Maryja do antysemitki: Chrystus był Żydem 10.11.09, 08:26 kiedyś próbowano zadekretować miłość do CCCP.z wiadomym skutkiem.teraz ktoś chce narzucić nam kochanie Żydów......domyślcie się jaki będzie efekt.to są przecież tacy sami ludzie,jak każdy inny naród.są w śród nich kanalie,są ludzie przyzwoici i nic i nikt tego nie zmieni.jeżeli chodzi o konflikt Izraelsko-Palestyński,to tylko sprawiedliwy pokój między oboma narodami może zakończyć tę bezsensowną wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley A co, nieprawda z tymi niewdziecznymi? 10.11.09, 22:10 "Pani Maria: - Potomkowie ocalonych przez Polaków z Holocaustu, zamiast być nam wdzięczni, oskarżają naszą nację o wymordowanie kilku milionów ich współbraci. Słowem, nienawidzą nas (zamiast być wdzięczni)." A co, nieprawda? Co do Kosinskiego - czytalem "Ptaka". Wstrzasnal mna. Prawie sie wstydzilem za swoj narod (wtedy bylem jeszcze szechterowcem), bo na skrzydelku pisali, ze autobiograficzna. A potem sie okazalo, ze te wlasnie sceny, ktore mna wstrzasnely, to fikcja literacka. Krotko mowiac Polacy szczeniakowi uratowali zycie, a on ich opluwal, jeszcze kase na tym wielka zbil i slawe zdobyl. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Radio Maryja do antysemitki: Chrystus był Żydem 10.11.09, 23:33 Idiotyzm! Czy wy cyngle GW podurnieliście już do reszty? Czy może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega antysemityzm przytaczanych wypowiedzi? Czy poczynienie obserwacji, stwierdzenie oczywistych faktów to antysemityzm? Czy jak podmienimy słowo "Żyd" na "Szkot" to te wypowiedzi będą antyszkockie? Zamieńcie 'Radio Maryja', albo 'Rydzyk' na 'Żyd' we własnych wypowiedziach, to zobaczycie może jaką nienawiścią WY zioniecie. Prof. Wolniewicz poczynił jeszcze jedną, nie cytowaną tutaj, za to bardzo trafną uwagę, mianowicie taką, że (cytuję z pamięci): "pierwsze przykazanie politycznej poprawności brzmi: o Żydach nic, chyba że dobrze", czyli - jak o umarłych. Czy wy Żydzi uważacie się z nację wymarłą? Na marginesie - nie jest prawdą że ojcowie redaktorzy w RM nie reagowali dotąd na niemerytoryczne czy negatywne wypowiedzi słuchaczy. Reagowali, w sposób bardzo wyważony i kultutralny, tyle że pewnie wam było jeszcze za mało. Odpowiedz Link Zgłoś