Dodaj do ulubionych

2,5- latka

15.03.10, 23:04
od 2 miesięcy moja córka nauczyła sie korzystać z nocnika, po 2 tygodniach
przestała wołać i potrafiła sikać tylko 2 razy dziennie. gdy sama ja
wysadzałam to sikała za każdym razem ale sama nie wołała tylko
trzymała.skarżyła sie na bóle brzuszka zrobiliśmy badanie moczu lekarz
stwierdził zapalenioe i przepisał bactrim. po tygodniu przyjmowania leku nic
sie nie zmieniło nadal niewoła , a jak ja posadze to sika. niedaje sie dotknać
do krocza. w dodatku mamy problemy z kupka. robi raz na tydzień. jak jej pomuc
i czy od wstrzymywania moczu może dostawać zapalenie.
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: 2,5- latka 16.03.10, 21:05
      z pewnością warto zlikwidować problem zaparć dietą i laktulozą, wstrzymywanie
      moczu może sprzyjać zakażeniom warto obficie poić i przypominać o robieniu
      siusiu ew wysadzać a wkrótce wszystko wróci do normy czy była jakaś diagnostyka zum
      • jolus26 Re: 2,5- latka 16.03.10, 22:39
        mieszkam za granica robione miała tylko badanie moczu podstawowe w przychodni
        gdzie stwierdzono zapalenie, reszta moczu poszła do laboratorium do badania ale
        już drugi tydzień czekamy na wyniki. po leku i po tygodniowej przerwie mamy
        zrobić badanie kontrolne. mineły jej bóle brzuszka. martwi mnie to ze sama
        wołała że chce siku a teraz trzyma, a jak ją posadze to odrazu sika.
        • madzia-16 Re: 2,5- latka 18.03.10, 21:55
          Moja córcia ma 2,3 lat. Już jakieś pół roku temu ładnie wołała siku i kupę (tzn.
          nie mówiła ale szła po nocnik i było wiadomo że chce się załatwić). Później się
          odmieniło-przestała wołać kupę a wręcz powstrzymywać. Siku ładnie robi a kupę od
          tamtego momentu robi w pampersa. Jak nie ma pampersa to powstrzymuje aż jej
          założę. I dostała zaparć. Chodzimy do chirurga. Przepisała laktulozę i
          probiotyk. Obluźnia to kupę - nie jest taka zbita- ale córcia nadal nie chce
          robić na nocnik czy toaletę. Siku jak długo nie woła to ją wysadzam i robi.
          Dziecko ma tyle zajęć że nie ma czasu na siku więc musisz ją wysadzać sama tak
          jak do tej pory robisz. Myślę że przejdzie ten okres i wróci do normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka