Dodaj do ulubionych

Co to moze byc???

16.10.10, 18:08
Witam!
Moj wlasnie szesciomiesieczniak :) jest karmiony tylko piersia. Robi wedlug mnie brzydkie kupki. Od samego poczatku robil je... jakby "pod cisnieniem".. ekslozja, silnie i peeelna pielucha...woody :/ Kupki przewaznie maja konsystencje wodnista z grudkami? Czasem rzadka z nitkami sluzu? Raz taka kupka raz taka :/ Smierdziuchy z nich, a podobno niemowlece powinny nie miec razacego zapachu? Poza tym doslownie 4 razy, kiedy byly kupki ze sluzem, to zauwazylam miedzy tymi niteczkami(wstazkami) niteczki zabarwione na czerwono... Krew? Co to moze byc? Jaka przyczyna takich kupek? Czy to celiakia?? :/ Czy niemowle moze wogole ja miec, jesli nie podalam jeszcze glutenu?
Obserwuj wątek
    • alicja_wk Re: Co to moze byc??? 16.10.10, 21:20
      Jesli nie podałas glutenu to to na pewno nie celiakia i w takim przypadku radziłabym się wstrzymac z jego wprowadzeniem do wyjasnienia sytuacji.
      Czy te kupki to tak od poczatku karmienia czy dopiero od jakiegos czasu?
      • milenazagi Re: Co to moze byc??? 16.10.10, 22:42
        Takich kupek nie mial jak lezal w szpitalu, gdzie przez 2 tygodnie mial podawany antybiotyk. Po paru dniach jak wzielam go do domu zaczely sie problemy... i takie dziwne kupki... Doslownie robil je pod takim cisnieniem, ze STRZELAL nimi! Oczywiscie woda i po otwarciu pieluchy co nie co sie ROZLEWALO :/ Potem niby zaczely byc gesciejsze, ale nie do konca. Byla woda gestsza... rzadsza... w niej grudki, albo te pasma sluzu... no i smrodek?
        • maja679 Re: Co to moze byc??? 17.10.10, 00:52
          mój miał podobnie - wyszła candida ++. Jeżeli twój miał podawany antybiotyk to również mogło dojść do przerostu candidy.
          • milenazagi Re: Co to moze byc??? 18.10.10, 19:43
            Grzyb? O mammmaaa :/
    • czarna_12 Re: Co to moze byc??? 18.10.10, 19:57
      Można podac probiotyk np; dicoflor przez dłuższy czas.
    • kasiaalbrecht Re: Co to moze byc??? 18.10.10, 21:27
      albo alergia na białko mleka krowiego ew dodatkowo nietolerancja laktozy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka