Dodaj do ulubionych

Do Pani Dr i forumowiczek

10.03.11, 10:36
moja córa (10 m-cy skończone), ostatnio budzi sie w nocy po kilka razy i w żaden sposób nie moge jej uspać tylko na rękach ale jak odkładam do łóżeczka zaczyna płakać więc ona śpi mi na rękach a ja siedzę pół nocy na łóżku juz ledwo ciągnę :0 moje pytanie brzmi czym to może byc spowodowane dodam, że miała katar ale oddycha teraz juz normalnie bez problemu. te nocne wybryki zaczęły sie jak zaczęła sama siadać i przekręcać się na brzuszek jakiej 23 tygodnie temu. co Pani mi radzi?
Obserwuj wątek
    • gajmal Re: Do Pani Dr i forumowiczek 10.03.11, 11:33
      Wiesz co mi pomogło w takiej samej sytuacji - zmiana łóżeczka na szersze łóżko dziecięce (ja akurat kupiłam łóżko w Ikei, bo miało taką barierkę zabezpieczającą na części łóżka). Prawdopodobnie mojej córce było za ciasno w łóżeczku i ciągle się o coś uderzała przekręcając się. Od pierwszej nocy w nowym łóżku zapomniałam o problemie.
    • klarci Re: Do Pani Dr i forumowiczek 10.03.11, 11:40
      ja bym po prostu wzięła ją do łóżka do siebie, jeżeli masz warunki.
      niektóre dzieci upominają się o to od urodzenia, czasami koło roku, a czasami później.
      nie wszystkie, ale wiele.
      zastanów się, czy ta opcja Ci odpowiada.
      najprawdopodobniej wyspana będziesz i Ty i dziecko.
    • aniawroclaw1 Re: Do Pani Dr i forumowiczek 10.03.11, 14:27
      MIałam podobnie z synkiem. Ok. 8 m-cy przestał spać spokojnie w nocy. Praltycznie od 24ej to było kręcenie się, popłakiwanie, itp.
      Po wykluczeniu chorób, pozostało przeczekać.
      Dodam, że ma to często związek z ząbkowaniem. Zaczynają się " wykluwać" zęby trzonowe co u niektórych dzieci powoduje ból, tym bardziej nasilający się w nocy.
      Ja brałam małego do siebie do łóżka i zostawał już do rana. Wygodne. Ale oczywiście nie namawiam, bo wiem, że nie wszyscy pochwalają takie rozwiązania.
      • klarci Re: Do Pani Dr i forumowiczek 10.03.11, 15:00
        fakt, mogą być zęby
    • kasiaalbrecht Re: Do Pani Dr i forumowiczek 12.03.11, 08:40
      może zęby?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka