Dodaj do ulubionych

bialy paseczek "czegos" przy ujsciu cewki u chlopc

11.03.11, 18:09
od 2 dni zauwazylsm u swojego 7 tygodniowego synka tak jakby bialy paseczek w cewce moczowej-przy ujsciu. mozna to zauwazyc dopiero jak robi siusiu lub jak sie dokkadnie przyjrzymy odsuwajac delikatnie warstwy skory.zapach neutralny. konststencja mazi. synek normalnie robi siusiu nie boli go to. co to moze byc??
dodam ze dzwonilam do pediatry i ona chyba mnie nie zrozumiala.
Obserwuj wątek
    • b.mamma Re: bialy paseczek "czegos" przy ujsciu cewki u c 11.03.11, 18:37
      a nie jest to mastka? czy to jest pod napletkiem? jeśli tak to mastka na 100%
      • trendsetterka00 Re: bialy paseczek "czegos" przy ujsciu cewki u c 11.03.11, 20:29
        nie wiem. to jest przy samym ujsciu cewki. ??? to pierwszy chlopczyk w naszerj rodzinie i nikt nic nie wie
        • mammajowa Re: bialy paseczek "czegos" przy ujsciu cewki u c 11.03.11, 22:38
          na 99% mastka. pokaż pediatrze lub położnej jeśli nadal się niepokoisz.
    • kasiaalbrecht Re: bialy paseczek "czegos" przy ujsciu cewki u c 13.03.11, 10:08
      sadzę,że to mastka lub wydzielina sluzowa ale warto pokazać pediatrze bo na odległość nie widząc ciężko wyrokować
    • monikaa13 przeklejone przez moderatora 14.03.11, 09:59
      budzik11
      09.03.11, 21:50
      Odpowiedz

Mastka?

trendsetterka00
      09.03.11, 21:54
      Odpowiedz

no wlasnie nie. bo ona sie zbiera nad ujsciem cewki a nie w srodku..

trendsetterka00
      10.03.11, 22:39
      Odpowiedz

sama nie wiem czy ja odsuwam napletek czy nie.. cholera!!
      nich ktos pomoze!!
      jak maluszek sika to czasem widac takie biale cos wystajace z dziurki. tyle wiem. co robic???!!

fela_25
      11.03.11, 13:39
      Odpowiedz

powiem tak-urolog dziecięcy zalicił odciąganie i czyszczenie przy każdej kąpieli, żeby właśnie nic się tam nie zbierało, bo to może prowadzić do stanów zapalnych.

trendsetterka00
      11.03.11, 14:31
      Odpowiedz

ale to nie schodzi przy myciu...

elsia22
      11.03.11, 15:50
      Odpowiedz

Czyść to przegotowaną wodą polewając na siusaczka lub delikatnie wacikiem tak jakbyś chciała to ściągnąć...nam pediatra tak kazał są to prawdopodobnie osady z mydła,chusteczek?

yoka1
      11.03.11, 16:06
      Odpowiedz

ludzie, napletek zaczyna się ściągać przy myciu jak dziecko ma 1,5roku - 2 lata. Takiemu maleństwu nie wolno!

fela_25
      11.03.11, 17:52
      Odpowiedz

a skąd masz taką informację? Jak pisałam wcześniej urolog z CZD kazał lekko odciągać i czyścić podczas każdej kąpieli. Czyżby się mylił?

trendsetterka00
      11.03.11, 17:31
      Odpowiedz

dziekuje elsiu, w koncu jakas konkretna odpowiedz nie bojcie sie nie sciagam mu nic na sile.
      ogladalam tylko to biale cos. jak mu troszke tego wyszlo to mialo konsystencje mazi.
      czy to to u ciebie bylo elciu? w przyszlym tygodniu idziemy do pediatry na wazenie to moze jej sie uda to zobaczyc.

elsia22
      11.03.11, 19:53
      Odpowiedz

Coś takiego właśnie jak piszesz trzeba czyścić żeby infekcja się nie wdała

fasolka.olka
      14.03.11, 07:55
      Odpowiedz

My mieliśmy problem z małym jak miał 2 miesiące. Pod napletkiem zgromadziła się ropa. Byliśmy na pogotowiu. Lekarz kazał lekko odciagać napletek i czyścić tam (wczesniej też byłam przekonana że nie wolno). Dodatkowo przepisał Neomycynę i Ryvanol. Po 1-2 tygodniach przeszło.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka