Dodaj do ulubionych

Diphergan dla trzylatka

22.03.11, 21:16
Pani Doktor, czy Diphergan jest bezpiecznym lekiem dla drobnej 3-latki? Zamierzalam podac ten syrop corce w zw. z choroba lokomocyjna, ale po lekturze ulotki mam powazne obawy w zw. z ewentualnymi skutkami ubocznymi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Diphergan dla trzylatka 22.03.11, 21:20
      ja bym nie podała. są inne specyfiki.
      • ewuncia.a Re: Diphergan dla trzylatka 23.03.11, 08:12
        A Aviomarin? Inne środki typu Lokomotiv nie działają :(
    • solaris31 Re: Diphergan dla trzylatka 23.03.11, 09:37
      ja miałam zapisane nawet dla niemowlęcia, ale tez nie podawałam. natomiast w tej chwili podaję, i 3 latce i 7 latce, ale przy okazji problemów żołądkowych , właśnie p.wymiotnie - działa elegancko i nie zauważyłam skutków ubocznych. już przy 2 infekcjach diphergan uratował nas przed odwodnieniem i szpitalem. ale na chorobę lokomocyjną nie wiem , czy bym podała mówiąc szczerze.
      • martasz123 Re: Diphergan dla trzylatka 23.03.11, 13:37
        Nie polecam tego syropu, moja trzyletnia corka dostala go przy infekcji, bardzo źle na niego zareagowała. W nocy nie spala trzy godziny i leząc w lózku przy zapalonym świetle wiszczała i miała zwidy. Po tym incydencie odrazu wyrzuciłam do kosza ten specyfik.
        • dianaro Re: Diphergan dla trzylatka 24.03.11, 15:54
          Dawałam ten syrop mojemu 3,5 latkowi na alergię, który miał też za zadanie wyciszyć i uspokoić, syn dobrze go tolerował tylko że widziałam wręcz odwrotny skutek, dziecko było niespokojne, nerwowe, miało kłopoty z zaśnięciem - dla mojego nadpobudliwego syna nie jest to akurat właściwy lek.
    • kasiaalbrecht Re: Diphergan dla trzylatka 27.03.11, 19:52
      można podać ale warto zrobic próbę w domu przed podróżą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka