Dodaj do ulubionych

przyczyna anemii

24.05.11, 15:42
Witam. Co może być przyczyną anemii oprócz niedoboru żelaza. U mojej córki lekarka w grudniu stwierdziła niedokrwistość i przez 3 miesiące zaleciła podawanie żelaza. Teraz zrobiłam badania i wyniki są takie same jak w grudniu. Dodam, że mała ma duży apetyt, lubi jajka, zielone warzywa, szpinak, je mięsko, mimo to ostatnio nie przybrała też na wadze. Poza wynikami krwi i wagą nie ma żadnych innych dolegliwości. Rozwija się bardzo dobrze i jak napisałam apetyt też ma spory.
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: przyczyna anemii 25.05.11, 21:52
      przyczyn może być wiele, niedobór żelaza, vit B12, niedokrwistości wrodzone, zaburzenia gastrologiczne, hormonalne, zakażenia...
    • helenazielinska [...] 11.09.11, 23:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • a13nka Re: przyczyna anemii 12.09.11, 10:51
        Dziękuję bardzo za odpowiedź ale moja córka obecnie ma dopiero 1,5 roku. Nie wiem czy ma dalej anemię bo dopiero badania przed nami ale zaczęłam podawać sprawdzony przez pokolenia zakwas buraczany. Więc mam nadzieję, że to pomoże, a przynajmniej nie zaszkodzi. ;)
    • czarna_12 Re: przyczyna anemii 12.09.11, 11:10
      sok buraczany lub buraczki,czerwone mięsko a z kurczaka wybierać części te ciemniejsze po takim jedzonku popić sokiem z dużą zawartością wit C,to samo jeżeli podajesz ferrum popić sokiem, nie wolno zaraz po, podawać białka gdyż nadmierna podaż białek , w tym mleko powoduje upośledzenie wchłaniania żelaza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka