Dodaj do ulubionych

Blade usta podczas snu

12.06.11, 09:19
Podczas snu u mojego czteroletniego dziecka obserwuja bledniecie ust, czy ktoras z Was zaobserwoala cos takiego u sowjej pociechy? USG serduszka ok. taka sytuacja trwa od pol roku. Prosze tez pania doktor o wypowiedz.
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Blade usta podczas snu 12.06.11, 21:20
      jesli echo ok to nie wada wrodzona jak spi czym oddycha nosem czy ustami, czy chrapie? jaka jego forma podczas dnia? może morfologia, ew laryngolog, a może uroda
      • dirty.diana Re: Blade usta podczas snu 26.06.11, 14:24
        Pani Dokrot, zgłosiłam się z dzieckiem do lekarza, zrobiono zdjęcie płuc, wnik "Wneki znacznie zagęszczono nieżytowo, w otoczeniu wnęk obustronne skąpe plamiste stany zapalne. Serce i przepona w normie" zrobiono CRP = 0, dziecko nie kaszle, jedynie to dzien bledniecie podczas snu, wiec stwierdono,ze to pewnie jakies zmiany pozapalne. Jestem pelna obaw, poniewaz dziecko nie przechodzilo zapalenia pluc. W szpitalu w nocy badano saturacje, ale nie bylo urzdzenia zapisujacego, widzialam,ze waha sie tak najczesciej w granicahc 94 %, czasem byla 97 %, ale tez przez dluzyczas 88 %, podczas czuwania dziecko ma saturacje 97-100 %. W nocy, nikt nie kontrolowal saturacji,oprocz mnie !!!! a kiedy powiedzialam ile wynosi powiedziano,ze chyba sie pulsoksymetr popsul. Martwi mnie to wszytsko, poniewaz dziecko jest obciazone, ma podejrzenie jakiegos defekty tkanki lacznej - luzne stawy. wypisano nas nie sutosunkowujac sie do niczego. jak dlugo utrzymywac sie moga zmiany pozapalne w plucach? czy mozan na rtg pomylic je z innymi zmianami, np. wloknieniem? czy mozna nie zauwazyc zapalenia pluc. ostatnia infekcje z kaszlem synek mial okolo 4 miesiace temu, bez antybiotyku. pozdrawiam i prosze o rade.
        • la.sonrisa Re: Blade usta podczas snu 26.06.11, 15:34
          przepraszam, przez pomylke powyzsze napisalam z drugiego konta
          • la.sonrisa Re: Blade usta podczas snu 26.06.11, 17:26
            czy moze byc w ogole zapalenie płuc bez kaszlu?
            • mammajowa Re: Blade usta podczas snu 27.06.11, 10:24
              może być zapalenie płuc bez kaszlu. niestety.
              • la.sonrisa Re: Blade usta podczas snu 27.06.11, 14:06
                już jestem naprawdę zbita z tropu, prosze Panią Doktor o wypowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka