Dodaj do ulubionych

dziwny sutek u dziewczynki

08.07.11, 22:36
od pewnego czasu moja 22miesieczna corka ma dwa rozne sutki, tzn jeden cycuszek ma w centralnym miejscu cos na ksztalt potowki, taki biały kaszaczek jakby, drugi sutek jest od urodzenia taki sam,bez zadnego bialego zgrubienia
nie panikowalabym, gdyby oba byly takie same z ta niby-potowka, ale one sa rozne
dodam, ze ten bialy punkt czasem wystaje(np jak jest zimno) czasem sie chowa- reaguje jak normalny sutek
nic nie boli, nic sie nie saczy, brak zgrubienia czy czegos podobnego- tylko taki jakby pryszczyk wielkosci glowki od szpilki
czy ktoras z mam miala podobny problem, moze to normalny objaw dorastania naszych dziewczynek?przekopalam net i nic nt nie znalazlam
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: dziwny sutek u dziewczynki 08.07.11, 23:14
      dorastania???
      • moni-qa Re: dziwny sutek u dziewczynki 09.07.11, 21:52
        a jak mam napisac rosniecia? chodzi mi o to , ze dziecko przechodzi do kolejnego etapu w swoim zyciu- z niemowlaka staje sie dzieckiem małym, potem starszym, potem podlotkiem itd
        nie dojrzewa a dorasta- mysle ze kazdy , kto chce to- zrozumie co mialam na mysli
        a po prostu nie wiem jak wygladaja prawidłowo piersi/sutki u 2 letniej dziewczynki- stad ten post
        • beauty_jasmin Re: dziwny sutek u dziewczynki 11.07.11, 12:49
          Piersi do końca wykształtują się w okresie dojrzewania. Ciężko stwierdzić w tym wieku dziecka czy oba sutki będą wypukłe . Czasem zdarza się,że jeden lub nawet dwa sutki zostają płaskie lub wciągnięte i taka ich uroda,na końcowy efekt wyglądu piersi trzeba jeszcze poczekać . Myślę jednak,że nie ma powodu do zmartwień. U nas z początku też sutki były małymi "kreseczkami",a z czasem pojawiły się malutkie sutki ( takie jak opisujesz ) i teraz już widać oba, co nie przesądza wyglądu i wielkości sutków w życiu dorosłym .
    • kasiaalbrecht Re: dziwny sutek u dziewczynki 11.07.11, 22:09
      nie budzi to z opisu mojego niepokoju, jesli jednak chce się Pani utwierdzić w przekonaniu,że nie jest to niczym groźnym można pokazać się endokrynologowi
    • ania240185 Re: dziwny sutek u dziewczynki 07.10.21, 18:17
      Czy coś się u Pani wyjaśniło?moja 3latka ma tak samo😢
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka