Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

30.09.11, 23:07
Proszę o pomoc. Rok temu mój 4-letni syn zaczął miewać sporadyczne bóle głowy. Teraz te bóle jakby nasiliły się. Zwykle syna boli głowa w samochodzie, podczas jazdy. Zaczyna się od bólu oczu, głowy, potem brzucha i mały wymiotuje, wtedy mu ból mija albo znacznie ustępuje.
Kilkakrotnie głowa rozbolała go w przedszkolu, skarżył się wtedy na chałas. Dzisiaj na ostrym słońcu, bez czapki rozbolały go oczy, potem głowa i brzuszek. Często skarży się na oczy, nie znosi ostrego słońca. Podobnie mam ja, po kilku chwilach na słońcu bez okularów dostaje migreny. Mam bardzo silne bóle migrenowe. Byliśmy z małym u okulisty i jest ok.
Druga sprawa to to, że syn traci na wadze. W ciągu roku zamiast przybrać schudł pół kilo.
Robiliśmy badania i wszystko jest ok, testy alergiczne ok. Odrobaczyliśmy profilaktycznie. Dostaliśmy skierowanie na lambie, USG brzucha, próby wątrobowe. Jakie badania powinniśmy jeszcze zrobić? Czy konieczna jest w tym wypadku tomografia głowy?
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Proszę o pomoc 04.10.11, 15:23
      dobrze ,że okulistycznie ok, mogą byc to migrenowe bóle głowy ale radziłabym najpierw pokazać sie neurologowi a ten jesli bedzie konieczne zleci tomografię, warto jeszcze pokazać się laryngologowi, co do masy czy przechodził jakieś infekcje, gorzej je? warto wykonać ew morfologię z rozmazem i badanie moczu, czy urósł? jak wyglada na siatkach
      • scarlet_s Re: Proszę o pomoc 04.10.11, 18:25
        Syn zwykle je średnio, teraz je bardzo dużo, ale nie przybiera na wadze. Sprawdzałam jego BMI i jest poniżej 25 centyla. Wzrost zawsze miał wysoki. Rocznie rośnie 8 cm, w tym roku tak samo. Ostatnio nie chorował. W lutym miał ospe.
        • scarlet_s USG 04.10.11, 20:38
          USG jamy brzusznej wykazało powiększone węzły chłonne. Co to może oznaczać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka