Dodaj do ulubionych

sinecod na mokry kaszel????

11.11.11, 12:08
Mój czterolatek ma zapalenie płuc od wczoraj. Dostał zinnat. Wydaje mi się, że działa. Dziś w nocy moja 15 mczna córka zaczęla mieć katar i mokrawy kaszel - rzadko kaszle, płacze przy tym. Widać, że ją boli. Nie gorączkuje. Przestraszona czy zaraza ze starszego nie przelazła pojechałam rano na dyżur (swięto przecież). Pan doktor małą obejrzał, obsłuchał itp. Stwierdził, że na razie nic tam złego się nie dzieje i przepisał sinecod 4x dziennie po 15 kropli (!!!!???)i nasivin do nosa, oraz wapno.
Szczerze mówiąc zgłupiałam....Sinecod na mokry kaszel? A mała się lekarzowi z kaszlem zaprezentowała. Już nie wiem co jej podać. ????? Sensowny lekarz dopiero w poniedziałek. Chciałabym małej jakoś pomóc. No i boję się tego zapalenia płuc. Może bańki?? Choć jak lekarza spytałam to pokręcił przeczącą głową :-(((
Poradźcie.
Magda

Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: sinecod na mokry kaszel???? 11.11.11, 13:10
      to już raczej mucosolvan (ambroxol). sinecod przy mokrym spowoduje zatrzymanie wydzieliny w drogach oddechowych i zapalenie gotowe. o ile go nie ma. córka powinna mieć rtg wg mnie zrobione jeśli kaszel boli ją w klatce.
      • magdalena.sz Re: sinecod na mokry kaszel???? 11.11.11, 14:31
        Moim zdaniem to bardziej gardło, nie klatka.
        M.
        • ms.2 Re: sinecod na mokry kaszel???? 12.11.11, 11:03
          sinecod - ja bym nie podala idz do innego lekarza
          • magdalena.sz Re: sinecod na mokry kaszel???? 12.11.11, 15:54
            No i nie podałam. Dałam clemastinum na noc, flegaminę w ciągu dnia. Mała dużo pije i dziś czuje się o niebo lepiej. W poniedziałek idziemy do naszego pediatry.
            Magda

• kasiaalbrecht Re: sinecod na mokry kaszel???? 12.11.11, 16:12
      na razie objawowe leki, oklepywanie i jesli kaszel jest mokry to ew mucosolvan
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka