marysienka-1 21.02.12, 12:16 Mój teściu ma półpasca.Od tygodnia izolujemy małego od dziadka.Synek ma 16 miesiecy i nie wiemy czy może spotykać się z upragnionym dziadkiem.Czy postepujemy słusznie obawiając się ospy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ragazza.bionda Re: półpasiec-pomocy? 21.02.12, 12:38 U nas chorowała babcia, kiedy dzieci miały 1,5 i 3,5 roku. Żaden z chłopców nie przechorował wówczas ospy. W zeszłym roku szalała u nas (w przedszkolu) ospa, w tym roku również i dalej dzieci jej nie przechorowały, a nie szczepiliśmy ich przeciwko ospie. Odpowiedz Link Zgłoś
ragazza.bionda Re: półpasiec-pomocy? 21.02.12, 12:39 Dodam, że z babcią mieszkamy i nie dało się ich odizolować w żaden sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: półpasiec-pomocy? 21.02.12, 14:42 wg mnie jak miał się zarazić to się zaraził przed tym jak dziadek zachorował Odpowiedz Link Zgłoś
ma-gusia Re: półpasiec-pomocy? 21.02.12, 20:29 mój brat miał półpaśca we wakacje, stykał się z moimi dzieciakami (7msc i 3,5 r) żadne nie załapało ospy, za to teraz córka przyniosła z przedszkola i przeszli oboje - mamy z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: półpasiec-pomocy? 23.02.12, 21:17 słusznie, ten kto nie chorował na ospę moze zarazić sie od chorego na półpaśca ospą Odpowiedz Link Zgłoś