Dodaj do ulubionych

Ciągły problem z uszami.

29.02.12, 12:19
Mój 6-o letni syn ma ciągle problem z uszami. Chodzi konkretnie o złe wyniki "audio". Wszystko zaczęło się 2 lata temu - kwiecień ból ucha i zdiagnozowane wysiękowe zapalenie, jak się okazało w obu uszach. Nie wiemy jak długo to trwało bo żadnych objawów nie było. Badania wykazały powiększony 3 migdał - który być może przytyka. W sierpniu tego samego roku wycięty. Dobrze było przez miesiąc. Następnie prawie co miesiąc zapalenie wysiękowe - z bólem i wylaniem się ucha + antybiotyk. Dotrwaliśmy do następnego roku. Wyniki audio ciągle złe. Kolejna diagnoza boczne migdałki przytykają. Sierpień następnego roku podcięte boczne. I znowu co miesiąc ból ucha z wysiękiem... Mamy luty zrobiłam wreszcie badanie słuchu i się załamałam... Nie wiem już co zrobić. Do kogo teraz się zwrócić po pomoc - poza laryngologiem (audio i fono), alergologiem...
Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy ??
Gdzie mam jeszcze szukać pomocy??
Proszę poradźcie...
Obserwuj wątek
    • capribb Re: Ciągły problem z uszami. 29.02.12, 13:24
      Mój syn miał założone dreny w Kajetanach i wycięte migdałki.
      Zaczął dobrze słyszeć. Teraz prawie nie choruje.
      Kajetany uwielbia.
      • doti_cz Re: Ciągły problem z uszami. 29.02.12, 19:48
        My operowaliśmy uszy w DSK w Lublinie. I według ich badań nie było potrzeby zakładania drenażu... Nawet przed drugim zabiegiem... Miał tylko jednostronną paracentezę - podczas pierwszego zabiegu. Też zastanawiam się nad Kajetanami.
    • kasiaalbrecht Re: Ciągły problem z uszami. 02.03.12, 18:11
      niestety oprócz podanych specjalistów nie ma gdzie sie wiecej zwrócić:(
    • e-kasia27 Re: Ciągły problem z uszami. 14.09.14, 11:01
      A dziecko jest na diecie wykluczającej alergeny pokarmowe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka