mamaagula 08.03.12, 17:16 czy warto wybrać się z dzieckiem (6lat) które często ma katar i kaszel do groty solnej? Jeśli tak, to jak długo powinien trwać taki seans? i ile razy w tygodniu i przez jaki okres? dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_12 Re: Grota solna 08.03.12, 22:03 Było juz o grocie dużo!nie warto!to siedlisko bakterii i innych chorych osób.Lepiej zmienic klimat np wyjechać nad morze lutym ,marcu... Odpowiedz Link Zgłoś
baba-baba Re: Grota solna 08.03.12, 22:14 Moim zdaniem nie warto.To takie pomieszczenie "pic na wodę,fotomontaż",bynajmniej ja w takiej byłam w środku miasta.Ot pomieszczenie jak każde inne tylko oblepione jakimiś kamlotami,solą,na podłodze sól,gra muzyka,są leżaki i lekki powiew powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia240584 Re: Grota solna 09.03.12, 11:56 a moim zdaniem warto, chodzilam do groty z moim synkiem (10m.), tez czesto ma katar i kaszel i grota mu pomogla, my chodzimy tak dwa razy w tygodniu, małemu wyciszyl sie kaszel. Pediatra tez nam polecila grote. Ja uwazam ze nie zaszkodzi a moze pomoc. W koncu tam jest stezenie jodu, a wiadomo ze nie kazdy moze sobie pozwolic na wyjazd nad morze zbyt czesto a zeby taki wyjazd byl efektywny to minimum dwa tygodnie tam trzeba byc. W zime morze nie jest zbyt atrakcyjne dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: Grota solna 09.03.12, 12:10 Przedszkole, do którego chodzą moje dzieci organizuje takie wypady do Groty solnej. Panie bardzo chwalą takie wyjazdy. Niestety organizowane są 1 raz w miesiącu, więc myslałam prywatnie korzystać . Może wiecie jak często powinno się chodzić z dzieckiem? - <"Byłam idealną mamą... dopóki nie urodziłam dzieci"!> Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: Grota solna 11.03.12, 08:10 warto spróbować -2-3 razy w tygodniu na ok 30 min do godziny przez miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś