Dodaj do ulubionych

Wirusowe zapalenie płuc

02.04.12, 08:13
Czy wirusowe zapalenie płuc można wyleczyć bez antybiotyku?
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Wirusowe zapalenie płuc 02.04.12, 08:30
      Jak najbardziej, dziecko powinno być często kontrolowane wówczas przez pediatrę (tzn. początkowo nawet codziennie), żeby nie przegapić momentu ewentualnego nadkażenia, a wtedy antybiotyk byłby konieczny. W wirusowych zapaleniach płuc stosuje się zwykle inhalacje z solo fizjologicznej i, w zależności od zmian osłuchowych, z różnych leków.
      Pozdrawiam
    • melancho_lia Re: Wirusowe zapalenie płuc 02.04.12, 10:59
      Mozna, córka przechodziła w listopadzie, po tygodniu inhalacji była zdrowa jak rydz. Od tamtej pory (odpukać) spokój z infekcjami.
    • zona_mi wklejone przez moderatora 02.04.12, 21:32
      dorek3
      Doświadczenia mam takie że infekcja wirusowa często toruje dorgę bakteriom więc trzeba być czujnym.
      Rok temu jesienią młody najpier miał infekcję wirusową w oskrzelach, która wydawała się schodzic (kaszel i temperatura ustępowałay), po czym jak nagle dostał gorączki co trzeba ja było zbijac co 5-6 godzin. Skończyło sie odoskrzelowym zapaleniem płuc i Zinnatem na 10 dni. Na szczęście bez powikłań a leczenie w domu.
      • lukas.2004 Re: wklejone przez moderatora 02.04.12, 22:21
        Bardzo dziękuję za przeklejenie. Teraz z pewnością dostanę interesującą mnie odpowiedź - każdy będzie szukał mojego wątku po wszystkich możliwych forach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka