lukas.2004 02.04.12, 08:13 Czy wirusowe zapalenie płuc można wyleczyć bez antybiotyku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.misko-wasowska Re: Wirusowe zapalenie płuc 02.04.12, 08:30 Jak najbardziej, dziecko powinno być często kontrolowane wówczas przez pediatrę (tzn. początkowo nawet codziennie), żeby nie przegapić momentu ewentualnego nadkażenia, a wtedy antybiotyk byłby konieczny. W wirusowych zapaleniach płuc stosuje się zwykle inhalacje z solo fizjologicznej i, w zależności od zmian osłuchowych, z różnych leków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Wirusowe zapalenie płuc 02.04.12, 10:59 Mozna, córka przechodziła w listopadzie, po tygodniu inhalacji była zdrowa jak rydz. Od tamtej pory (odpukać) spokój z infekcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi wklejone przez moderatora 02.04.12, 21:32 dorek3 Doświadczenia mam takie że infekcja wirusowa często toruje dorgę bakteriom więc trzeba być czujnym. Rok temu jesienią młody najpier miał infekcję wirusową w oskrzelach, która wydawała się schodzic (kaszel i temperatura ustępowałay), po czym jak nagle dostał gorączki co trzeba ja było zbijac co 5-6 godzin. Skończyło sie odoskrzelowym zapaleniem płuc i Zinnatem na 10 dni. Na szczęście bez powikłań a leczenie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas.2004 Re: wklejone przez moderatora 02.04.12, 22:21 Bardzo dziękuję za przeklejenie. Teraz z pewnością dostanę interesującą mnie odpowiedź - każdy będzie szukał mojego wątku po wszystkich możliwych forach. Odpowiedz Link Zgłoś