Dodaj do ulubionych

Drganie nóżek

04.04.12, 07:21
Zwróciłam ostatnio uwagę, że jak moja 3,5 letnia córka zasypia to drgają jej nóżki. Dzieje się to przy zapadaniu w sen, podczas snu już nie. Są to serie 5-6 ruchów-drgnięc, po czym jest kilka chwil spokoju i znowu (corka wtedy juz śpi płytko). Czy jest to powód do niepokoju i wizyty u neurologa?
W dzień nie obserwuję żadnych niepokojących zachowań.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Drganie nóżek 04.04.12, 10:10
      a twój facet jak zasypia, a trzymasz go za rękę, to nie drży? To, co opisałaś, jest normalne, tylko brak tej bliskości, by zaobserwować to w otoczeniu. Przy zasypianiu u człowieka pojawia się drżenie rąk i nóg, ale jest tak delikatne, że jak matka nagle zobaczy to u dziecka, zaczyna się bać padaczki i zaburzeń neurologicznych.
      • melancho_lia Re: Drganie nóżek 04.04.12, 10:18
        Wiem, ze coś takiego się dzieje jak człowiek zasypia, ale u swojego męża, siebie i starszego dziecka obserwuję to jako jednorazowe drgnięcie (co najwyżej powtórzone po chwili), u córki jest to kilka serii po 5-6 "regularnych" drgań nóg, dlatego się zaniepokoiłam.
    • joanna.pio Re: Drganie nóżek 05.04.12, 22:06
      Nie jestem lekarzem, ale z opisanymi przez Ciebie objawami skonsultowałabym się z neurologiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka