Dodaj do ulubionych

polyvaccinum mite-pilne pytanie o dawkowanie

03.08.12, 12:34
Witam,

mój synek ma przepisaną szczepionę polyvaccinum mite i w ulotce jest napisane że szczepionke nalezy podawać przez 6 tygodni, ale schemat podawania jest rozpisany na 3 tygodnie i teraz się zastanawiam czy po trzech tygodniach należy powtórzyć ten schemat [czyli zmieszyć ilość kropli], czy zostawić na kolejne trzy tygodnie takie samo dawkowanie jak w trzecim tygodniu. dodam że obecnie nie mogę się skontaktowac z lekarzem, który nam to przepisał żeby dopytać, a przepisując nam ten lek mówił żeby stosować go według ulotki, więć prosze pomóżcie.
z góry dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: polyvaccinum mite-pilne pytanie o dawkowanie 03.08.12, 13:05
      Witam,
      ulotka jest rozpisana na 6 tyg. Odpowiednia ilość kropli przez pierwszy tydzień, większa dawka przez kolejne 2 tyg. i jeszcze większa przez ostatnie 3 tyg. Wydaje mi się, że źle Pani zrozumiała ulotkę.
      Pozdrawiam serdecznie
      • iwi_151180 Re: polyvaccinum mite-pilne pytanie o dawkowanie 03.08.12, 14:55
        bardzo dziękuje za odpowiedz, mam jeszcze pytanie o przechowywanie szczepionki, oczywiście wiem ze należy trzymać ja w lodówce, ale w przyszłym tygodniu wyjeżdżamy na wakacje i musze ja przewieźć przez ok 5 godzin w samochodzie, czy nic się z nią nie stanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka