Dodaj do ulubionych

pytanie o syrop

01.03.13, 18:45
Czy mogę połączyć syrop actifed z pulmicortem 0.125?
Mały ma 4.5 r tydzień temu przestał brać antybiotyk (zpalenie płuc) a od wczoraj wieczorem znów powrócił kaszel i do tego taki zatokowy katar i tak się zastanawiam czy na noc mogę mu podać ten syrop czy tylko same inhalacje z pulmicortu a może to plus to lepsze efekty?
Obserwuj wątek
    • wiki11110 Re: pytanie o syrop 01.03.13, 22:29
      Pytam z ciekawości, wiesz jaką dawkę podać pulmikortu i czy na pewno jest on potrzebny i jak długo go stosować? Mi lekaraka, która głównie leczy inhalacjami powiedziałą, ze sterydowe leki podaje sie jeśli inne zawodzą a i ich odstawienie nie moze być zbyt gwałtowne. Co do Actifedu sie nie wypowiadam. Znam ja i dzieci wszyscy mieli dziwne samopoczucie po jego podaniu, ospałość, ja miałam zawroty głowy.
    • kasia_750 Re: pytanie o syrop 02.03.13, 08:07
      Nasza lekarka leczyła zapalenie oskrzeli samymi inhalacjami (pulmicort+berodual+sól fizjologiczna). Dodatkowo podawałam syrop na alergię (według zaleceń alergologa). Kaszel i katar przeszedł dużo szybciej niż zazwyczaj.
      Syropów typu Actifed u dzieci ta lekarka nie uznaje, więc nie podawaliśmy. Według niej syropy hamujące odruch kaszlowy są przyczyną spływania wydzieliny niżej co powoduje zapalenia oskrzeli i płuc i wydłuża czas choroby.
    • nadzieja1122 Re: pytanie o syrop 02.03.13, 09:31
      Wiem jak podawać pulmicort bo mały wcześniej go dostawał i przed zapaleniem też brał ale dałam na noc actifed i kaszel dzisiaj rano już inny poczekam do poniedziałku jak nie przejdzie to znów wizyta u lekarza.
    • czarna_12 Re: pytanie o syrop 06.03.13, 11:05
      actifed+pulmicort można,sama w dzień go nie stosuję ale żeby dzieckou sie dobrze oddychało i lepiej spało też podaję.Do postów poniżej:Triprolidyna która wchodzi w skład actifedu powoduje senność stad reakcja niektórych dzieci i dorosłych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka