24.07.13, 20:07
Dzień Dobry. Mam pytanie. Proszę może mi ktoś pomoże. Ile trwa kuracja Ribomunylem? Syn ma obecnie 4 lata. Poszedł do przedszkola, choroby i antybiotyki non stop. Ale o tym nie będę pisać. W kwietniu otrzymał dawkę 4 sztuki saszetek przez 3 tygodnie Ribomunylu. Potem w maju 4 szt., czerwcu 4 szt. i lipcu 4 szt. W sumie otrzymał 2 opakowania czyli 24 sztuki.
Dzisiaj otrzymałam od lekarki receptę na dalszą kurację i nie wiem ile kupić. Nie zapytałam się do kiedy ma brać. Nie wiem czy kupić całe opakowanie na kolejna 3 m-ce? Proszę może ktoś coś na ten temat napisze jak dawał swojemu dziecku.
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: Ribomunyl 25.07.13, 12:16
      Witam,
      leczenie ustala lekarz prowadzący, ale można kontynuować przez pół roku,
      pozdrawiam serdecznie
      • domi_33 Re: Ribomunyl 25.07.13, 21:25
        ja przed przedszkolem uodparniałam tym syna i kuracja trwała właśnie tak z pół roku choć też dokładnie się tego nie dowiedziałam tak naprawdę od lekarzy. i u nas było tak, co prawda mały chorował, ale tylko i wyłącznie na zapalenie oskrzeli, od kataru od razu schodziło dalej. chyba po prostu mamy słaby układ oddechowy. ale wszelkie inne choroby, które dziesiątkowały grupę go omijały, np. wirus, który położył ponad 20-stkę dzieci do łóżek, ospa (nie był szczepiony). także reasumując, ja uważam, że pomaga. teraz ja jestem już po dawce uderzeniowej. w te wakacje ja się uodparniam. pytałam czy z dzieckiem mam powtórzyć kurację w tym roku, ale pani pulmonolog u której był powiedziała, że nie widzi potrzeby. zdrówka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka