doris7701 07.08.13, 11:56 Pani doktor, czy można wyjechać nad morze z miesięcznym dzieckiem? Do pokonania samochodem mamy ok 450 km. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_12 Re: wyjazd nad morze 08.08.13, 00:11 Ja byłam z 2 miesięcznym przejechaliśmy 560km jechaliśmy całą noc mała spała słodziutko.Moja siostra była z 7 tygodniowym , kolezanka z 3,5tygodniowym ma swoj domek na mazurach, więc po co siedzieć w mieście mieli do przejechania 350km.Ja jako matka jestem za wyjazdem na 100%.Zobaczymy jak to z medycznego punktu widzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynajarzyna Re: wyjazd nad morze 08.08.13, 09:22 Potwierdzam, że fajnym patentem na podróżowanie z takim maluchem jest wieczorno - nocna jazda. Dziecko mniej się umęczy, bo i tak śpi. Nie ma też upału i jest mniejszy ruch, więc podróż będzie trwała krócej, a tym samym będzie mniej uciążliwa dla Was wszystkich. Jeśli karmisz sztucznie pomyśl o zabraniu tej samej wody, którą używasz na co dzień do rozrabiania mleczka, żeby nie było żadnych sensacji pokarmowych na wyjeździe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
doris7701 Re: wyjazd nad morze 09.08.13, 22:47 No właśnie interesuje mnie medyczny punkt widzenia:). Chciałabym aby starsze dziecko wyjechało na jakiś tydzień nad morze i zastanawiamy się czy jest sens ciągnąc młodsze taki kawal drogi. Może lepiej żeby zostało w domu a nad morze pojechałby tylko mąż ze starszym dzieckiem? Nie ukrywam ze wszyscy woleli by jednak rodzinne wakacje ale nie chcemy aby takie wakacje zaszkodziły w jakiś sposób maleństwu. Odpowiedz Link Zgłoś