Dodaj do ulubionych

SINUS RINSE

16.11.13, 08:58
Witam, mam pytanie do osób stosujących to urządzenie, zakupiłam je niedawno, wiele dobrego się naczytałam, synek ma problemy z zatkanym noskiem przy przeziębieniu, więc właśnie dlatego zdecydowałam się na kupno sinus rinse i teraz pytanie brzmi czy mogę stosować w przypadku kiedy jedna z dziurek jest zatkana?? Boję się , że jak zastosuję to woda cofnie się i może wlecieć do uszu i wtedy zapalenie uszu itd. Z płukaniem nie ma problemu, ale od wczoraj jest zaziębiony i jedna dziurka zapchana, że jak dmucha to nic nie leci, dlatego wczoraj już nie płukałam noska. Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: SINUS RINSE 16.11.13, 11:43
      Wpuść krople obkurczające śluzówkę np. nasivin. Potem płukanie.
      • 8ula Re: SINUS RINSE 16.11.13, 12:24
        No właśnie w tym problem, że tego typu krople jeszcze bardziej mu ten nos zatykają, już od ponad roku ich nie stosuje, a jak płuczę woda morską w sprayu to po wydmuchaniu znowu jedna dziurka się zatyka, i dlatego boję się płukać tym urządzeniem przy zatkanej dziurce.
        • rulsanka Re: SINUS RINSE 16.11.13, 19:30
          Uuu no to marnie :/ Mój nos tak reagował, ale jak zaczęłam stosować dziecięce krople to jest dużo lepiej. Może spróbuj niższego stężenia. Z drugiej strony jak minął rok, to śluzówka mogła się odwrażliwić. Spróbowałabym.
          Możesz spróbować metody, która sprawdziła się u mnie w ciąży i ostatnio z powodzeniem stosował ją mój pięcioletni syn. Trzeba nabrać powietrza i tak długo nie oddychać jak tylko się da, najlepiej aż do uczucia że się zaraz udusisz. Przestraszony nos odtyka się. Brzmi ekstremalnie ale naprawdę działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka