Dodaj do ulubionych

Problem intymny u 3-latki

09.12.13, 19:48
Witam. Moje dziecko co jakiś czas ma zaczerwienioną okolice intymną. Jak robi siku to ją to szczypie. Po posmarowaniu Linomagiem przechodzi dosyć szybko. Problem pojawia sie czasem po pobycie w przedszkolu (nie ciągle lecz co jakiś czas). Dziś własnie problem sie powtórzył. Zrobiłam córce nasiadówkę w krochmalu i posmarowałam zaczerwienione miejsce Clotrimazolem i pieczenie przeszło. Jutro pojedziemy z tym do lekarza, ale chciala bym zapytac czy może któraś z mam miała taki problem z córką? Może popełniam jakiś błąd w higienie, bo po kąpieli codziennie przemywam tam córkę wacikiem nasączonym w wodzie. Czy to może ją wyjaławiać i dlatego jest podatna na takie stany zapalne? Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Problem intymny u 3-latki 09.12.13, 21:08
      a nie ma owsików?
      Ja tam córek w tym wieku już nie podmywałam, ile wymoczyły pupę w wannie, tyle ich. Infekcji nie miały nigdy.
      • greendale Re: Problem intymny u 3-latki 09.12.13, 21:26
        Nie no owsików to nie ma, pupa jej nie swędzi, w nocy nie kręci się i nie drapie. Może właśnie nie powinnam jej tak podmywać po kąpieli dodatkowo:/ Mam nadzieję że bez tego problem się rozwiąże
        • ewa.misko-wasowska Re: Problem intymny u 3-latki 10.12.13, 10:42
          Witam,
          badanie na owsiki warto zrobić swoją drogą (wymaz poranny na folii celofanowej), badanie ogólne moczu również,
          pozdrawiam
          • greendale Re: Problem intymny u 3-latki 10.12.13, 13:22
            Byłam dziś u lekarza i zlecił badanie moczu, o owsikach nic nie mówił. Czy to możliwe, że dziecko może je mieć tylko z takim objawem? W nocy się nie drapie, pupa jej wcale nie swędzi, brzuszek nie boli. Dodam że mała jest alergikiem, może jest podatna na infekcje przez to właśnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka