kochammezaonly
22.01.14, 09:41
Witam! Bardzo proszę o radę.Moja 7 letnia córka od września miała już 3 anginy . Za każdym razem podawany jest antybiotyk. Teraz znowu ma anginę. Ostatnia zaczęła się dwa tygodnie przed świętami w grudniu . Trwała do Świąt . Potem był spokój. Poszła do szkoły i po dwóch tygodniach chodzenia znowu dostała. Ma przepisany VERCEF ( 3 X 5 ML.) . Wcześniej , żeby ten antybiotyk pomógł musiała zużyć dwie butelki ( 10 dni leczenia) .Mówiłam o tym lekarce , mimo to go przepisała. Niewiem co może być przyczyną tych angin. Dodam , że córka zaczęła chorować
( nie tylko na anginę ) dopiero kiedy szła do przedszkola. Wcześniej miała katar raz w roku. Teraz choruje rzadziej bo co 2 a nawet 3 tygodnie ( zimą tylko na anginę , a wiosną i jesienią są to przeziębienia. Córka na przerwach szaleje tak ,że jest spocona i wydaje mi się , że to od tego te przeziębienia.) W przedszkolu chorowała co 7 dni i jeżeli zdarzyła się angina to nie była leczona antybiotykiem. Zastanawia mnie dlaczego na nie teraz choruje. Czy może być to przyczyną , że biega po korytarzach ,( gdzie jest suche powietrze) z otwartą buzią i z powodu wysuszonego gardła dostaje te anginy? Czy gdybym jej podawała dziennie takie tabletki nawilżające gardło np ISLA , to mogłoby coś zmienić? Mam nadzieję , że piszę zrozumiale. Bardzo proszę o rade.