Dodaj do ulubionych

Dziecko a zabawki

12.11.14, 14:42
Witam ,
Mam kilka pytan i licze ze ktos odpowie.
Moj synek (1.5 miesiaca)malo bawi sie zabawkami .Najczesciej bawi sie dopiero jak ktos z nim usiadzie .Nie powiem bo czasami potrafi go cos zainteresowac ale zazwyczaj pobawi sie chwile i odchodzi.Lubi natomiast pomagac w codziennych pracach(pranie,zamiatanie itd)Czy dzieci w tym wieku powinny juz duzo czasu spedzac przy zabawkach?czy ten czas jeszcze najdzie?Jak to jest z ogladaniem ksiazeczek?czy wszystkie dzieci powinny je uwielbiac przegladac?moj Synus jakos bardzo sie nimi nie interesuje .Wezmie ksiazeczke ,poprzewraca kilka stron ,cos pokaze i ja odklada.Czy Wasze dzieci tez tak mialy?dodam ze lubi ogladac bajki.Czy to moze wplywac w jakis sposob na to ze nie interesuje sie jakos bardzo ksiazeczkami?A i jeszcze jedna pytanie:kiedy dziecko powinno samo przychodzic i dawac buzi lub przytulac rodzica?Bylabym wdzieczna za odpowiedz To moje 1sze dziecko i nie mam porownania.Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • blaue777 Re: Dziecko a zabawki 12.11.14, 22:37
      Nie przyszło Ci do głowy, że on po prostu chce się bawić, czytać, spędzać czas, wykonywać codzienne prace z KIMŚ, mamą? tatą?
      • ilusia1987 Re: Dziecko a zabawki 12.11.14, 22:46
        Ja tylko chcialam sie dowiedziec jak jest z innymi dziecmi w tym wieku .Moj syn jest tak naprawde pierwszym dzieckiem z ktorym tyle czasu spedzam .Nie mam wogole porownania i nie wiem co jest dobre a co zle .Pytajac nikomu krzywdy nie robie a moze czegos sie dowiem lub naucze.
        • blaue777 Re: Dziecko a zabawki 12.11.14, 23:05
          Każde dziecko jest inne, nie należy porównywać, bo można zwariować. Wiadomo, że lepiej dziecku czytać niż puszczać bajki, ale to na pewno sama wiesz. Do zabawy zabawkami nie zmusisz, dzieci do pewnego wieku wolą "zabawki rodziców" - artykuły RTV, AGD itp .. zależy co jest w uzyciu w domu:) Ale to temat na inne forum, Twoje dziecko jest zupełnie zdrowe!
          • ilusia1987 Re: Dziecko a zabawki 12.11.14, 23:12
            To prawda co piszesz...latwo mozna zwariowac porownujac.Dziekuje za komentarz 😉pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka